SSD Düşük Hız Sorunu

bolib945

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
38
Merhabalar,

SSD'yi anakartımdaki üstteki girişe taktığımda PCIe 1 x1 olarak gösteriyor alta taktığımda ise PCIe 3 x4 şuanda altta takılı fakat istediğim hızları vermiyor o yüzden üste takmıştım normalde yukarısı PCIe 4.0 ama 1 olarak okuyor işte. Nasıl çözerim?

NOT: Biostan M.2 Link mode falan onları hep en sona çektim olmadı otomatik yaptım yine olmadı.

SSD: Samsung 980 Pro 1TB

Moderatörün son düzenlenenleri:

Miraha

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
47
Merhabalar, SSD'yi anakartımdaki üstteki girişe taktığımda PCIe 1 x1 olarak gösteriyor alta taktığımda ise PCIe 3 x4 şuanda altta takılı fakat istediğim hızları vermiyor o yüzden üste takmıştım normalde yukarısı PCIe 4.0 ama 1 olarak okuyor işte. Nasıl çözerim?

NOT: Biostan M.2 Link mode falan onları hep en sona çektim olmadı otomatik yaptım yine olmadı.

SSD: Samsung 980 Pro 1TB
Bios Güncellemesi Yaptınızmı Ve Anakart Güncellemeside.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Aşağıdaki resim anakartınıza ait. 6 numaralı M.2 soketi PCIe 4.0 X4 hızında olan soket. Yani 980 PRO diskinizi o sokete takmalısınız ve taktığınızda SSD diskin BIOS üzerinde bir ayar yada sorun yoksa veya SSD disk sıkıntılı değilse maksimum hızını almalısınız.

Ekran Alıntısı.PNG

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Hocam üstteki 6 numaralı slotta 200 alıyorum altta 3000 alıyorum.
BIOS 'u sıfırlayın ve M.2 diskin yazılımını yani Samsung Magician yazılımı açıp diskin Firmware güncellemesi var mı bakın. Ayrıca BIOS güncel değilse güncelleyin. Üst sokette olması şart 3000MB/s hızların üzerini görmek istiyorsanız. Anakart sıkıntılı olabilir.

KS

bolib945

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
38
BIOS 'u sıfırlayın ve M.2 diskin yazılımını yani Samsung Magician yazılımı açıp diskin Firmware güncellemesi var mı bakın. Ayrıca BIOS güncel değilse güncelleyin. Üst sokette olması şart 3000MB/s hızların üzerini görmek istiyorsanız. Anakart sıkıntılı olabilir.
Hocam dün sıfırladım ve bios son sürümde Magician da öyle.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri