Telefonum Wi-Fi'ye bağlanmıyor ve Kaspersky sorunu

myetimler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
[font=Verdana,Arial,Tahoma,Calibri,Geneva,sans-serif]Merhaba sevgili forum üyeleri;[/font]

[font=Verdana,Arial,Tahoma,Calibri,Geneva,sans-serif]Biraz karmaşık bir sorunum var. Nasıl anlatacağımı bilemiyorum o yüzden hikaye tarzında anlatacağım :)[/font]

[font=Verdana,Arial,Tahoma,Calibri,Geneva,sans-serif]---[/font]

[font=Verdana,Arial,Tahoma,Calibri,Geneva,sans-serif]Ben kendime evdeki küçük işlerimi halletmek için LENOVO IDEACENTRE A340 model bir bilgisayar almıştım. Herşey bunu aldıktan sonra başladı ve bundan önce tamamen sorunsuz bir şekilde internetimi kullanabiliyordum.[/font]

[font=Verdana,Arial,Tahoma,Calibri,Geneva,sans-serif]Ve ayrıca belirtmek isterim ki evde benimle birlikte 4 kişi yaşıyor. İnternete bağlanan cihaz sayısıda 1 bilgisayar ve 4 akıllı telefon.[/font]

[font=Verdana,Arial,Tahoma,Calibri,Geneva,sans-serif]Bu yeni aldığım bilgisayarda ve 2 akıllı telefonda internete bağlanma konusunda bir sorun yok. [/font]
[font=Verdana,Arial,Tahoma,Calibri,Geneva,sans-serif]( Bu 2 akıllı telefon sahibi oyun oynamamakta olup, sadece youtube ve normal web sayfalarında geziniyor. Lenovo bilgisayarda ise hertürlü aktivitede internet bağlantısı gayet iyi. )[/font]

[font=Verdana,Arial,Tahoma,Calibri,Geneva,sans-serif]Geriye kalan 2 akıllı telefonun birine geçiçek olursak, internet bağlantısı çoğunlukta devamlı kesiliyor.[/font]
[font=Verdana,Arial,Tahoma,Calibri,Geneva,sans-serif]Telefon boştayken, yani kullanamazsam internet kesilmiyor. YouTube'a falan girmek istediğimde anında internet bağlantısı tamamen kesiliyor ve birdaha Wi-Fi ağında kendi ağımı ve başka ağları göremiyorum.[/font]
[font=Verdana,Arial,Tahoma,Calibri,Geneva,sans-serif]Telefonumu tamamen kapatıp açıca Wi-Fi ağı geliyor ve yine kesiliyor.[/font]

[font=Verdana,Arial,Tahoma,Calibri,Geneva,sans-serif]Ayrıca belirteyim bu durum sadece benim Wi-Fi ağımla ilgili değil. [/font]
[font=Verdana,Arial,Tahoma,Calibri,Geneva,sans-serif]İşin ilginç tarafı ö[/font][font=Verdana,Arial,Tahoma,Calibri,Geneva,sans-serif]bür Wi-Fi ağlarınada aynı sorun içerisinde bağlanamıyorum.[/font]

[font=Verdana,Arial,Tahoma,Calibri,Geneva,sans-serif]Geriye kaldı 1 telefon. Bu telefondada internet bağlantısı nadiren kesiliyor. Kesildiğinde bile 1-2 saniye sonra yeniden otomatik bağlanıyor.[/font]

[font=Verdana,Arial,Tahoma,Calibri,Geneva,sans-serif]Ayrıca bununla ilgili; [/font]
[font=Verdana,Arial,Tahoma,Calibri,Geneva,sans-serif]İnternet sağlayıcımla görüştüm. İnternet bağlantınızda bizden kaynaklı bir sorun gözükmüyor dediler.[/font]
[font=Verdana,Arial,Tahoma,Calibri,Geneva,sans-serif]Aynı zamanda Windows'un sorun algılayacısınıda kullandım. O robot yazılımıda hiçbir sorun algılayamadı.
Ve yine belirtmek isterim ki; Lenovo bilgisayarda Wi-Fi üzerinden internet bağlantısını kullanıyor
[/font]

[font=Verdana,Arial,Tahoma,Calibri,Geneva,sans-serif]Sanırım bu kadar :)[/font]

[font=Verdana,Arial,Tahoma,Calibri,Geneva,sans-serif]Yardımcı olursanız sevinirim :)[/font]

[font=Verdana,Arial,Tahoma,Calibri,Geneva,sans-serif]------------------------------------------------------------[/font]

[font=Verdana,Arial,Tahoma,Calibri,Geneva,sans-serif]KASPERSKY SORUNU[/font]

[font=Verdana,Arial,Tahoma,Calibri,Geneva,sans-serif]Ve ayrıca sadece benim telefonumda, telefonumla internet sitelerinde gezinirken bazen[/font]

[font=Verdana,Arial,Tahoma,Calibri,Geneva,sans-serif]''Telefonununuz kilitlendi, lütfen sahibine geri verin'' [/font]

[font=Verdana,Arial,Tahoma,Calibri,Geneva,sans-serif]uyarısı alıyorum.[/font]

[font=Verdana,Arial,Tahoma,Calibri,Geneva,sans-serif]Lütfen yardım :)[/font]

KS

myetimler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Modemimin kullanıcı sınırı zaten devre dışıydı. Etkinleştirdim ve 5 cihaz sınırı koydum. Bir gelişme olmadı

Modemimin marka modelinide paylaşayım; CNET CVR984RV

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İlk telefon wifi kopma sorunu bence cihazınız ile alakalı bir sorun diğer ağlarıda görememeniz ve açıp kaptınca düzelmesi başka bir anlam teşkil etmiyor.

Diğer cihazın arada kopması sinyal kuvveti ile ilgili olabilir. Modem cihazınız 2.4hgz olarak görünüyor bu düşük sinyal kuvvetidir veya telefonun wifi ağındaki yetenekleri düşük seviyedir.

Bir öneri yapmam gerekirse cihazlarınızı DHCP otomatik IP dağıtıcı ile değilde sabit IP ile bağlayın. Yani modemden DHCP sunucusunu kapatıp tüm cihazlarda el ile IP girmeniz gerekmektedir ama bu çakışmaları ve olası pek çok sorunu engeller.

Kaspersky uyarısını ilk defa duydum. Sizin ile benzer sorun https://community.kaspersky.com/b2c-ev-kullanicilari-icin-destek-91/kaspersky-telefonumu-bozdu-5727 burada paylaşılmış bir okuyun isterseniz.

KS

myetimler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öneriniz doğrultusunda modemden DHCP sunucusunu kapatıp, el ile bütün cihazlarda statik IP girdim.

Ve sonuç olarak sorun yaşadığım 2 telefondada aynı sorun maalesef devam ediyor

--
Ama yeniden buraya bakmanızı rica ediyorum;

Bilgisayarada el ile girdikten sonra bu seferde farklı bir sorun ile karşı karşıya kalıyorum

"İNTERNET YOK, GÜVENLİ"

yazısını görüyorum.
Lütfen yardım :)

Ayrıca belirtmek istiyorum;
-Bütün cihazlara aynı statik IP rakamlarını girdim.
-Bilgisayarda Wi-Fi üzerinden internet çekiyor.
-sadece bilgisayar - diğer Wi-Fi ağlarına bağlanmada hiçbir sorun yok

--------------------

Kaspersky için ise link verdiğiniz içerikteki yönlendirmeler olumsuz çıktı.

Sonradan Google Play'e girip, kaspersky için güncelleme olduğunu gördüm.
Güncelledim ve bununla ilgilide azda olsa sorun kalmadı gibi görünüyor

Not:
Güncelledikten sonra sadece bir defa
"Cihaz kilitlendi, lütfen sahibine geri verin" uyarısı aldım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Statik IP 'ler tüm cihazlarda farklı olacak siz hepsini aynı girdim diyorsunuz daha önce Statik IP girdiniz mi? Şöyle olacak her şey aynı sadece IP adreslerini farklı gireceksiniz yani örneğin 192.168.1.1 modeminiz ise PC 'den başlayarak 192.168.1.2 olanı PC ye verin sonra diğer cihaza 192.168.1.3 diye devam edin böyle mi yaptınız? Böyle olması gerek. Her cihaza aynı IP rakamlarını verirseniz modem IP leri çakıştırır ve kopmalar vs. olur.

Bunlar dışında pek bir önerim kalmadı diyebilirim. Son 1-2 şey var ya modemde bir ayar sorunu var ki bu durumda reset atın ve güncellemesi varsa yapın. Eğer çözülmez ise modemde sorun var gibi duruyor başka bir şey aklıma gelmiyor maalesef.

Kaspersky sorununuza bir çözüm bilmiyorum. Aynı sorunu yaşayanların Kaspersky forumuna yazdıklarını buldum ve çözüm önerilerini orada sunuyorlar. Başka bir çözüm bulamadım. Bir önceki verdiğim ile aynı mı bilemiyorum ama https://community.kaspersky.com/kaspersky-internet-security-13/kaspersky-locked-my-phone-7204 burada bir çözüm daha var yabancılar konuşmuş baya.

KS

myetimler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hiçbir şey işe yaramıyor :)
Modemde veya onun kablolarında bir sorun olabilir belki :S

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri