Tearing Sorunu

Furkan Paşaoğlu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar,
Benim önceki sistemim;
İ5 2320
Gtx 1060 3gb 
8 ram
Monitor 60 hz 1600x900 cozunurluk ama ben cs go oynarken yırtılma oluyor. Bu sorunu çözmek için pc tamircilerine gittim islemcin darboğaz yapiyor dediler.
Bende islemcimi değiştirdim.
Yeni işlemcim
İ7 3770
Ben oyunu 1024 çözünürlük te oynuyorum çok fazla fps aliyorum ama gene yirtilma oluyor bunun için
Nvidia denetim masasından vsync filan var fast cekiyorum yada badka birsey birsey ya ama gene faydasi yok 
Acaba ne yapabilirim grafikleride artiriyorum ama ne fayda bu sorunu nasil cozebilirim.
Yardimlarinizi bekliyorum teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tearing ile darboğaz vs. gibi şeylerin hiçbir alakası yok. O PC tamircisini bir şey bilmiyor ve gidilmeyecekler listenize ekleyin.

Tearing sorunu monitör Hz ile ekran kartının verdiği FPS oranının dengesizliğinden kaynaklanır. Bunu 2 yol ile çözebilirsiniz birincisi FreeSync yada G-Sync gibi teknolojileri monitörünüz ve ekran kartınınızn desteklemesi ki sizin monitörde bu destek yok gibi görünüyor eski sanırım monitör. Diğer yöntem ise oyunun grafik ayarlarından V-Sync ayarını açacaksınız buda FPS 'inizi 60 'a sabitler. Yapacak başka bir şeyiniz yok maalesef. Monitörünüzü G-Sync destekli bir FreeSync monitör ile değiştirirseniz FreeSync ile G-Sync ayarını açıp sorunsuz yırtılmalarda Tearing olayından kurtulup oyun keyifinize bakabilirsiniz.

KS

Furkan Paşaoğlu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Tearing ile darboğaz vs. gibi şeylerin hiçbir alakası yok. O PC tamircisini bir şey bilmiyor ve gidilmeyecekler listenize ekleyin.

Tearing sorunu monitör Hz ile ekran kartının verdiği FPS oranının dengesizliğinden kaynaklanır. Bunu 2 yol ile çözebilirsiniz birincisi FreeSync yada G-Sync gibi teknolojileri monitörünüz ve ekran kartınınızn desteklemesi ki sizin monitörde bu destek yok gibi görünüyor eski sanırım monitör. Diğer yöntem ise oyunun grafik ayarlarından V-Sync ayarını açacaksınız buda FPS 'inizi 60 'a sabitler. Yapacak başka bir şeyiniz yok maalesef. Monitörünüzü G-Sync destekli bir FreeSync monitör ile değiştirirseniz FreeSync ile G-Sync ayarını açıp sorunsuz yırtılmalarda Tearing olayından kurtulup oyun keyifinize bakabilirsiniz.

çok sağolun hocam önerebileceğiniz 1000tl aşağısı 144 hz filan varmıdır.
birde benim monitor eski dönüştürücü ile kullanıyorum ondanda olabilirmi

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri