SYS FAN takınca PC kapanıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

thekangall

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar kasamı temizlemek için psudan anakarta gelen bütün kabloları çıkardım daha sonra taktım ve pcyi açtığımda sys fan girişinde kablo olmadığını gördüm kabloyu taktım ve PC kapandı açılmadı sonradan Power switch ve reset switchleri çıkarıp taktım ve sys fanı çıkardım PC açıldı işlemci fanı ekran karti fanı çalışıyor ama ön fan ve egzoz fan çalışmıyor sebebi nedir fanlar mi bozuldu ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Eğer kısa devre olduysa evet fanlarda sorun olabilir. Yada belki anakart SYS fan soketinde sorun olmuştur. Bunu anlamak için SYS fan soketine değilde işlemci CPU_FAN yada CPU_OPT soketine bağlayın fanı deneyin işe yararsa yani dönerse anakart soketinde sorun var demektir işe yaramaz ise fan arızalanmıştır.

KS

thekangall

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Eğer kısa devre olduysa evet fanlarda sorun olabilir. Yada belki anakart SYS fan soketinde sorun olmuştur. Bunu anlamak için SYS fan soketine değilde işlemci CPU_FAN yada CPU_OPT soketine bağlayın fanı deneyin işe yararsa yani dönerse anakart soketinde sorun var demektir işe yaramaz ise fan arızalanmıştır.

Hocam sys fan kablosunu çıkardım psudan gelen molex girişini kullandım psudan güç alıp çalıştırmak için oda olmadı dediğiniz yöntemi deneyeceğim

KS

thekangall

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Fan arızası gibi duruyor.
Peki hocam ben tam anlamıyorum sormak istiyorum ön ve egzoz fan ebatları aynımı mesela ben egzoz fandan 2 tane alsam digerini öne takabilir miyim ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kasanızın modelini bilmeden bir şey diyemem ama genelde 120mm(12cm) fan olur kasalarda. Ayrıca dediğim yöntemi denediniz değil mi işe yaramadı sanırım?

KS

thekangall

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Kasanızın modelini bilmeden bir şey diyemem ama genelde 120mm(12cm) fan olur kasalarda. Ayrıca dediğim yöntemi denediniz değil mi işe yaramadı sanırım?

Maalesef hocam kasam everest rhino 432 
Artı olarak benim fanimda arıza olduysa eğer 2 fan neden çalışmıyor molex kabloları birbirine bağlı olduğu için mi ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Akım birbirini tamamlar kablolar birbirine bağlıysa ondan dolayıdır. Fanları tek tek deneyin molex ile.

Bu arada kasanız 2 adet 120mm fan ile geliyormuş yani fan boyunuz 120mm.

KS

thekangall

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Akım birbirini tamamlar kablolar birbirine bağlıysa ondan dolayıdır. Fanları tek tek deneyin molex ile.

Bu arada kasanız 2 adet 120mm fan ile geliyormuş yani fan boyunuz 120mm.

Değerli cevapların için çok teşekkür ederim hocam sorunu galiba buldum Flopy güç kablosunu sys fan kısmına takiyormusum sistem oyuzden kapanıyormus böylece sıkıntının fanda olduğunu anlamış oldum uygun 2 adet fan alacağım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri