SSD Problemi

gnsyrk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Öncelikle herkese merhaba,

Bir süredir samsung 860evo kullanıyorum ve son zamanlarda cihazın açılışı bir hayli yavaşladı. Samsung üzerinden test ettiğimde değerlerim bu şekilde acaba normal midir, yada bi sorun var mıdır?

Bilgi verirseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler, (seri numarası sorun olur mu bilemediğim için karaladım.)

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• test1.JPG
    test1.JPG
    25.7 KB · Görüntüleme: 5
  • test2.JPG
    test2.JPG
    48 KB · Görüntüleme: 7
  • test3.JPG
    test3.JPG
    26.1 KB · Görüntüleme: 7
  • test4.JPG
    test4.JPG
    92.1 KB · Görüntüleme: 7
Moderatörün son düzenlenenleri:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Öncelikle herkese merhaba,

Bir süredir samsung 860evo kullanıyorum ve son zamanlarda cihazın açılışı bir hayli yavaşladı. Samsung üzerinden test ettiğimde değerlerim bu şekilde acaba normal midir, yada bi sorun var mıdır? Bilgi verirseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler, (seri numarası sorun olur mu bilemediğim için karaladım.)

İyi çalışmalar
Değerler çok absürt değil. SSD diskin güncellemesi var mı bakın. Birde son zamanlarda yaptığınız şeyleri kurulumları vs. kontrol edin. Windows arka planda çalışan uygulamalara bakın Görev Yöneticisi üzerinden. Son olarak aşağıdaki kalıntı temizleme ve Windows onarım işlemini uygulayın.

Aşağıdaki kodları bir not defterine yazın yada kopyalayın ve kaydedin. Dosya türüTüm Dosyalar seçin ve bir dosya adı belirleyin ve sonuna .BAT yazın kaydedin ve oluşan dosyayı yönetici olarak çalıştırıp işlemlerin tamamlanmasını bekleyin. Aynı şeyi manuel yapmak için C:\Users\%username%\Recent , C:\Windows\Prefetch , C:\Windows\Temp , C:\Users\%username%\AppData\Local\Temp konumlarına tek tek girip her şeyi seçip manuel silebilirsiniz. Silinmeyenler o an kullanılıyordur atlayabilirsiniz.
  • @echo off
  • del /s /f /q "C:\Users\%username%\Recent\"*.*
  • del /s /f /q "C:\Windows\Prefetch\"*.*
  • del /s /f /q "C:\Windows\Temp\"*.*
  • del /s /f /q "C:\Users\%username%\AppData\Local\Temp\"*.*
  • exit
Bu işlemler sistem kalıntılarının biriktiği yerleri temizleyecek.

CMD yani komut istemi başlatıp, aşağıdaki komutları satır satır yazıp ENTER 'a basın ve işlemin tamamlanmasını bekleyin. Daha sonra sistemi yeniden başlatıp kontrol edin sorunu. Bu işlemler Windows üzerinde bir sorun varsa onu çözecektir.
  • DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
  • DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
  • DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
  • SFC /scannow

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri