Kolay ve düzenli bir Steam kütüphanesi oluşturmak çok da zor değil!
Dün bu olayı biraz araştırdım 3 farklı programa ulaştım ve sonucunda işe yarar bir programı nihayet keşfettim. Gerçekten aradığım özelliklere ve fazlasına sahip bir program bu ve bunu sizlerle de paylaşmak istiyorum. Kısaca özetlemek gerekirse, bu program ile kolayca Steam kütüphanenize kategorize edebilirsiniz.
Dün bu olayı biraz araştırdım 3 farklı programa ulaştım ve sonucunda işe yarar bir programı nihayet keşfettim. Gerçekten aradığım özelliklere ve fazlasına sahip bir program bu ve bunu sizlerle de paylaşmak istiyorum. Kısaca özetlemek gerekirse, bu program ile kolayca Steam kütüphanenize kategorize edebilirsiniz.
İndirme Sayfası: https://github.com/Depressurizer/Depressurizer/releases
GitHub Sayfası: https://github.com/Depressurizer/Depressurizer
1- Programı ilk açarken Steam'ın dosya konumunu seçmeniz istenecek. Sonrasında uğraşmamak için Seçin
2- Steam hesabınızı seçin
3- Programın daha iyi performansta çalışmasını istiyorsanız Steam Web API anahtarını programa kaydedin.
4- Vee program kullanıma hazır!
2- Steam hesabınızı seçin
3- Programın daha iyi performansta çalışmasını istiyorsanız Steam Web API anahtarını programa kaydedin.
4- Vee program kullanıma hazır!
Programın Özellikleri
Hazır Ayarlar | Diğer Ayarlar |
---|---|
1. By Genre= Anladığım kadarıyla Steam mağazasında oyun için belirlenen türlere göre otomatik kategorize ediyor. Ancak bu seçenek bende çalışmadı. 2. By Year = Oyunları çıkış yılına göre kategorize ediyor. Bu ayarın 3 Seçeneği var. İlki "No Grouping" her yıla ayrı bir kategori (Önermiyorum) İkincisi "By Decade" her ON yıla bir kategori. (Öneriyorum) Üçüncüsü "By Half-Decade" her BEŞ yıla bir kategori 3. By User Score = Steam incelemelerine göre hesabınızdaki oyunları kategorize eder. İsteğe bağlı incelemeleri Wilson Score`a göre hesaplar. Bunun hakkında pek bilgim yok ancak Steam incelemelerini tercih ediyorum. Bu seçimi kullanırsanız eğer, kötü sonuç almamak için tavsiyem "Min Reviews" yani Minimum İnceleme sayısını elle ayarlayın. Çünkü kendisinin varsayılan inceleme sayıları çok düşük. 4. By Tags = Seçtiğiniz tür veya türlere özel kategorileştirme yapar. Eğer bunu tekli bir şekilde kullanacaksanız Steam'ın kendi Dinamik kütüphanesini kullanın. Ancak bununla ince ayarlar yaparak Dinamik kütüphane özelliğinden daha iyi bir şekilde kategorileştirebilirsiniz. 5. By Flags = Anladığım kadarıyla, Oyunun Steam mağazasındaki sağ tarafta bulunan "Eşli, Tek Oyunculu, Bölünmüş Ekran" gibi seçenekleri kategorize ediyor gibi. Ancak bu seçenekte ilki gibi bende çalışmadı. Kısıtlı seçenecek var ama Steam Dinamik Kütüphanesine bakabilirsiniz. 6. By HowLongToBeat = How Long To Beat sitesi aracılığı ile oyunları, oynanış saatine göre kategorize edebilirsiniz. 7. By Platform = Oyunları platformlarına göre kategorize eder. Örn. Windows, Mac, Linux... | 1. Curator = Favori Küratör sayfalarınızın önerdiği, önermediği veya bilgilendirdiği oyunları kategorize edebilirsiniz. 2. Devoloper & Publishler = Favori Oyun geliştiricinizin veya Oyun yayıncınızın oyunlarını kategorize edebilirsiniz. 3. Group of Autocats = Yaptığınız kategori listelerini gruplayıp hepsini tek seferde çalıştırtabilirsiniz. Bu, tüm işlemlerinizi bitirdikten sonra zaman zaman kullanmak için işe yarayabilir. 4. Hours Played = Oynama saatlerinize göre düzenleme yapabilirsiniz. Örn. hesabımda çok fazla gerekli ve gereksiz oyun var, kartta kasıyorum. Durum böyle olunca gerçekten oynadığım oyunları bulmakta zorlanabiliyorum. Bu yüzden gerçekten oynadığım oyunları görmek için, 7.5saat üstü olan oyunları grupladım. 5. Language = Kendi diliniz veya bildiğiniz / oynamak istediğiniz ek dillere sahip oyunları kategorize edebilirsiniz. Ancak Türkçe Dublaj seçtiğimde çok iyi çalışmadı, sadece Arayüzü Türkçe işaretlenmiş oyunlarda kategoriye dahil edildi. (Arayüz, Altyazı ve Ses ayrı olarak seçilir) 6. Manuel = Bir kategoride oyunları başka bir kategoriye aktarır. 7. Name = Oyunlarınızı alfabetik sıralar. 8. VR Support = VR oyunlarını kategorize eder ancak çalıştığından emin değilim. Bu özellik için Steam'ın Dinamik kütüphanesini kullanmanızı öneriyorum. |
Notlar
1-) Ne kadar fazla oyununuz varsa Program ilk işlemlerde o kadar yavaş çalışır. Bin'e yakın veya Bin'den fazla oyununuz varsa tavsiyem boş vaktinizde, film izlerken veya hikayeli oyun oynadığınızda arka planda çalıştırın. Sonraki işlemlerinizde, var olan oyunların bilgileri zaten yükleneceği için işiniz kolaylaşacak ve fazla beklemeyeceksiniz.
2-) Konunun ilk resimdeki Türk Yapımı Oyunlarını nasıl eklediğimi merak ediyorsanız eğer. Programın Küratör özelliği ile ekledim.
2.2 -> Sizde eklemek istiyorsanız küratör bağlantısı olarak bunu -> https://store.steampowered.com/curator/42998363-SmileFate/
2.3 -> Ve seçim ekranında ise "Informational" seçeneğini işaretleyin. Diğer TÜM Yerli yapımlar için TIKLAYIN
-
3-) Program hakkındaki tüm detaylı bilgilere GitHub sayfasından ulaşabilirsiniz.
4-) İlgilisi için: Depressurizer, 9 Ağustos 2014 yılında GitHub kullanıcısı "rallion" tarafından yayınlanmış bir programdır. Günümüzde farklı bir geliştirici tarafından geliştirilmeye devam etmekte.
Konular için daha fazla öneke ihtiyacımız var.