SSD ve Windows 10

Croxz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İyi günler arkadaşlar, yeni sistem topladım, SSD'ye Windows 10 kurdum fakat açılış süresi bana yavaş geldi , BIOS ayarı falan mı yapmam lazım?
20 saniyede açılıyor fakat 10 yıllık laptop'da bile sata bağlantısı SSD'nin yarısını desteklediği halde  30 saniyede açılıyordu.

Sistem:
R3 2200G
A320M-S2H
8GB 3000Mhz Corsair Ram 
Sandisk SSD plus

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BIOS 'tan Fast Boot açabilirsiniz. Bu ayar anakart üreticisinin reklamı yan açılıştaki anakart adı vs. gibi adımları atlayıp direkt sistemi açan bir ayardır. Buna ek olarak Windows üzerinden birkaç ayar ile hızı dahada arttırmak mümkündür. İsterseniz anlatırım.

KS

Croxz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam fast boot hatta ultra fast boot açıp gereksiz donanımları kapattım süre hala 20 saniye. Acaba SSD de mi sıkıntı var diye düşünüyorum

"ACHİ " ile ilgili bir şeyler duydum nedir bu?

Windows üzerinden yapabileceğim ayarları anlatırsanız çok iyi olur , yaptıklarım:
SSD 'nin uygulaması üzerinden trim ve smart test yaptım , firmware güncel
Başlangıç öğelerini kapattım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
SSD disk takılıysa zaten BIOS SSD disk için ACHI okuma düzenine ayarlar ama bakın yinede. Bu ACHI okuma düzeni disk odaklı performansı etkiler. BIOS 'a girin ve Peripherals / SATA and RST Congif. ayarlarında SATA Mode Selection ayarını ACHI yapın eğer zaten böyle ise sorun yok.

Windows altından birçok ayar gerekecek siz bana https://www.facebook.com/ugur.baki.g buradan ulaşın ben size hızlıca neler yapmanız gerek anlatayım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri