SSD dostlar...

Pennywise

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Hocam ilk öncelikle iyi akşamlar...
Hocam ssd alcam ama hangisini alayım hiç bir fikrim yok bir bakar mısınız... XPG yok o istedklerimin listesinde hocam... Bi girip bakar mısınız hocam Western digital daha mantıklı geldi bana...

Ekli dosyalar

• Screenshot_2022-08-25-23-39-44-328_com.akakce.akakce.jpg
    Screenshot_2022-08-25-23-39-44-328_com.akakce.akakce.jpg
    362.1 KB · Görüntüleme: 20

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
WD diski seçin. KIOXIA ürün iyi değil. XPG üründe de üst panel plastik termal açıdan iyi bir disk değil. WD diskte DRAM yok ama bu 3 disk arasında o disk mantıklı. Ayrıca PNY CS3030 veya Team MP34 öneririm bunlar harici.

KS

Pennywise

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Hocam benim dediğim Western digital okuma hızı 3500 yazma hızı 2300 bi karşılaştırın hangisi daha iyiyi bi düşünün isterseniz...

KS

Pennywise

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
WD diski seçin. KIOXIA ürün iyi değil. XPG üründe de üst panel plastik termal açıdan iyi bir disk değil. WD diskte DRAM yok ama bu 3 disk arasında o disk mantıklı. Ayrıca PNY CS3030 veya Team MP34 öneririm bunlar harici.
Hocam çoğu parça seçiminde sizin emeğiniz çok geçti size minnettarım... Rica edersem hocam DRAM nedir niçindir açıklayabilir misiniz...

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Hocam benim dediğim Western digital okuma hızı 3500 yazma hızı 2300 bi karşılaştırın hangisi daha iyiyi bi düşünün isterseniz...
Haklısınız hocam, ekran fotoğrafında göremedim okuma yazma hızlarını WD diskin, marka olarak crucial önermek istemiştim sadece. Cs3030 serisi kullananlar var çevremde okuma yazma hızı olarak da iyidir, onu değerlendirebilirsiniz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Hocam çoğu parça seçiminde sizin emeğiniz çok geçti size minnettarım... Rica edersem hocam DRAM nedir niçindir açıklayabilir misiniz...
SSD disklerde Cache yani ara bellekleme çok önemlidir. Uzun vadede performans düşüklüğü yaşamamak için SSD diskte harici bir DRAM Cache yongası olması diskin performansının düşmemesi için önemlidir. Genelde DRAM yongası olmayan diskler kendi üzerindeki disk kapasitesi yongasından bir miktarı kullanarak Cache işlemini halleder ama bu diskin hem yonga ömründen yer hem de performansı genelde uzun vadede düşürür. Bu yüzden disk seçerken DRAM yongası olan bir disk almanızı öneririm. WD SN570 diskinde ve mesela piyasada bulunan Samsung 980 düz modelinde DRAM yongası yoktur.

KS

Pennywise

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
SSD disklerde Cache yani ara bellekleme çok önemlidir. Uzun vadede performans düşüklüğü yaşamamak için SSD diskte harici bir DRAM Cache yongası olması diskin performansının düşmemesi için önemlidir. Genelde DRAM yongası olmayan diskler kendi üzerindeki disk kapasitesi yongasından bir miktarı kullanarak Cache işlemini halleder ama bu diskin hem yonga ömründen yer hem de performansı genelde uzun vadede düşürür. Bu yüzden disk seçerken DRAM yongası olan bir disk almanızı öneririm. WD SN570 diskinde ve mesela piyasada bulunan Samsung 980 düz modelinde DRAM yongası yoktur.
Heeee bu sanki ssd'nin sağ kolu yani yardımcısı gibi bir şey ssd tek başına çalışmayın DRAM'drn yardım alarak yorulmayarak uzun vadeli çalışabilmek için çıkartılmış bir + doğru mu anlamışım hocam...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Yani, yerelleştirecek olursak olayı böyle bir şekilde anlatılabilir. :) DRAM yongası olmayan diskler daha ucuzdur ekstra bir yongadan kurtuldukları için. Tabi Samsung gibi markalar bunu hala sömürüyorlar 980 mesela ucuz olması gereken bir DRAM siz SSD disktir ama öyle değil piyasada.

KS

Pennywise

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Yani, yerelleştirecek olursak olayı böyle bir şekilde anlatılabilir. :) DRAM yongası olmayan diskler daha ucuzdur ekstra bir yongadan kurtuldukları için. Tabi Samsung gibi markalar bunu hala sömürüyorlar 980 mesela ucuz olması gereken bir DRAM siz SSD disktir ama öyle değil piyasada.
Hocam bu zamana kadar Samsung hep pahalı satmıştır ve satmayada devam edecektir inanın yapacağımız hiç bir şeyimiz yok hocam...

KS

Pennywise

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
E o zaman hocam DRAM benim için önemli bir şey değilmiş istediğim zaman ssd değiştiririm yani bu benim içi pek bir sorun yaratmayacak tur hocam...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Siz beni yanlış anladınız sanırım? Samsung ucuz olması gerekirken DRAM olmayan bir diski pahalıya satıyor demiştim ben ki kafanız orada karıştıysa ürün iyi değil yani. :)

Herkes için DRAM yongası olan bir SSD disk elzemdir yani gereklidir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri