ssd-hdd yardım :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Cemalettin Bayraktar

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
129
iyi akşamlar beyler,bayanlar.
18.12.2018 de msi gtx 1060 aldım 
pc ye taktıracağım lakin sistemimde mining virüsü trojanlar dolanıyor 2-3 aydır
bunun için ekran kartını taktırırken
1. 
https://www.vatanbilgisayar.com/kas...ity-2017-multi-device-1-kullanici-1-yil-.html
virüs programını da alacağım 
2. olarak
ssd-hdd de bir karara varmam lazım
https://www.vatanbilgisayar.com/samsung-250gb-860-evo-sata-3-0-okuma-550mb-yazma-520mb-ssd.html
pc yi aldım alalı (17 ay) bu ssd ile kullanıyorum ve gayet memnunum

oyun için kullanacağım ve ssd ye yatırım yapmayı düşünüyorum
1tb hdd yerine 250gb ssd
ileride bunun 500gb olanını da alacağım 
ayriyeten oyun harici dosya,film,oyun setupları vs. için de 1tb hdd düşünüyorum
şimdi tavsiyeniz nedir 
1. oyun için ssd mi hdd mi  tavsiye edersiniz ki 500gb olanı almaya çalışacağım olurda alamaz isem 250gb iş görür mü ?
2.virüs programı beni tehtidlere ve mining madencilerine karşı korumada başarılı olur mu ? (vatandaki arkadaş virüs programının sorunu ortadan kaldıracağını söyledi.)
3.  maddi yönden sıkıntılı olduğum için şuan monitör dahi alamıyorum 
ekran kartı beni 1080 p de üzmez diye düşünüyorum
şuan ki monitörüm : 1600x900 60hz düz monitör (free-gsync teknolojisi yok)
900p de 100 fps üzeri alırım diye umuyorum

ileride almayı düşündüğüm monitör ise : https://www.vatanbilgisayar.com/asu...mi-dp-3d-gaming-monitor.html#urun-ozellikleri

ekran kartım : https://www.vatanbilgisayar.com/msi...6gb-gddr5-192bit-nvidia-dx12-ekran-karti.html

şuan ki fiyatı çok uçuk  bu kartı 1200 tl civarında gördüydüm şuan 2 katından dahi yüksek fiyata satılıyor

bu kartı 18.12.2018 de  2300tl den   indirimli haliyle  1850 tl ye aldım şuan ki fiyatı: 2.826 :/ teşekkürler.
Vaktinizi çaldıysam kusura bakmayın.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Öncelikle, kalın ve büyük harf, renkli yazı ile dağınık biçimde yazım vs. gibi şeyler ile konu içeriğinizi okunmaz hale getirdiğiniz için konunuzu düzenledim. Bir daha ki konunuzda bu tür hatalar yapmamaya dikkat edin.

SSD olarak Samsung kadar iyi başka bir firma yok şuan piyasada uzun ömür ve performans olarak en iyilerden 1. sırada demek yalan olmaz. SSD 'lerin ömürleri kullanıma bağlı SAMSUNG 'larda ortala 5 ila 7 yıldır 10 yıla kadar az veri yazıyorsan kullanımın mümkün. Antivirüs olarak Kaspersky 'nin 1 Ay deneme sürümünü kullanabilirsin hiçbir özellikten kısmadan 1 ay tam sürümü kullanıyorsunuz ve virüs vs. her şeyi temizlersiniz para vermeden. Tavsiyem Total Security versiyonudur ve virüsleri temizler ancak tavsiyem diske format atın ve Virüs yazılımını öyle kurun Antivirüs yazılımı virüsleri siler ama Windows 'un performans kaybı olabilir sildiği virüslerden dolayı. 250 GB 'ın 190-200 GB 'ı Windows kurulumdan sonra size kalan boyuttur işinizi fazlasıyla görür. GTX 1060 1080p için en iyi kartlardan birisidir sorun yaşamazsınız 1080p veya aşağısında.

Monitör seçiminiz güzel bütçenizin 100-200 TL kadar aşağısına https://www.vatanbilgisayar.com/benq-24-xl2411-zowie-1ms-144hz-full-hd-gaming-led-monitor.html bu modelide tercih edebilirsiniz aşağı yukarı aynı seviyededir.

KS

Cemalettin Bayraktar

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
129
ugur.gozaydin' Alıntı:
Öncelikle, kalın ve büyük harf, renkli yazı ile dağınık biçimde yazım vs. gibi şeyler ile konu içeriğinizi okunmaz hale getirdiğiniz için konunuzu düzenledim. Bir daha ki konunuzda bu tür hatalar yapmamaya dikkat edin.

SSD olarak Samsung kadar iyi başka bir firma yok şuan piyasada uzun ömür ve performans olarak en iyilerden 1. sırada demek yalan olmaz. SSD 'lerin ömürleri kullanıma bağlı SAMSUNG 'larda ortala 5 ila 7 yıldır 10 yıla kadar az veri yazıyorsan kullanımın mümkün. Antivirüs olarak Kaspersky 'nin 1 Ay deneme sürümünü kullanabilirsin hiçbir özellikten kısmadan 1 ay tam sürümü kullanıyorsunuz ve virüs vs. her şeyi temizlersiniz para vermeden. Tavsiyem Total Security versiyonudur ve virüsleri temizler ancak tavsiyem diske format atın ve Virüs yazılımını öyle kurun Antivirüs yazılımı virüsleri siler ama Windows 'un performans kaybı olabilir sildiği virüslerden dolayı. 250 GB 'ın 190-200 GB 'ı Windows kurulumdan sonra size kalan boyuttur işinizi fazlasıyla görür. GTX 1060 1080p için en iyi kartlardan birisidir sorun yaşamazsınız 1080p veya aşağısında.

Monitör seçiminiz güzel bütçenizin 100-200 TL kadar aşağısına https://www.vatanbilgisayar.com/benq-24-xl2411-zowie-1ms-144hz-full-hd-gaming-led-monitor.html bu modelide tercih edebilirsiniz aşağı yukarı aynı seviyededir.

hocam şuan samsung'un 250 gb olanını kullanıyorum tam 1.5 senedir windows ona yüklü bazen 10gb boş yer kaldı bazen 50 şuan 90 gb boş yerim var ve hiçbir sıkıntı yaşamadım kasılma vs. vs. hiçbir sorun yok hız konusunda
benim şuan ki sıkıntım gtx 1060 aldım yeni ve virüs programı ile hdd veya ssd taktırcam
hdd ye para vermek istemiyorum açıkçası ssd hdd den 10 kat daha hızlı 
sonuçta oyun için alıyorum
yani şuan parasal yönde olurda sıkıntı çıkarsa 
1tb hdd yerine 250 gb ssd almayı düşünüyorum
ileride de 500gb ssd alıp  sistemimde toplam 1tb ssd barındıracağım
sizce mantıklı mı 
yada biraz bekleyip 1 ay içinde 250 yerine 500gb ssd mi almalıyım

virüs programını da orjinal alacağım
şuan sistemde avast,360 total securty (trojan,truva atı,cominer) virüsü bulup temizledi ve sistemimi rahatlattı
şuan temiz kurulup yaptırıp ekran kartımı taktıracağım ve orijinal Kaspersky Internet Security 1 yıl
programını alacağım

ne yapmamı tavsiye edersiniz ?
teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

SSD veya HDD hiçbir disk oyun performansını arttırmaz sadece Windows deneyiminizi hızlandırır FPS arttırmaz yani oyun için SSD almanıza gerek yok. 1 TB 7200 RPM HDD ve bir adet 240-250-480-500-512 GB SSD ile kurulan bir sistem performans açısından hiç bir eksik yaşatmaz. Antivirüs için dediğim gibi https://www.kaspersky.com.tr/downloads/thank-you/total-security-free-trial bu bağlantıdan 1 aylık deneme sürümünü indirin ve sistemi taratın satın aldığınız ile aynı işi görecek fark yok aralarında 1 ay deneyin memnun kalırsanız ki kalırsınız satın alın, almayın demiyorum en iyi antirüslerden birisi zaten.

KS

Cemalettin Bayraktar

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
129
ugur.gozaydin' Alıntı:

SSD veya HDD hiçbir disk oyun performansını arttırmaz sadece Windows deneyiminizi hızlandırır FPS arttırmaz yani oyun için SSD almanıza gerek yok. 1  TB 7200 RPM HDD ve bir adet 240-250-480-500-512 GB SSD ile kurulan bir sistem performans açısından hiç bir eksik yaşatmaz. Antivirüs için dediğim gibi https://www.kaspersky.com.tr/downloads/thank-you/total-security-free-trial bu bağlantıdan 1 aylık deneme sürümünü indirin ve sistemi taratın satın aldığınız ile aynı işi görecek fark yok aralarında 1 ay deneyin memnun kalırsanız ki kalırsınız satın alın, almayın demiyorum en iyi antirüslerden birisi zaten.

o zaman seagate 1 TB 7200 RPM HDD  alayım
bir tane de virüs programı 
iş görür diyorsunuz yani ?
açıkçası youtube'da izlediğim kadarıyla ssd ler hdd den daha iyi oyun için
ama iş görür kasma vs. herhangi bir sıkıntı yaşatmaz diyorsanız 
hdd alayım ? 
800tl yerine 500 tl ye kapatayım işi
windows 250 gb lık ssd ye kurulu zatan
doğrumu ? bu şekil mi yapayım ?
ya da en olmadı 250 gb alıp ilerde mi 500gb alsam bilemedim.
sonuçta oyun için alıyorum
250 gb a hiç yoktan 60gb dan olsa 4 oyun sığdırırım dolacaktır lakin performas sıkıntısı olmaz hiç değilse ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
SSD veya başka bir disk Oyun için alınmaz FPS 'e bir yararı yok sadece Windows 'u hızlandırır ve oyunların ilk yükleme aşamaları vardır oyuna girerken Loading yazar o kısımın çok değil ortalama 5-10 saniye kadar daha hızlı olmasını sağlar yani oyunun hızlı açılmasını o kadar FPS arttırmaz yani. HDD alabilirsiniz 7200 Rpm olmalı tabi ve SSD 'yi depolama için almayın çok masraflı olur. SSD 'ye Windows 'u kurun, Programlarınızı kurun ve bir kaç ana sürekli oynadığınız oyunu kurun bu kadarı yeterli, diğer her şeyi HDD 'ye kurabilirsiniz paranız varsa diğer kurulumlar için 500 ile 1 TB arası SSD alın tabi ama yoksa bütçeyi boşa kasmaya gerek yok. Bunu şöyle düşün Tofaşada binsen seni bir yerden bir yere götürür Ferrari 'yede binsen aynı paranın yettiğini en mantıklı şekilde kullanmak önemli boşa bütçeyi zorlamaya gerek yok.

KS

Cemalettin Bayraktar

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
129
ugur.gozaydin' Alıntı:
SSD veya başka bir disk Oyun için alınmaz FPS 'e bir yararı yok sadece Windows 'u hızlandırır ve oyunların ilk yükleme aşamaları vardır oyuna girerken Loading yazar o kısımın çok değil ortalama 5-10 saniye kadar daha hızlı olmasını sağlar yani oyunun hızlı açılmasını o kadar FPS arttırmaz yani. HDD alabilirsiniz 7200 Rpm olmalı tabi ve SSD 'yi depolama için almayın çok masraflı olur. SSD 'ye Windows 'u kurun, Programlarınızı kurun ve bir kaç ana sürekli oynadığınız oyunu kurun bu kadarı yeterli, diğer her şeyi HDD 'ye kurabilirsiniz paranız varsa diğer kurulumlar için 500 ile 1 TB arası SSD alın tabi ama yoksa bütçeyi boşa kasmaya gerek yok. Bunu şöyle düşün Tofaşada binsen seni bir yerden bir yere götürür Ferrari 'yede binsen aynı paranın yettiğini en mantıklı şekilde kullanmak önemli boşa bütçeyi zorlamaya gerek yok.

eyvallah hocam teşekkür ederim
o zaman 1 adet 1tb 7200rpm hdd
1 tane de virüs programı alıyorum
ALLAH'a emanet olun.
sevgilerle.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri