Splitter Performansı Etkiler Mi?

rfuruncu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar; 

Ankastreden gelen telefon kablosu 3-4 yerinde ek ve gereğinden fazla uzun olduğu için CAT6 kablo ile değiştim. Evin iç tesisatını kullanmıyorum. Kullanmış olduğum Modem: ASUS DSL-N16 modeli. Snr Değerim 7-8 civarı Modem Ayarlarından DLA yı kapatarak -4 değer ataması yaptığımda SNR değeri 12 ye yükseliyor ve 15 mbit civarına sabit olan hızım 12 civarına düşüyor.. Splitter olmadan hattı direk takınca SNR biraz daha düşüyor. SNR düşük olmasının sebebi CAT6 Kablonun kaliteli olmayışı mı yoksa Splitter da sorun mu var.

Bu Konuda Yardımlarınızı Bekliyorum. Şimdiden Teşekkür Ederim Herkese :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Splitter e bağlantın olduğu zaman Splitter içi kablo kalitesi de hızını etkiler ayrıca CAT6 kablonun kalitesi ne düzeyde bunu biliyor musun? Kullanılan kablo içi malzeme yapısından CAT6 kabloların verebildikleri hızlar değişkenlik gösterir ancak orta seviye bir CAT6 kablo ile 100 Mpbs hızı rahatlıkla sorunsuz alabilmen gerek. Splitter araştır biraz kaliteli olanlar var alıp deneyebilirsin birde bağlantı uçlarının düzgün be temiz bağlandığından emin ol.

KS

rfuruncu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Splitter e bağlantın olduğu zaman Splitter içi kablo kalitesi de hızını etkiler ayrıca CAT6 kablonun kalitesi ne düzeyde bunu biliyor musun? Kullanılan kablo içi malzeme yapısından CAT6 kabloların verebildikleri hızlar değişkenlik gösterir ancak orta seviye bir CAT6 kablo ile 100 Mpbs hızı rahatlıkla sorunsuz alabilmen gerek. Splitter araştır biraz kaliteli olanlar var alıp deneyebilirsin birde bağlantı uçlarının düzgün be temiz bağlandığından emin ol.

Teşekkür Ederim. CAT6 kabloya para vermedim ondan kalitesiz galiba hat değerlerimde düşüş oldu diyebilirim ::)

Kaliteli CAT6 kablo ile kaliteli splitter şart oldu o zaman. En kısa zamanda gerekli işlemleri yapıp burdan bilgi vereceğim :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri