Öneri Solidworks İçin 17-18K Laptop Önerisi (Nisan 2023)

black52

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba değerli arkadaşlar, Solidworks ve bu tarz programları akıcı bir şekilde kullanmak için bir leptop aramaktayım. Bir süredir araştırma yapıyorum ve birkaç tane seçenek belirledim.

1- Asus tuf gaming fa506ieb-hn041
2- Acer nitro 5 an515-46

Oyun oynamayacağım. Sadece Solidworks, mühendislik programları ve öğrencilik işlerimi yapabileceğim bir leptop alacağım. Ama internetten satın almakla ilgili tereddütlerim var. Hepsiburadayı düşünüyorum fakat orada da farklı satıcılar var. Onlar hakkında da araştırma yaptığımda birçok olumlu/olumsuz yorum gördüm. Direkt mağazadan satın almak istesem bu seferde fiyatlar yükseliyor. Bütçem 17-18 bin. Ekstra bir 8 gb ram de alacağım.

Bu konu hakkında bana yardımcı olursanız çok minnettar olurum.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Biraz araştırdım Solidworks için işlemci daha öneli diye gördüm. Buna dayanarak aşağıda ki cihazı önerebilirim. Güçlü bir işlemci ve hafif bir cihaz , 16GB olması Ram ekleme durumundan da kurtarıyor.

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,986
Oyun amacınız yoksa üstteki pcye bakın derim

KS

black52

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Aslında 1-2 tane oyun oynamak isterim. Öncelikli olarak mühendislik programları kullanacağım ama ileride oyun oynamak istersem diye bir gaming laptop bakmak istedim. Bazı programlar ekran kartı da istiyor. Asus tuf ve acer buna uygun gibi. Daha doğrusu bütçeme uygun.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Aslında 1-2 tane oyun oynamak isterim. Öncelikli olarak mühendislik programları kullanacağım ama ileride oyun oynamak istersem diye bir gaming laptop bakmak istedim. Bazı programlar ekran kartı da istiyor. Asus tuf ve acer buna uygun gibi. Daha doğrusu bütçeme uygun.
O zaman aşağıda önerdiğim cihaz da alınabilir. İşlemci olarak daha iyi.

yusufbrll

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Merhaba değerli arkadaşlar, Solidworks ve bu tarz programları akıcı bir şekilde kullanmak için bir leptop aramaktayım. Bir süredir araştırma yapıyorum ve birkaç tane seçenek belirledim.

1- Asus tuf gaming fa506ieb-hn041
2- Acer nitro 5 an515-46

Oyun oynamayacağım. Sadece Solidworks, mühendislik programları ve öğrencilik işlerimi yapabileceğim bir leptop alacağım. Ama internetten satın almakla ilgili tereddütlerim var. Hepsiburadayı düşünüyorum fakat orada da farklı satıcılar var. Onlar hakkında da araştırma yaptığımda birçok olumlu/olumsuz yorum gördüm. Direkt mağazadan satın almak istesem bu seferde fiyatlar yükseliyor. Bütçem 17-18 bin. Ekstra bir 8 gb ram de alacağım.

Bu konu hakkında bana yardımcı olursanız çok minnettar olurum.
Acer nitro almanı önermem ablamda var aşırı fazla fan sesi var

yakup747

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Kendi arasında karşılaştırdığım modeller arasında bence en uygunu buydu. Bende yazılım için almayı düşünüyorum.

KS

black52

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Kendi arasında karşılaştırdığım modeller arasında bence en uygunu buydu. Bende yazılım için almayı düşünüyorum.

Bu modelde ekran sallanma sorunu vesaire diyorlar. Bu ne anlama geliyor? Yani ekranın menteşeleri daha mı gevşek bırakılmış? İşlemciye baktım, yukarıda bir arkadaş da söyledi zaten iyi olduğunu. İ5 12500H genel olarak iyi gözüküyor. Ddr5 ramler olması da bir avantaj sanırım. Ve 2x8. Ama benim genel olarak tedirgin olduğum nokta satıcılar. Hepsiburada ürünü satsa tamam diyeceğim ama başka satıcı olunca biraz endişe edebiliyorum. Garanti durumundan emin olamıyorum.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Bu modelde ekran sallanma sorunu vesaire diyorlar. Bu ne anlama geliyor? Yani ekranın menteşeleri daha mı gevşek bırakılmış? İşlemciye baktım, yukarıda bir arkadaş da söyledi zaten iyi olduğunu. İ5 12500H genel olarak iyi gözüküyor. Ddr5 ramler olması da bir avantaj sanırım. Ve 2x8. Ama benim genel olarak tedirgin olduğum nokta satıcılar. Hepsiburada ürünü satsa tamam diyeceğim ama başka satıcı olunca biraz endişe edebiliyorum. Garanti durumundan emin olamıyorum.
Evet menteşe ile alakalı problem yaşayanlar olmuş ama şansa bağlı galiba.

Benim önerdiğim cihaz ebrarbilgisayar üzerinden satılıyor ve güvenilir bir firmadır , kendi siteleri de bulunuyor. Güvenemezseniz 200TL fark ile Amazon üzerinden de alınır.

yakup747

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Okuduğum yorumlara göre fazla rahtsız eden bir durum değilmiş ekran sallanması. Garanti resmi distribütör garantili diyor. Normal HP' nin türkiye garantisinde. Yorumlar kısmında "bu satıcıdan alanlar " tikini işaretleyip yorumlara göz atabilirsiniz.

KS

black52

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Okuduğum yorumlara göre fazla rahtsız eden bir durum değilmiş ekran sallanması. Garanti resmi distribütör garantili diyor. Normal HP' nin türkiye garantisinde. Yorumlar kısmında "bu satıcıdan alanlar " tikini işaretleyip yorumlara göz atabilirsiniz.
Günaydın, sen nereden almayı düşünüyorsun? Ve ne zaman alacaksın? HP Victus baya bir ilgimi çekti açıkçası. Başka bir arkadaşımızın önerdiği gigabyte ve monster a baktım ama HP daha güzel geldi. Bütçem için de gayet uygun. Anladığım kadarıyla bu tarz satıcılar sadece ürünü satıyor, garanti ile ilgili bişey olduğunda ise ilk önce satıcı ardından HP Türkiye ile iletişime geçiyoruz. Eşyalarıma çok özenli bir şekilde bakarım ve dikkat ederim. Ama güvenilir bir yerden de satın almak isterim yani.

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,986
Günaydın, sen nereden almayı düşünüyorsun? Ve ne zaman alacaksın? HP Victus baya bir ilgimi çekti açıkçası. Başka bir arkadaşımızın önerdiği gigabyte ve monster a baktım ama HP daha güzel geldi. Bütçem için de gayet uygun. Anladığım kadarıyla bu tarz satıcılar sadece ürünü satıyor, garanti ile ilgili bişey olduğunda ise ilk önce satıcı ardından HP Türkiye ile iletişime geçiyoruz. Eşyalarıma çok özenli bir şekilde bakarım ve dikkat ederim. Ama güvenilir bir yerden de satın almak isterim yani.
Direk hp ile iletişimr geçebilirsiniz

yakup747

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Günaydın , laptop 'u diğer hp modelleri ile karşılaştırıpta buldum. Çok fazla Victus modeli olduğu için önce epey sitesinde kendi filtrelerime göre araştırdım. Sonra epey sitesi zaten en uygun fiyatlı siteyi sana gösteriyor. Hepsiburada , trendyol ,n11 farketmez. Satıcı puanı ve yorumları benim için yeterli.(Tabi ürün yorumlarıda)

Karşılaştırma yaparken sadece hp laptopları kendi aralarında karşılaştırmadım, önce bütün markalar dahildi, sonra bulduğum modeli kendi aralarında karşılaştırdım.

Ne zaman alıcam , bütçemi biraz aştığı için üstünü tamamladığım an alıcam. Mağlum her an zam gelebilir. Dolar yukarı yönlü gidiyor.

Garanti ise evet önce bilgi veriyoruz Hp Desteğe , bize kayıt oluşturuyorlar ,verdikleri kargo nosu ile cihazı gönderiyoruz.

KS

black52

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Günaydın , laptop 'u diğer hp modelleri ile karşılaştırıpta buldum. Çok fazla Victus modeli olduğu için önce epey sitesinde kendi filtrelerime göre araştırdım. Sonra epey sitesi zaten en uygun fiyatlı siteyi sana gösteriyor. Hepsiburada , trendyol ,n11 farketmez. Satıcı puanı ve yorumları benim için yeterli.(Tabi ürün yorumlarıda)

Karşılaştırma yaparken sadece hp laptopları kendi aralarında karşılaştırmadım, önce bütün markalar dahildi, sonra bulduğum modeli kendi aralarında karşılaştırdım.

Ne zaman alıcam , bütçemi biraz aştığı için üstünü tamamladığım an alıcam. Mağlum her an zam gelebilir. Dolar yukarı yönlü gidiyor.

Garanti ise evet önce bilgi veriyoruz Hp Desteğe , bize kayıt oluşturuyorlar ,verdikleri kargo nosu ile cihazı gönderiyoruz.
Bende bir sürü araştırma yaptım, Lenovo, Acer, Asus tuf. Ryzen 5 4600h ve 3050Ti olan Asus tuf dikkatimi çekmişti. Bir tanıdığım bu markanın başka versiyonunu kullanıyordu ve bu sistem işini görür dedi bende inceleme videoları, tekli-çoklu çekirdek performansı falan baktım. 8 gb ram vardı bu arada, daha sonra ekstradan bir tane daha 8 gb ram almak zorunda kalacaktım. Ve fiyatı 8 gb ramli hali 17K idi.

Ryzen 5 6600h-3050Ti 95Watt olanlara baktım. Acer nitro 5 an515-46 buydu baktığım. Ama benim oyunla pek ilgim olmayacağı için 3050 de gayet iyidir dedim, onu araştırdım. Zaten Hp victus seriside güzel gözüküyordu. İşlemciside 12. nesil yeni bir işlemci. Müh. programlarında akıcı bir performans sergileyeceğini düşünüyorum. Ryzen 5 6600H dan daha iyi sanırım. Tekli-çoklu çekirdek vesaire. Kısaca Hp Victus alacağım gibi duruyor. Tek sıkıntı satıcı ve garanti idi. Distribütör garantili olması bir nebze rahatlattı aslında. Hepsiburada da MTBİLİSİM diye bir satıcı var ve insanlar Victusu bu satıcıdan almış hep. Yorumlar da gayet olumlu. Biraz daha inceleme ve araştırma yapıp satın alacağım sanırım. Umarım sende bütçeni denkleştirdiğin zaman alırsın.

Yardımcı olan arkadaşlara da teşekkür ederim.

KS

black52

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

Selam, hp victus 16 yı aldın mı?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri