SSD Veya M2 SSD Önerisi

muratbabawt05

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar ben depolama sıkıntısı çekiyorum ve hızlı bir ssd almak istiyorum araştırdım fakat hızlarıdır pcı express falan onlarla ilgili bir bilgim yok bana kaliteli hızlı bir öneriniz varmıdır.M2 yerim yok fakat dönüştürücüsü falan varmış x youtube kanalı göstermişti onla beraber kullanabilirim. Anakartımın bilgilerini fotoğraf olarak yükledim.

Bütçem:700

Anakart.png

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Merhaba arkadaşlar ben depolama sıkıntısı çekiyorum ve hızlı bir ssd almak istiyorum araştırdım fakat hızlarıdır pcı express falan onlarla ilgili bir bilgim yok bana kaliteli hızlı bir öneriniz varmıdır.M2 yerim yok fakat dönüştürücüsü falan varmış x youtube kanalı göstermişti onla beraber kullanabilirim. Anakartımın bilgilerini fotoğraf olarak yükledim.

Bütçem:700

Ekli dosyayı görüntüle 1630
Anakartınızda M.2 yuvası yok. SATA SSD almanız gerekiyor. Dönüştürücü almak isterseniz bile M.2 diskin hızı bayağı bir düşecek. Sebebi M.2 diskler X4 veri yolunu kullanır ve PCIe 3.0 ara yüzünden bağlanırlar. Sizin anakartınızdaki dönüştürücüyü takacağınız yuva PCIe 2.0 X1 hızında. SATA alın geçin hiç uğraşmayın.

SATA için öneri yapacağım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Benim tavsiyem de hızları tam alamayacak olsanız dahi bir dönüştürücüyle bunu kullanmanız
Hem geleceğe dönük hem 600 lira hem bu fiyata hatta 800-900 lere kadar alabileceğin en iyi M2 SSD
PCIe 2.0 dan zaten ciddi yasılabilecek bir kaybı olacak artı olarak X4 yerine X1 hattından da %75 kayıp olacak bence gereksiz olur. Buna birde +150-300 TL arası iyi bir dönüştürücü gerekeceğini de varsayarsak. Ama seçenek olsun.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri