Soru Tebilondan Aldığım Ürün Sıfır Mı Ikinci El Mi?

jote

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
19
Merhabalar.Tebilondan gigabyte aorus elite b850 wifi 6 ice anakartını aldım.Bugün ebime geldi.Ürünün orjinal kutusunda herhangi bi bant vs yoktu ve direk açıldı ancak içindeki antistatik poşette bir şeffaf düz bant vardı herkesin evinde olabilen.Aklıma bu dış kutuda bant olmaması takıldı youtubedan baktım ve birinde gigabyte yazılı bi vant olduğunu gördüm.Benim kutumu ve youtubedaki kişinin kutusunu koyacağım.Tebilon sanırım gigabyte yetkili servis sizce iade mi edeyim ne önerirsiniz?Sizin de gigabyte anakart kutularnınız bantsız jelatinsiz açılıyo mu?Daha önceden açılmış bir kutu mu bendeki?

Ekli dosyalar

• Screenshot_20251201_141908_YouTube.jpg
    Screenshot_20251201_141908_YouTube.jpg
    605 KB · Görüntüleme: 40
  • 20251201_131128.jpg
    20251201_131128.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 42
  • 20251201_131046.jpg
    20251201_131046.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 38

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
Merhabalar.Tebilondan gigabyte aorus elite b850 wifi 6 ice anakartını aldım.Bugün ebime geldi.Ürünün orjinal kutusunda herhangi bi bant vs yoktu ve direk açıldı ancak içindeki antistatik poşette bir şeffaf düz bant vardı herkesin evinde olabilen.Aklıma bu dış kutuda bant olmaması takıldı youtubedan baktım ve birinde gigabyte yazılı bi vant olduğunu gördüm.Benim kutumu ve youtubedaki kişinin kutusunu koyacağım.Tebilon sanırım gigabyte yetkili servis sizce iade mi edeyim ne önerirsiniz?Sizin de gigabyte anakart kutularnınız bantsız jelatinsiz açılıyo mu?Daha önceden açılmış bir kutu mu bendeki?
Hocam önceden açılmış gibi geldi banada değişim istemeniz daha iyi olur.

KS

jote

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
19
Konuyu arkafaşlarımdan fikir alarak çözdüm paketleme gigabyteın bu bölgede paketlemesi ile ilgili.Tebilion sevdiğim güvendiğim bi firma sadece fikir almak adına açtım bu konuyu

Hocam önceden açılmış gibi geldi banada değişim istemeniz daha iyi olur.
Siz de youtubedan benzer gigabyte kutu açılışlarına bakabilir misimiz.Belki de bizim bölgeye öxel ni paketlemedir bu

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
Konuyu arkafaşlarımdan fikir alarak çözdüm paketleme gigabyteın bu bölgede paketlemesi ile ilgili.Tebilion sevdiğim güvendiğim bi firma sadece fikir almak adına açtım bu konuyu
Tamam hocam bende güveniyorum tebilona ama kutuda fark olması garip geldi.

KS

jote

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
19
Tamam hocam bende güveniyorum tebilona ama kutuda fark olması garip geldi.
Arkafaş bölgeye ozel farklı paketlenmiş olabilir dedi. Mesela 1.partında bu şekil ikinci partında farklı ama dış kutuda hiç bant olmaması gstip geldi

forumçatlatan048

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Arkafaş bölgeye ozel farklı paketlenmiş olabilir dedi. Mesela 1.partında bu şekil ikinci partında farklı ama dış kutuda hiç bant olmaması gstip geldi

Ben sıfır Gigabyte Gaming X V2 aldım bu şekilde gelmedi aynı sorunu yaşayan çevrenizde varsa onlara sorun bu konuyu.

KS

jote

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
19
Ben sıfır Gigabyte Gaming X V2 aldım bu şekilde gelmedi aynı sorunu yaşayan çevrenizde varsa onlara sorun bu konuyu.
Ne şekildr geldi sizin tam anlatırsanız iyi olur dış kutu bantlı mıydı nasıl bir vant vardu içindeki statik poşette nasıl bant vardı benim attıgım fotoğraflardan farkı neydi @forumçatlatan048

Son düzenleme:
KS

jote

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
19
Kutu gigabyte yazılı ve bantlıydı. Kutuyu açınca Antistatik poşetin içinde anakart geliyor. Yani kısaca bir başkasının eli değmemiş kutuya kargolama faaliyetleri dışında.
Yani size gelen dış kutuda gigabyte yazızlı bi bant vardı ve antistatik posette nasıl bir bant vardı?Bir de nerden aldınız? @forumçatlatan048

KS

jote

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
19
Yapışkanlı derken tam anlamadım bildiğimiz şeffaf para bantlarıyla mı acaba nasıl bir yapışkan ? @forumçatlatan048

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736

Burada arkadaşınız dikkat çekmiş zaten. Ayrıca mağaza da açıp kontrol etmiş olabilir.
Yotube videoları 4-5 tane bakıp inceledim. Bir kısmı dış kutu bantlı bazıları bantsız...

Burada sizi rahatsız eden anakartın iç elektrostatik poşetten çıkarılıp kasaya takılıp - bir süre kullanımı ve sonra tekrar poşetleyip geri iade ürün olup olmaması mı?
Asıl sıkıntıyı bu yaratır.

Bu tür kullanımdan sonra firmanın kesinlikle anakartı geri iade alacağını hiç sanmıyorum. Kesinlikle geri iade almazlar.
İşlemci yuva kapağı çıkacak, işlemci takılacak, macun sürülecek, ramlarvs takılacak....... Hemen anlaşılır ve geri kabul etmezler.

İkinci foto statik naylon amabalaj. Bundan çıkardığınızda tekrar geri koyayım derseniz kırış kırış olur. Dokunsanız dahi hemen buruşur kırışır.

KS

jote

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
19
Burada arkadaşınız dikkat çekmiş zaten. Ayrıca mağaza da açıp kontrol etmiş olabilir.
Yotube videoları 4-5 tane bakıp inceledim. Bir kısmı dış kutu bantlı bazıları bantsız...

Burada sizi rahatsız eden anakartın iç elektrostatik poşetten çıkarılıp kasaya takılıp - bir süre kullanımı ve sonra tekrar poşetleyip geri iade ürün olup olmaması mı?
Asıl sıkıntıyı bu yaratır.

Bu tür kullanımdan sonra firmanın kesinlikle anakartı geri iade alacağını hiç sanmıyorum. Kesinlikle geri iade almazlar.
İşlemci yuva kapağı çıkacak, işlemci takılacak, macun sürülecek, ramlarvs takılacak....... Hemen anlaşılır ve geri kabul etmezler.

İkinci foto statik naylon amabalaj. Bundan çıkardığınızda tekrar geri koyayım derseniz kırış kırış olur. Dokunsanız dahi hemen buruşur kırışır.
Evet dediklerinize ben de katılıyorum sonunxu hariç.Çünkü antistatik poşrtte herkesin evinde olan şeffaf para bantı var ve aynısını çıkarıp yapıştırmak basit bi iş burda bence yanlışı gigabyte yapıyor.Ayırt edici bir bantla yapılsa hiç böyle sorunlar olmazdı diye düşünüyorum @solaris

Şeffaf para bantıyla değil. Nasıl anlatsam bilmiyorum ama poşetin dil kısmı yapışkanlıydı.
Bunuda ilk kez gördüm youtuda baya vidro izledim de geneli şeffaf para bantlıydı belki sizin modele farklı yapılmıştır @forumçatlatan048

forumçatlatan048

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Evet dediklerinize ben de katılıyorum sonunxu hariç.Çünkü antistatik poşrtte herkesin evinde olan şeffaf para bantı var ve aynısını çıkarıp yapıştırmak basit bi iş burda bence yanlışı gigabyte yapıyor.Ayırt edici bir bantla yapılsa hiç böyle sorunlar olmazdı diye düşünüyorum @solaris

Bunuda ilk kez gördüm youtuda baya vidro izledim de geneli şeffaf para bantlıydı belki sizin modele farklı yapılmıştır @forumçatlatan048

Hocam bende zaten para bantı kutudaydı. Gigabyte farklı yapmış olabilir. Onda kusur bulmamak lazım Youtube'da ayriyeten anakartın unboxed videoları var modelini, markasını girerek teyit edebilirsiniz. Yurtdışı olduğu için orada ithalat durumu olmuyor anakartların.

KS

jote

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
19
Hocam bende zaten para bantı kutudaydı. Gigabyte farklı yapmış olabilir. Onda kusur bulmamak lazım Youtube'da ayriyeten anakartın unboxed videoları var modelini, markasını girerek teyit edebilirsiniz. Yurtdışı olduğu için orada ithalat durumu olmuyor anakartların.
Evet evet sizin ankartada baktım da sanırım bölgeden bölgeye paketleme değişiyor. @forumçatlatan048

SupremeKalel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
103
Msi anakart aldim satici hepsiburada ayni sekilde dis kutuda jelatin yoktu ama ürün 0 di.

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
Bios güncelleme için içi açılıp bios güncelleme yapılıp geri poşete konabiliyor öte yandan tebilon.com en sağlam firmalardan biridir

KS

jote

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
19
Bios güncelleme için içi açılıp bios güncelleme yapılıp geri poşete konabiliyor öte yandan tebilon.com en sağlam firmalardan biridir
ORjinal kutuya bir bant olmaması garip geldi.Tebilon evet sağlam bir firma ancak boyle olunca biraz garipsedim.Normalde dış orjinal kutular bantlı falan olmuyo muydu anakartlarda. Ayrıfa bu bios update işlemci uyumluluğu için mi yapılıyor sebebi nedir? @Kürşat Bey

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri