Taşınabilir Disk İçin Defrag Önerirmisiniz ?

Onur19_19

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba, eski bir 1 TB Toshiba taşınabilir diskim var. Windows 10 araçları ile birleştirmede bölünmemiş gözüküyor ama farklı programlardan baktım parçalanma ciddi düzeyde, geçenlerde yine bir birleştirme yaptım fakat çok çok uzun sürüyor %37 parçalanma neredeyse 13 saat sürdü. Bu diskte parçalanma %50'nin üzerinde.

Taşınabilir diske önerir misiniz ? Daha önce yapan var mı ?

Parçalanmayı Gösteren Ekran Resmi: https://i.hizliresim.com/qd89v3.jpg[/SIZE]

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
şimdi kardeşim senin sorun ucu açık tam olarak ne istiyorsun disk birleştiemek mi istiyorsun ? Taşınılabilir diske de bu uygulamayı yapabilirsiniz

KS

Onur19_19

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
şimdi kardeşim senin sorun ucu açık tam olarak ne istiyorsun disk birleştiemek mi istiyorsun ? Taşınılabilir diske de bu uygulamayı yapabilirsiniz

Evet istemediğim kadar program var o kısım sorun değil, programlardan anlıyorum. 
Ama taşınabilir diske uygulasam bunu sorun olur mu diye düşünmedim değil. 
%36 parçalanma 13 saat sürdü. 
Taşınabilirde %50 gözüküyor, bilmem kaç saat sürecek, bu kadar saat taşınabilir diskin açık kalması, çalışması iyi olur mu acaba ?

delonas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Diskin uzun süre açık kalması sorun yaratmaz ama size tavsiye sunacağım bunun için laptop mu masaüstü mü kullanıyorsunuz yani benim demek istediğim taşınabilir diski sabit bir disk olarak kullanmanız hem daha sağlıklı olur hem daha verimli bir şekilde kullanabilirsiniz bilgisayarı 1TB az bir boyut değil ben kendi açımdan böyle bir şansım olsaydı ne yapardım diyerek bu sonuca vardım :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Disk birleştirme diskteki doaya büyüklüklerini göre günlerde sürebilir. Bendeki 3 TB HDD nin 2.7 TB 'ı dolu ve bölünme oranı %79 civarındaydı ve çok büyük dosyalar vardı birleştirme süreci yaklaşık 2 gün sürdü yani tam bölğnme olsaydı 3 gün sürerdi. Diskteki bölünme oranı diske ne kadar ver yazıp silersen o kadar fazla olur taşınabilrde daha fazla olmasının sebebi bu ve taşınabilir diaktede 2.5" bir hdd var ve bir sıkıntı yok normal hdd kadar uzun süre çalışabilir birleştirebilirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri