Temizlik Ve Macun Yapıldı Kablolar Toparlandı Sorun Aynı Isınıyor

Selahattin Tüylekk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
unknown.png

Sorunun Temelini Bilmiyorum Sistem Özelliklerimi Atıyorum dd3 ve 2 adet 8 lik ram bulunuyor 

Processor: Intel(R) Core(TM) i5-4430 CPU @ 3.00GHz (4 CPUs), ~3.0GHz
                  Memory: 16384MB RAM
      Available OS Memory: 16324MB RAM
                Page File: 6821MB used, 11933MB available
              Windows Dir: C:\Windows
          DirectX Version: DirectX 12
      DX Setup Parameters: Not found

Card name: Radeon (TM) RX 470 Graphics
      Display Memory: 12237 MB
    Dedicated Memory: 4075 MB
      Shared Memory: 8161 MB
        Current Mode: 1920 x 1080 (32 bit) (59Hz)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Resimde sıcaklık değerlerinizi göremiyorum hangi bileşen ne kadar ısınıyor 100% yükte yada oyunda onu tam olarak belirtirseniz iyi olur. Tüm sistem değerleri için HWMonitör yada HWInfo yazılımını kullanabilirsiniz.

KS

Selahattin Tüylekk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Pc Sıvı Soğutucu Bulunuyor 
Şuan bilgisayarda ets2 ve modlar çalışıyor speccy adlı programı indirdim ve bakım öncesi sıcaklık 90 dereceyi buluyordu şuan tarayıcı dışında program çalışmıyor

KS

Selahattin Tüylekk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Resimde sıcaklık değerlerinizi göremiyorum hangi bileşen ne kadar ısınıyor 100% yükte yada oyunda onu tam olarak belirtirseniz iyi olur. Tüm sistem değerleri için HWMonitör yada HWInfo yazılımını kullanabilirsiniz.

Operating System
    Windows 10 Pro 64-bit
CPU
    Intel Core i5 4430 @ 3.00GHz    40 °C
    Haswell 22nm Technology
RAM
    16,0GB Dual-Channel DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Motherboard
    ASRock H81 Pro BTC R2.0 (CPUSocket)    34 °C
Graphics
    S220HQL (1920x1080@59Hz)
    4096MB ATI Radeon RX 470 Graphics (Sapphire/PCPartner)    50 °C
Storage
    111GB APS-SL3N-120 (SATA (SSD))    33 °C
    931GB Seagate ST1000DM003-1CH162 (SATA )    35 °C
    111GB KINGSTON SA400S37120G (SATA-2 (SSD))    29 °C
Optical Drives
    No optical disk drives detected
Audio
    AMD High Definition Audio Device

Bilgisayarda Şuan Hiç Birşey Çalışmıyor Tarayıcı dışında Cpu Gpu Detaylar

CPU
Intel Core i5 4430
Cores 4
Threads 4
Name Intel Core i5 4430
Code Name Haswell
Package Socket 1150 LGA
Technology 22nm
Specification Intel Core i5-4430 CPU @ 3.00GHz
Family 6
Extended Family 6
Model C
Extended Model 3C
Stepping 3
Revision C0
Instructions MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, SSE4.2, Intel 64, NX, VMX, AES, AVX, AVX2, FMA3
Virtualization Supported, Enabled
Hyperthreading Not supported
Fan Speed 2253 RPM
Bus Speed 99.9 MHz
Stock Core Speed 3000 MHz
Stock Bus Speed 100 MHz
Average Temperature 40 °C
Caches
L1 Data Cache Size 4 x 32 KBytes
L1 Instructions Cache Size 4 x 32 KBytes
L2 Unified Cache Size 4 x 256 KBytes
L3 Unified Cache Size 6144 KBytes
Cores
Core Speed Multiplier Bus Speed Temperature Threads
Core 0 2998.2 MHz x 30.0 99.9 MHz 40 °C APIC ID: 0
Core 1 799.5 MHz x 8.0 99.9 MHz 38 °C APIC ID: 2
Core 2 799.5 MHz x 8.0 99.9 MHz 39 °C APIC ID: 4
Core 3 2998.2 MHz x 30.0 99.9 MHz 41 °C

Graphics
Monitor
Name S220HQL on Radeon RX 470 Graphics
Current Resolution 1920x1080 pixels
Work Resolution 1920x1080 pixels
State Enabled, Primary, Output devices support
Monitor Width 1920
Monitor Height 1080
Monitor BPP 32 bits per pixel
Monitor Frequency 59 Hz
Device \\.\DISPLAY1\Monitor0
ATI Radeon (TM) RX 470 Graphics
Manufacturer ATI
Model Radeon RX 470 Graphics
Device ID 1002-67DF
Revision D0
Subvendor Sapphire/PCPartner (174B)
Current Performance Level Level 0
Current GPU Clock 643 MHz
Current Memory Clock 300 MHz
Current Shader Clock 300 MHz
Voltage 0.887 V
Technology 14 nm
GPU Clock 1236,0 MHz
Temperature 48 °C
Core Voltage 0.800 V
Driver version 27.20.21003.8013
BIOS Version 113-2E353AU.ONC
Memory Type GDDR5
Memory 4096 MB
Bandwidth 224,0 GB/s
Count of performance levels : 2
Level 1 - "Perf Level 0"
Level 2 - "Perf Level 1"

unknown.png

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Durumu anlamadım tam olarak. Konuyu sıcaklık sorunu olarak açmışsınız ama şuan Windows odaklı bir sorun var diyorsunuz. Sonradan bir şey mi yaptınız da oldu bu sorun yoksa en baştan beri buda mı vardı?

KS

Selahattin Tüylekk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Durumu anlamadım tam olarak. Konuyu sıcaklık sorunu olarak açmışsınız ama şuan Windows odaklı bir sorun var diyorsunuz. Sonradan bir şey mi yaptınız da oldu bu sorun yoksa en baştan beri buda mı vardı?
 Termal Macun İşlemi yapılmadan Önce 90 Dereceyi Görüyordu Şuan Sıcaklık Değerleri Bunlar Ve Sadece Opera Açık Yani Oyuna Girince Bir Hızlı Oluyor Bi YavaŞ Oluyor Kasmıyor Ufak Takılmalar Oluyor Sonra Bi Anda Durucak Gibi Olup Yavaşlıyor Hızlanıyor Oyunu Bu Şekilde Oynatıyor Pek Akıcı Olmuyor Sorunun Neyden Kaynaklandığı Hakkında Fikrim Yok Ama Kasam Küçük Tower Modellerinden

Paladins Warframe Akıcı bir şekilde çalışıyor fakat olay unity yapım yada unreal yapım optimizesi iyi olmayan oyunlarda ddr 4  isteyen yeni nesil  oyunlarda pek akıcı olmuyor bakım yapılmayınca donuyordu kapanıyordu eskiden beam ng drive mesela skyrim yada ets2 gibi oyunlarda pek akıcı olmuyor phoenix os dark metter adlı bir işletim sisteminde android oyunlarda bile eskiden kasıyordu şuan bakım var eskisine nazaran az ama bu sabah ets2 oyunadım modlu ve pc ısınıp kapandı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Şimdi öncelikle aldığınız macun sahte olabilir. Bu ara çokça gündemde bu sahte termal macunlar. O yüzden sıcaklıklar ani yükseliyor olabilir. İkincisi ürün orijinalse macunu fazla yada eksik sürmüş olabilirsiniz. Tam ve dengeli bir şekilde az ve öz sürülmesi gerekiyor. Üçüncüsü soğutucu montajını doğru yapmamış olabilirsiniz, yani soğutucu gevşek yada bir noktası açıkta kalmış olabilir. Birkaç milim bile olsa boşluk sıcaklık sorunları yaratır. Son olarak sistemde genel bir Windows odaklı sorun olabilir ama temizlik sonrasında bu sorunlar olduğu için o konu üzerinde şimdilik durmanız gerekmez.

KS

Selahattin Tüylekk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Abi kimseye güven olmaz herşey olmuş olabilir ama adam bana markalı ve 100 tl para aldı işlem için ayrıca marka takıntısı olan birisi benim bilgisayarım biraz kara düzen toplandı ddr 3 ve dış kasa kaynaklı değilmi bilmiyorum sıvı soğutucu zaten yanlış montajlı gibi birşey bide kasam hava almıyor sıkış tepiş güç kaynağım 650 + 80 bronz ana kartım ise ass rock die bi marka abide bana şey diyip duruyor sen multi boot dan kaynaklı ve kokteyl windowsdan da olabilir diyip duruyor da abi kesinlikle donanımsal bi sıkıntı benim bilgisayar tahminimce ayrıca bilgisayarımın işlemcisi 7 senelik falan dedi abi bilgisayarım ne çok iyi nede çok kötü diyenlerde var çok iyi diyenlerde var bilmiyorum çok pahalıya patladı keşke ddr4 sistem alsaydım ama maddi durumum yok ve bazı sertifikalarıda almaya çalışıyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Orijinal ürün olayına gelirsek parası mühim değil orijinal olmayan ürünlerde yüksek fiyattan satılıyorlar. Ürün orijinal mi yoksa çakma bir ürün mü bunu öğrenmeniz gerek. Eğer öğrenemiyorsanız yada emin olamıyorsanız macun satın alma ve sürme işini kendiniz yapın.   

Kasada hava akışı yoksa ani sıcaklık yükselmeleri olabilir. Buna bağlı frekans düşüşleri ve performans kayıpları olabilir. DDR3 veya 7 senelik işlemci vs. bunların sistemin geneline bir eksi durumu yok. Bende INTEL 5820K kullanıyorum hala ve taş gibi çalışıyor ki bu işlemcide 2014 yıl sonu çıkışlı ki bende 2015 yılının başlarında aldın yani benim işlemcimde 6 senelik. DDR3 olayına gelirsek bunun sıcaklık ile ilgisi yok. 

Kokteyl Windows olayına gelirsek orada haklı olabilir. Eğer Microsoft 'un kendi sitesinden değil de başka bir siteden modifiye edilmiş bir Windows kullanıyorsanız buna bağlı sorun olabilir. En kısa sürede normal bir Windows 10 64bit format atmanızı öneririm. Bu konuda bilgisayarcınız haklı olabilir.

KS

Selahattin Tüylekk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Abi daha önce güç kaynağı değişmeden önce oyunda 15 dk ısınıp hemen kapanıyordu güç kaynağı değişti ve kapanma olayı biraz daha nadir olsada oyunlarda sorun halen devam ediyor kasmasını bile önemsemiyorum kapanmasın yeter diyorum ve adamın macunundan sonra bazı lüx oyunlarda bile biraz kasmaya başladı bazı oyunlarda zaten sonuç aynı  ama tam kasıntı sayılmaz bi yavaşlıyor bi hızlanıyor görüntü tamamen akıcı olmuyor ayrıca abi orjinal windows kullansamda hatta linux kullansamda gidipde hdd ye kuruluyor ekran kartına falan kurulcak hali yok pek biir farkı yok denedim orjinali para verilmeyen hiç bi üründen merhamet beklemeyin virüs programlarıda öle para vermediğin sürece yavaşlatır bilgisayarını yani adamın dediği haklı olsun olmasın %6 lık bir fark için kesinlikle modafiyeli birşeyi kötülemesini anlamıyorum multi boot android kullanıyorum falan suçu direk multiboota atıyor şaka gibi hepsi aynı herkes de bi marka takıntısı fanatiklik var aynı kalitede olsada hayır illa meşhur yada dolandırıcı olması şart insanlar bunların kölesi oluyor lütfen maddi durumum olsa bu konuda dediğiniz doğru ama hani tamamen günah gibi dışlamalarını istemiyorum mecburum ve adam halen tüm değişikliklerime emeğimi stockla değiştirmesi tamamen bunu ticari amaç için format parası için yapıyor diyebilirim format atmayı herkes biliyor sonraki işlem önemli ve tercihlerime aykırı programlar kuruyorlar falan güvenmiyorum kimseye sanalda bide bunun real boyutuna karşıma sıkıntı çıkmasını istemiyorum ilgilendiğiniz için saol ama adama ben şu komple kesilsin hata diyorum herşeyin tek bi sıkıntısıda olmayabilir bi çok sıkıntısıda olabilir ama tamamen deneyip o sorunu çözmesini istiyorum ondan sonra ne kadar gerekiyorsa parayı alması lazım sadece bakım için kaliteli herkesin kullandığı şeyden kullanıyormuş cooler master falan cart curt tekno pat falan diyip duruyor adama anlatamıyorum radiyatörde biraz büküntüler var yanlış montaj ve hava bilmem bişi yapamıyo kasan tower ama iç yapısı berbat falan dedi haklı olsada yani yine yazılımsalın burda payı çok az deneyimlerim sonucu konuşssamda sonuç sorun yine devam ediyor adam halen formatla çözebileceğini yada 2 bir yere lehim atıp kasa içini temizleyince sorun çözülecek falan sanıyorlar anca paraya bakıyorlar değişmiyor abi yani sanaldada birilerine anlatıyorum sorunu kasa eline geçmeyince nasıl düzeltsin adam sadece bana öneri yada tez lerde bulunabiliyor duyduklarımı bilgisayarcıya aktarıyorum anlamıyorum ama şurlara bakın falan diyorum öneri verenlere git falan diye trip atıyor ya sorun çözülmüyor abi çözülmüyor adam akıllı bilgisayarcı yokmu yani anlamıyorum şu piyasada donanımsal sorun var adam format attırıyor yazılımsal bi sıkıntı oluyor adam bana harddisk aldırıyor tam zıt şeyler yapıyorlar bu konuda nerden yardım alabilirim güvenebileceğin her sorunun üstesinden gelebilecek kendini daima biliyorum ben demeyecek geliştirmeye çalışacak birisini nerden bulabilirim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Normalde bu kadar uzun bir yazıyı hayatta okumam ama :) sizin yazınızı okudum. Anladığım kadarıyla 2 şeyden şikayetçisiniz. 1. olarak crack veya 3. parti bir yerden modifiye edilmiş yazılıma direkt suç bulunmasından ki yazılıma suç bulunması normal çünkü sistemde her şey normal bir tek o yazılım olarak farklıysa yani 3. parti bir siteden indirme veya oynanmış yazılımsa herkes ilk olarak o yazılımın(Windows dahil) normale çevrilmesini ister ki sorun onda mı değil mi bunu onu değiştirmeden anlayamaz. Bunda haksız bir düşünceye girmişsiniz. 2. konuda ise tamamen hak veriyorum size. Gerçekten işten anlayan iyi bir bilgisayar bakım/tamir hizmeti veren yerleri bulmak çok zor. Piyasanın yarısından fazlası dolandırıcı kafasında iş yapıyor. Benim aklıma iyi bir yer gelmiyor olsa söylerdim ama size tavsiyem armut.com adresinde bilgisayar bakım tamir diye aratın zaten yorumlara ve puanlamaya göre en iyi olmasa bile iyi denebilecek bir firma bulursunuz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri