ssd önerisi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bütçe yoksa Vatanda Corsair MP510 480 GB M.2 modeli indirimde sayılır 725 TL olması gerek.

Kingston A2000 500 GB modeline bakabilirsiniz oda F/P iyidir XPG SX8200 PRO 512 GB modeli de ama bunlar bir Corsair MP510 değil tabi.

KS

Ömer Lütfi Kayabaşı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
abi belirtmediğim için özür dilerim 400 500 liralık birşey önerebilirmisin ya hakkını helal et kusura bakma

KS

Ömer Lütfi Kayabaşı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
abi şimdi 2013 den beridir ben bu https://www.vatanbilgisayar.com/toshiba-3-5-500gb-sata-3-0-32mb-onbellek-7200rpm-harddisk.html
harddiski kullanıyorum ve sana danıştığım gibi sistemi kurdum sıkıntı sence harddisktemidir anlık donmaların ekran kartını stress testine soktum kullanım 100 deydi sıcaklığıda stabildi işlemciyi stress testini bilmiyorum yani gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum öğrenciyim sizinle 1 ocak 2020 de konuştuğumuz üstüne 300 400 lira koydu o yüzden her şey için çok teşekkür ederim

KS

Ömer Lütfi Kayabaşı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam ben buraya hepsini anlatayım şimdi rx570 kullanıyordum anakartım eskiydi ve anakart ram işlemci aldım amd ryzen 5 1600 af ddr4 3200 mhz ram 8gb  b450m s2h anakart şimdi bunları taktım sistemi kurdum biosu güncelledim cod warzone yükledim test amaçlı 1600x900 da en düşük ayarlarda 120 fps 100 fps arası ama bi anda oyun böyle donuyor bi anda dona dona devam ediyor anında duruyor bu durum mahvetti youtube dan bakıyorum aynı model aynı işlemci aynı ama onlar akıcı ben dona dona birşey olcak diye korkuyorum

şunu yazmayı unuttum şimdi cod warzone çok büyük oyun hani pubg dede aynı sorun olurmu dedim ve pubg dede aynı sorun oldu

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ayrıca 1080p ayarda test eder misiniz birde ekran mı eski 1600x900 yapıyorsunuz testi. Çözünürlük düştükçe işlemciye binen yük artar ve işlemcinin performansına bağlı FPS alırsınız ki 1600 AF iyi ama o kadar güçlü değil bu yüzden bu çözünürlükte aldığınız FPS değerlerinizi başka FPS testleri ile karşılaştırmayın monitörün çözünürlüğüne bağlı bir kaybınız var FPS olarak ama bu aniden donma vs. yapmaz sadece FPS olarak daha az değerler alırısınız bunu bir defa eleyelim yani eğer monitör düşük çözünürlükteyse. Ayrıca birde 2 bellek kullanan sistemlerde dual channel teknolojisi aktif olduğundan yine sadece 1 RAM olan testlere bakın 2 RAM AMD sistemlerde doğrudan FPS 'i yükselten bir durum. 

PSU nedir? Yetersiz güç akışı yani sistemin güç ihtiyacı arttıkça yetemez ise bu tarz sorunlar yapabilir.

8 GB RAM eğer yetersiz gelirse yani oyundaki bellek miktarınızı MSI Afterburner ile kontrol edin RAM sınıra yaklaşınca donma takılma oluyorsa bu yetersiz bellek kullanımdan kaynaklı bir sorundur.

Disk eğer ciddi anlamda bozuksa takılma vs. yapar ama önce yukarıdaki 2 sebep daha mantıklı bir açıklama önce onları değerlendirin.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
HDD 'nin Error Scan taraması gerek performans değil. Birde CrystalDiskInfo yazılımı ile HDD diskin yazılımı açınca alttaki tüm verilerini SS olarak paylaşın.

PSU olayına da elinizde yada çevrenizde daha iyi bir PSU bulabilirseniz birde 500W üzeri olması iyi olur RX 580 + 2700 işlemci için 500W biraz sınır sayılır hele ki PSU marka model olarak iyi değilse soru işareti büyük.

PSU modelinize baktım 12V kanalından 36 Amper veriyor oda 432 Watt yapar ki 600W bir PSU için bu rakam çok az ki doğruysa tabi değer. Sisteminize baktım 400W ile 460W arası tam yük altında güç ihtiyacı var oyunda bu değeri 3 te 2 kadarını kullanır yani PSU soru işareti büyüdü.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Diskinizde sorunlu bir hata kodu yada hata yok. Birde HDTune ile Error Scan yapın buda temiz çıkarsa önce PSU işini bir deneyin. İyi bir PSU modeli ile 12V kanalından 500W veya üzeri güç veren bir PSU bulup deneyin. 500W üzeri güç verdiğini nasıl anlarım derseniz amper değeri 40A veya üzeri olacak ki 40A 480W yapar 41A 496W yada 42A 504W yapar bu A yani Amper değerine bakıp anlarsınız yetip yetmeyeceğini.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
456W 38A güç ve genel sorunlu bu markadan uzak durun neden bu markadan seçiyorsunuz? Birde neden sadece Vatan Bilgisayar?

KS

Ömer Lütfi Kayabaşı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
sıkıntı güç kaynağımı hocam şimdi ama dediğiniz 500w da yazıyor benimkisi 600w bu güç kaynağını geçen yıl almıştım ordaki çalışan bunu önermişti o yüzden yoksa anakart işlemci ve rami 3 farklı siteden aldım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Başka bir yerde 38A yazıyor başka bir yerde 46A yazıyor anlamadım hangisi doğru. 552W yapar 46A güç. Ben sorun güç kaynağında demedim genel olarak sistemin temiz görünüyor ya anakartında yada güç kaynağında sorun vardır varsa. Diskinde temiz görünüyor.

Yani size seçenekleri söylüyorum masraf yapmadan önce başka bir PSU ile deneyin. Yok işe yaramaz ise anakartı garantisi varsa servise yollayın.

KS

Ömer Lütfi Kayabaşı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
işlemcide bi sıkıntı varmıdır hocam peki hakkınızı helal edin sizi uğraştırdığım için

ben tek tek bütün parçları deniyeyim psu dan ssd sine kadar etraftan bulup deneyeyim sorunu almaya çalışayım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İyide siz CPU ve GPU yu yeni aldım demediniz mi? Sorun onlarda olamaz ki tabi GPU yani ekran kartının BIOS 'u sorunlu değilse bu son zamanlarda çok oluyor AMD kartlarda birde kartınızın markası ne ise yazın o markanın teknik desteğine mail olarak sorunu belirtin ve sorunsuz bir BIOS varsa isteyin belki işe yarar.

RAM testi yapmadıysanız sorun olduğunu hiç sanmıyorum ama memtest86 ile RAM testi yapın. 

[size=small]RAM test işlemi.[/size]
  • Önce https://www.memtest86.com/ bu yazılımı indirin ve inen ZIP dosyasını klasöre çıkartın.
  • Sisteme bir USB bellek takın ve içinde önemli verilerin olmamasına dikkat edin. İçi boş olsun.
  • Klasörün içindeki imageUSB.exe dosyasını çalıştırın. Aşağıdaki adımları izleyin.
  • Step 1 : USB belleği seçin.
  • Step 2 : Write image to USB drive seçeneği ve Post Image Verification seçeneğini işaretleyin.
  • Step 3 : İnen klasörde memtest86-usb.img adında bir IMG dosyası var bu dosyayı Browse ile seçin.
  • Step 4 : Write butonuna basın ve bir pencere açılacak YES(EVET) diyorsunuz ve ikinci uyarıyada aynı şekilde YES(EVET) deyip işlemin tamamlanmasını bekliyorsunuz.
  • İşlem tamamlanınca bir pencerede Imaging Complated! uyarısı gelecek. OK deyip uygulamadan çıkıyorsunuz.
  • Şimdi bu USB bellek ile sisteme format atar gibi sistem açılışında USB ile başlatıyorsunuz hepsi bu kadar.
  • USB belleği seçince yazılım otomatik olarak test başlatacak. Arıza varsa ekranda kırmızı renkte bir hata kodu veyahut gösterge ile belli oluyor zaten. Eğer hata çıkarsa RAM 'iniz arızalı yada frekans bazlı uyum sorunu yaratıyor demektir. Testi bitene kadar sürdürün.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri