Tavsiye istiyorum

gnsyrk11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
elimdeki laptop için ram tavsiyesi istemiştim ama değişiklik faydalı olur mu bilmiyorum. Toshiba satellite L50 A 1cz cihaza sahibim.  bu cihaza ssd aldım ram takviyesi yapsam iş yapar mı ? bir başka postta szden tavsiye almıştım. sizden sadece fikir istiyorum. neleri değiştirsem beni uzun süre götürebilir. Cihaz değiştirmem imkansız mevcut durumda. Teşekkür ederim şimdiden

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Laptop gibi cihazlarda zaten 2 seçeneğiniz var RAM ve disk takviyesi. RAM eğer 8 GB aşağısındaysa cihazda RAM şişmesine bağlı kasmalar olabilir. SSD disk yoksa cihazda genel olarak bir yavaşlık olabilir. Bunları temin ederseniz cihaz rahatlayacaktır.

KS

gnsyrk11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam ssd aldım evo860 500gb.  eski bir cihaza sizce 8 daha ram almak iş yapar mı? donanımdan anlamadığım için soruyorum eğer iş yaparsa direk 8 gb daha alacam 16 yapmayı düşünüyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Şuan kaç GB belleğiniz var eğer 8 GB varsa sistemsel bir sorununuz yoktur RAM kaynaklı. Çift bellek cihazda oyun ve iş kullanımında performans artışı sağlar ama 8GB belleğiniz varsa çok bir şey yapmanıza gerek yok.

KS

gnsyrk11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam 8gb var kendi içinde. ama donmalar çok fazla oluyor. misal video falan bakarken arada video donuyor ben video kaynaklı diye düşünürken aslında benim sistemimle alakalı olduğunu farkettim.  bazen kullandığım programlarda vs de aynısını yaşadım. sistemimi yeni 10 kurdum ssd mevcut içi yeni temizlendi macunu vs yeni eklendi. ben son çare budur diye düşündüm

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RAM kullanımınıza sorun olan işlerinizde bakın. Eğer sistem belleğiniz sınırlardaysa takılmalar donmalar olur ama yok sistem belleğiniz hali hazırda sınırlarda değilken sorun oluyorsa RAM yetersizliğinden değildir sorun.

KS

gnsyrk11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
RAM kullanımınıza sorun olan işlerinizde bakın. Eğer sistem belleğiniz sınırlardaysa takılmalar donmalar olur ama yok sistem belleğiniz hali hazırda sınırlarda değilken sorun oluyorsa RAM yetersizliğinden değildir sorun.

xOUrdT

bu şekilde hocam arka planda

Bkv1VW

pek bişey açık değil ama kullanım bu şekilde.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RAM kullanımında bir anormallik yok. Eğer sınırda olsaydı RAM kaynaklıdır derdim ama RAM değil. SSD diski yeni aldınız oda olamaz. Windows sorunu diyeceğim ama diski yeni aldınız format atmışsınızdır diye düşünüyorum. Aklıma 2 şey geliyor. Ya güç yada ısı odaklı olabilir. İşlemci ve ekran kartı ısınızı kontrol edin ve eğer aşırı yüksek ise sorun bu olabilir. Birde Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri buradan cihazı yüksek performans moduna alıp cihazı fişe takılıyken kontrol edin.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Batarya bozuk bile olsa prize bağlıyken prizden güç alırsınız batarya odaklı sorun olma olasılığı yok gibi bir şey.

KS

gnsyrk11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
işlemci ortalama 75 derece ve grafik kartı ortalama 60 derece, bu şekilde ortalama hocam.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Isı sorununuz da yok. RAM , ısı ve güç odaklı sorun değil. Aklıma gelen sorun olabilecek şeyler şunlar.

• SSD diskinizin Windows üzerinden Samsung Magician yazılımını kurup yazılımdan diskin güncellemesi varsa yapın.
  • Windows güncellemelerinizi kontrol edin eğer güncelleme varsa yapın.
  • BIOS güncellemesi varsa cihazın mutlaka yapın.
  • BIOS üzerinde SATA MODE ayarınızın ACHI ve BOOT MODE ayarınızın UEFI olduğundan emin olun.
Aklıma gelen bunlar bunları bir kontrol edin duruma göre sonucu yazarsınız.

KS

gnsyrk11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam windowsum güncel ve
sata mode biosta bulamadım ama aygıt yöneticisinde baktığımda achi ve boot mode ise uefi
bios güncellemesi nasıl kontrol edebilirim?
Birde samsung magician windows üzerinden yazılımı kurup demişsiniz, normal bi şekilde indirip test etmem gerekiyor değil mi? Farklı bişey mi demek istediniz?

Ek olarak birde toshiba satellite l50 a 1cz model cihazımda 19.09.2014 bios var, güncel sürüm var mı bilmiyorum internette baktım 1/2015 yazıyo galiba. bu sürümü kurmalı mıyım

KS

gnsyrk11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
gnsyrk11' Alıntı:
Hocam windowsum güncel ve
sata mode biosta bulamadım ama aygıt yöneticisinde baktığımda achi ve boot mode ise uefi
bios güncellemesi nasıl kontrol edebilirim?
Birde samsung magician windows üzerinden yazılımı kurup demişsiniz, normal bi şekilde indirip test etmem gerekiyor değil mi? Farklı bişey mi demek istediniz?

Ek olarak birde toshiba satellite l50 a 1cz model cihazımda 19.09.2014 bios var, güncel sürüm var mı bilmiyorum internette baktım 1/2015 yazıyo galiba. bu sürümü kurmalı mıyım

Hocam bios hariç herşey tamam. bios için de internetten baktığımda dediğim gibi ocak 2015 güncelleme gözüküyor galiba. geri kalan herşey tamam

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BIOS sürümü eskiymiş güncellemek işe yarayabilir. 

Samsung yazılımı ise SSD diskin genel olarak sorunu varsa onu çözmek için güncelleme sunar yazılımdan sadece güncellemesi var mı bakın bu kadar.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri