Telefonda performans ayarları yapmak ?

DarkAlone

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
18
İyi günler.

Bazı sebeplerden dolayı güncel kullanmış olduğum iphone 6 plus telefon kullanamayacak hale gelip kırıldığı için eski telefona idarelik geçmek zorunda kaldım yenisi gelene kadar. telefon j7 prime 2017 olması gerek kardeşime vermiştim yeni alınca oda zaten 1 oyun oynuyordu geri kalanında telefonda bir sıkıntı yok lakin ben temiz formatladım baştan gereksiz bütün uygulamaları dondurdum kaldırdım animasyon ayarlarınıda uyguladım. ama sadece sorun şu belirli bir süre instagram v.s kullandığımda telefon hafif ve orta düzeyde droplar yediğini farkettim arka planda gereksiz uygulama v.s kullanmıyorum ve her zaman yoğun kullanımda oluyor onun dışında orta mormal kullanımlarda arka planda uygulama v.s açık kaldığında sorun olmuyor ama zorlamaya başlanırsa droplar başlıyor. ayarlardan veya bildiğiniz performans yükseltmek için adımlar varmıdır ? idarelik kullanacağım için en iyi performansı istiyorum yeni alacağım cihaza geçince zaten tekrardan kardeşime vereceğim oda aynı şekilde o ufak droplardan şikayet ediyordu extra ayar program v.s varsa performansı iyileştiricek kullanırım önerileriniz doğrultusunda şimdiden teşekkürler dostlar cevaplarınız için.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Böyle bir uygulama yada ayar olduğunu sanmıyorum tek bildiğim yöntem cihazlara ROM atınca performansı bir tık yükseliyor diye biliyorum , işinize yarayabilir ama nasıl yapıldığı hakkında benim de pek fikrim yok internet üzerinde rehberler ve videolar var.

KS

DarkAlone

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
18
Böyle bir uygulama yada ayar olduğunu sanmıyorum tek bildiğim yöntem cihazlara ROM atınca performansı bir tık yükseliyor diye biliyorum , işinize yarayabilir ama nasıl yapıldığı hakkında benim de pek fikrim yok internet üzerinde rehberler ve videolar var.
Rom ayarlarını biliyorum fakat uğraştırıcı olduğu için yapmak istemiyorum ayni şekilde sıfırladıktan sonra zaten normal eski güncel olduğu sürüme geldi sadece yanında böyle önbellek ram v.s temizleyici telefonu rahatlatıcak bildiğiniz uygulama varmı tıpkı pc de olduğu gibi ccleaner uygulamaları gibi demek istemiştim sorun olmadan kullanabileceğim.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Rom ayarlarını biliyorum fakat uğraştırıcı olduğu için yapmak istemiyorum ayni şekilde sıfırladıktan sonra zaten normal eski güncel olduğu sürüme geldi sadece yanında böyle önbellek ram v.s temizleyici telefonu rahatlatıcak bildiğiniz uygulama varmı tıpkı pc de olduğu gibi ccleaner uygulamaları gibi demek istemiştim sorun olmadan kullanabileceğim.
O konuda bilmiyorum. Benim bildiğim işe yarayan ROM var diğer uygulamalarda bence pek işe yaramıyor yarıyorsa da bilmiyorum. Bende de S6 var 8 yıllık ama oyunlarda bile kasma donma yok hiç böyle bir uygulamaya da ihtiyacım olmadı.

KS

DarkAlone

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
18
O konuda bilmiyorum. Benim bildiğim işe yarayan ROM var diğer uygulamalarda bence pek işe yaramıyor yarıyorsa da bilmiyorum. Bende de S6 var 8 yıllık ama oyunlarda bile kasma donma yok hiç böyle bir uygulamaya da ihtiyacım olmadı.
Evet diyer o tür ccleaner gibi uygulamalar gereksiz gibi ama telefonda önbellek doluyor diye bunları yapıyor tahmini düşünüyorum onun öncesinde dediğiniz gibi sorun yapmıyordu sağlam çalışıyordu oyun olsun sıradan kullanım olsun sorun yapmaz aynı şekilde fakat işte instagramda öyle olduğu için rahatsız ediyor bir süre sonra tek - yönü bu oluyor maalesef.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Evet diyer o tür ccleaner gibi uygulamalar gereksiz gibi ama telefonda önbellek doluyor diye bunları yapıyor tahmini düşünüyorum onun öncesinde dediğiniz gibi sorun yapmıyordu sağlam çalışıyordu oyun olsun sıradan kullanım olsun sorun yapmaz aynı şekilde fakat işte instagramda öyle olduğu için rahatsız ediyor bir süre sonra tek - yönü bu oluyor maalesef.
Sizin ki yine Instagram da böyle. Kardeşim de de J7 var o normal uygulamaları da geç açıyor.

KS

DarkAlone

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
18
Türkiye'de yaşıyoruz , J7 nin 5 yılı daha var ayıp ettiniz.
Ahaha kusura bakmayın hocam iyi orta düzey elefondan dandik telefona geçince kıymetini bilemiyoruz en iyi kıymetini kardeşlerimiz biliyor kardeşimin deliler gibi dragon city oynadığını biliyorum bu telefonda az kullanılmış yorgun değil bence başka J7 primeler gibi. :D

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Ahaha kusura bakmayın hocam iyi orta düzey elefondan dandik telefona geçince kıymetini bilemiyoruz en iyi kıymetini kardeşlerimiz biliyor kardeşimin deliler gibi dragon city oynadığını biliyorum bu telefonda az kullanılmış yorgun değil bence başka J7 primeler gibi. :D
Siz iPhone 6 ya ben S6 ya iyi diyecek durumlara geldik nasıl hayatlar yaşıyoruz , ne güzel :D

SmileFate

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
835
  1. Cihazınız güncellemelerini aksatmayın: Cihazınız zaten eski ancak son güncellemesi yapılı değilse yapın.
  2. Cihazınızı belirli aralıklarla yeniden başlatın: Bu cihazımda gördüğüm bir Samsung önerisi ve araştırınca nette de bol bol karşılaştım. Cihazınızı en az haftada bir veya 2 hafta bir olarak yeniden başlatın. Cihaz ayarlarınızda bu özellik varmı yokmu kontrol edin varsa otomatik işlem yaptırtabilirsiniz.
  3. Depolama: Telefonlar için önemlidir. Bu bağlamda cihazınızla varsayılan olarak gelen uygulamalara silin ve devre dışı bırakın. Devre dışı bırakılamayan uygulamaların bir seferlik verilerini silin ve zorla durdurun. Daha iyi depolama için yüklü olan uygulamaların ön belleğini zaman zaman boşaltın veya bunun için harici bir uygulama indirin (Tercihen CCleaner veya SD Maid).
    [Devre dışı bırakılamayan uygulamaları CCleaner gibi temizlik programlarıyla da kaldırmayı deneyebilirsiniz, bazen kendimiz elle silemesek de bu tür uygulamalar silebiliyor.]
  4. Uygulamalar için uyku modu: Az, seyrek, devre dışı bırakılamayan veya siz uygulamaya girmedikçe güncellenmesini ve bildirim göndermesini istemediğiniz uygulamaları cihazı ayarlarından uyku moduna alın. Bu özellik cihazınızda yoksa CCleaner gibi harici bir uygulama edinebilirsiniz.
  5. Gereksiz senkronizasyonu durdurun: Ayarlar dan hesaplar kısmına girip gereksiz olan senkronizasyon / eşitleme işlemlerini durdurun
  6. Arka plandaki uygulamalar: Cihazınızda kaç uygulama var ve tek seferde kaç uygulamaya birden giriş yapıyorsunuz bilmiyorum ancak çok sık olmamakla beraber arka plandaki/daha önce açtığınız uygulamaları çalışmasını, uygulama bilgilerinden Zorla Durdur yaparak durdurun. Bunun içinde Force Stop Apps gibi harici uygulama edinebilirsiniz.
  7. Hafif sürüm uygulamalar tercih edin. Eski cihazlar ve depolaması düşük cihazlar için bazı uygulamaların hafif sürümleri mevcut. Bunlar Lite türüm olarakta geçmekte. Örneğin İnstagram, Facebook, Twitter gibi sosyal medyaların Lite sürümleri mevcuttur. Orijinal sürüm yerine bu hafifletilmiş sürümleri kullanabilirsiniz.
  8. Ana ekranı rahatlatın: Ana ekranınızda çok fazla uygulama ve widget içerikleri varsa azaltın. Bunlara ek olarak haraketli duvar kağıtları kullanıyorsanız bunu da kaldırın hem pil ömrü hem de akış için iyi olacaktır.
  9. Kullanmıyorsanız Google Asistan'ı devre devre dışı bırakın. En azından Sürüş Modu / Eller Serbest modunu kapatın
  10. Sizin için çok büyük önem taşımıyorsa Ant-i Virüs programınızı kaldırın. Play Store dışındaki yerlerden uygulamalar indirmiyorsanız bu zaten sizin için pek önemli olmayabilir. Zaten Play Store'da yerleşik olarak Play Protect özelliği var. Play Store dışında haricen yüklenen uygulamaları da otomatik tarıyor.
    NOT: Ant-i virüs programı zaten kullanmıyorsanız ve bu yazıdan sonra Play Store'u araştırıp kapatmak isterseniz eğer kapatmayın çünkü güvenlik önemlidir.
  11. Animasyonları kapatın: Cihazınızın geliştirici seçeneklerini açıp animasyonları kaldırın (Zaten yapmışsınız ancak başka okuyanlar içinde eklemek istedim)
  12. Hiç biri sizi tatmin etmezse özel ROM lar yükleyebilirsiniz ancak burada ROM u hazırlayan kişinin güvenilir olduğuna dikkat etmeniz gerekir ve bazı uygulamalar orijinal ROM ister bu yüzden oynanmış sürümlere giriş izni vermez. Örneğin banka uygulamalarınız ROM / ROOT 'u tespit edip uygulamaya giriş yapmanıza izin vermeyebilir. Bu da ROM kullanımı için dikkat etmeniz gereken diğer bir husus.

Son düzenleme:

Mers33

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Root gizlenmiş telefonuma başkası tarafından izlemiyorum ii

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri