Telefon Tavsiyesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

warpeace66

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Merhaba iyi forumlar. Turkcell' in "T70" modelini kullanmaktayım. Çok uzun zamandır kulllanıyorum ve artık telefon ömrünü doldurdu. Kamera , ses açma kapatma, ss alma , ses verme gibi fonksiyonlarını kaybediyor. Ayın 10' unda yeni bir telefon alacağım. Max bütçem 3000 TL hangi telefonları önerirsiniz. Böyle yavaş bir telefon kullandıktan ve birazda internette araştırdıktan sonra bir telefonda aradığım özellikler;
1-) Bataryası hafif yüksek ve hızlı şarjı olması.
2-) Oyunlarda beni yarı yolda bırakmaması.
3-) Çentik takıntım yok ama olursa güzel olur.
4-) Ekran kasa oranın biraz yüksek olması

Aklımda bir telefon var. Xiaomi mi 9 se . Bununda Türkiye satışı yok. Teşekkürler iyi forumlar.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
warpeace66' Alıntı:
Merhaba iyi forumlar. Turkcell' in "T70" modelini kullanmaktayım. Çok uzun zamandır kulllanıyorum ve artık telefon ömrünü doldurdu. Kamera , ses açma kapatma, ss alma , ses verme gibi fonksiyonlarını kaybediyor. Ayın 10' unda yeni bir telefon alacağım. Max bütçem 3000 TL hangi telefonları önerirsiniz. Böyle yavaş bir telefon kullandıktan ve birazda internette araştırdıktan sonra bir telefonda aradığım özellikler;
1-) Bataryası hafif yüksek ve hızlı şarjı olması.
2-) Oyunlarda beni yarı yolda bırakmaması.
3-) Çentik takıntım yok ama olursa güzel olur.
4-) Ekran kasa oranın biraz yüksek olması

Aklımda bir telefon var. Xiaomi mi 9 se . Bununda Türkiye satışı yok. Teşekkürler iyi forumlar.

Saf sadece güç isterseniz oyun ve günlük kullanım açısından Snappdragon 845 işlemcisi + 6 GB RAM + 64 GB ROM + 4000 mAh bataryası ile Xiaomi Pocophone F1 - 2.889,00 TL cihazını öneririm. Kamera performansı olarak çok başarılı değil ama günlük kullanımda tatmin eder çoğu kişiyi. İşlemcisi ile baya başarılı deneyim sunar.

Eğer dengeli kamera performansı ve orta seviye performanslı bir cihaz isterseniz, Snappdragon 660 işlemcisi + 4 GB RAM + 64 GB ROM + 4000 mAh bataryası ile Xiaomi Redmi Note 7 - 1.999,00 TL öneririm.

Ayrıca biraz daha iyi bir cihaz isterseniz Xiaomi Redmi Note 7 telefonundan yine Snappdragon 660 işlemcisi + 4 GB RAM + 128 GB ROM + 3600 mAh bataryası olan ( batarya 400 mAh düşük ana AMOLED ekran var pil konusunda aynı seviyede sayılırlar ) ve artı olarak ekrandan parmak izi okuyucusu ile Oppo RX17 Neo - 2.699,00 TL öneririm.

Ayrıca başka bir ekrandan parmak izi okuyuculu ve yüksek bataryalı cihazda, SAMSUNG Galaxy A50 - 2.849,00 TL modeli.

SAMSUNG A50 cihazıda gayet başarılı bir ürün ve Snappdagon 660 işlemcisinden çak az bir fark ile bir tık daha iyi bir işlemcisi var. SAMSUNG A50 ÖzellikleriSamsung Exynos 7 Series 9610 işlemcisi + 6 GB RAM + 64 GB ROM + 4000 mAh batarya ve ekrandan parmak izi okucuyucusu ile Oppo RX17 ile benzer donanımlara sahip bir cihaz. Kamera performansı ikisininde iyi ama şöyle bir durum var Oppo RX17 'de 4K 30 FPS 'e kadar video kaydı yapılabiliyor ama SAMSUNG A50 'de bu değer maks. 1080p 30 FPS yani kamera konusunda Oppo RX17 daha önde ama batarya olarak 3600 mAh var ve SAMSUNG 4000 mAh ile burada daha iyi batarya ömrü sunuyor.

Sen olsan hangi ürünü alırdın dersen ben 2000 TL 'ye kadar bir cihaz alacak olsam Xiaomi Redmi Note 7 alırdım ve eğer 3000 TL maksimum olacak şekilde düşünürsek %80 ihtimal ile Oppo RX17 alırdım. Ama net değilim SAMSUNG A50 'de aklım kalırdı büyük ihtimal ile.

KS

warpeace66

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Detaylı ve açıklayıcı yorumun için teşekkür ederim. İlk önce Oppo RX17 dikkatimi çekti. 3600 mAh bataryası , 4k 30fps video çekimi, 25 mp ön kamera , super amoled ekran , gibi bir çok özelliği gerçekten güzel. Fakat 2.5 saate %0 dan tam şarj kapasitesi ve micro usb girişi biraz beni üzdü. Antutu skoruda çok parlak değil baktığımda oyun performansı biraz kalitesiz gibi duruyor. Pocophone f1 e bugün 4k 60 fps video kayıt yazılım güncellemesi yapıldı şuan aklımda 1. sırada pocophone var 2000 tl bandında honor play bana a50,note 7 ve oppodan cazip geliyor. Bilemedim cidden model çok kafam karıştı şaşırdım açıkcası.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Pocophone F1 4K video kayıt güncellemesi aldığıysa değerlendirilebilir. Ancak kamerasının lensi baştan 4K video çekimi için tasarlanmadığı için ne kadar verimli veya kaliteli bir 4K video performansı olur bilemem.

Honor Play cihazına gelirsek Türkiye Garantili değil cihaz 2.000 TL fiyatındaki listeler İthalatçı Garantili ve eğer böyle alacaksanız İthalatçı Garantili 3000 TL 'ye kadar çok iyi cihazlar var. Ayrıca Kirin 970 işlemcisi var bu işlemci Snappdragon 660 işlemcisi ile benzer performansta işlemciler yani birbirlerine tercih sebebi yaratacak bir üstünlükleri yok. Ama işin oyun kısmında Honor Play Mali-G72 MP12 ile üstünlük gösteriyor ama dediğim gibi cihaz Türkiye Garantili değil.

Bence Pocophone F1 cihazında olsun aklınız ve eğer onu es geçerseniz, Oppo RX17 'de size uygun gelmediyse, SAMSUNG A50 alın derim.

KS

warpeace66

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Aynen dediğiniz gibi yapacağım ilk önceliğim poco f1 sonrası oppo, honor, a50 şeklinde olacak. Tekrardan yorumunuz , tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Hayırlı ve iyi forumlar dilerim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Şimdiden hayırlı olsun diyorum, umarım yararlı olmuştur bilgiler. Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri