TERMAL MACUN

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kaymakomer69

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar,

İşlemcimin üzerine macun dökmeye çok korkuyorum. Macun değil de, sticker tarzı bir şey var mı? Ryzen 5900X işlemcim var. Sıvı soğutucu da Corsair iCue H510i Elite Capellix 360MM.

Eğer sticker ile oluyorsa öyle yapacağım. Olmuyorsa da baktığım bu macun var: Thermal Grizzly Kryonaut Extreme 14.2mk/w- 2g

• ÜRÜN: https://www.hepsiburada.com/thermal...reme-142mkw--2g-termal-macun-p-HBCV00000MVQLA

Fiyat önemsiz kaliteli olsun yeter sizce nasıl yapmalıyım?

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78
Cvp: TERMAL MACUN

belirtmiş olduğunuz sıvı soğutucuyu ilk defa takacaksanız eğer kendinden macun sürülmüş olarak geliyor. Ayrıyeten termal macun sürmeden takabilirsin. Ayrıca macun sürme işini bende hayatım boyu iki defa yaptım. Basit bir işlem. Youtubada bir çok videosu var izleyerek kolaylıkla yapabilirsiniz

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416

Merhaba,

Konu Türkçe dil kuralları bakımından düzenlenmiştir.

Kullanacağınız macun piyasanın en iyilerinden birisi denilebilir. Sakız gibi kıvamı vardır. Daha önceden hiç sıvı soğutma söküp macun sürmediyseniz hiç kalkışmayın. Çünkü sıvı soğutmanın da hali hazırda macunu var. İşlemcinizin üzerine yapışmıştır. Soğutmayı sökeyim derken, CPU'da soketinden çıkabilir.

Bunun için bir bilen veya bilgisayarcıdan destek almanızı tavsiye ederim.

Normalde termal macun sürerken ThermalTake firmasının compoundları var. Eğer alabilirseniz işinizi görür;

Çok pratik. Yüzeyi üstüne koyuyorsunuz. Macunu sürünce böyle desenli çıkıyor.

• ÜRÜN Linki: https://tr.thermaltake.com/tg-30-thermal-compound.html

KS

Kaymakomer69

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: TERMAL MACUN

Semih48' Alıntı:
belirtmiş olduğunuz sıvı soğutucuyu ilk defa takacaksanız eğer kendinden macun sürülmüş olarak geliyor. Ayrıyeten termal macun sürmeden takabilirsin. Ayrıca macun sürme işini bende hayatım boyu iki defa yaptım. Basit bir işlem. Youtubada bir çok videosu var izleyerek kolaylıkla yapabilirsiniz

Evet her şey kutusunda açılmadı macun almama gerek var mı yani

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416
RE: Cvp: TERMAL MACUN

Kaymakomer69' Alıntı:
Semih48' Alıntı:

Evet her şey kutusunda açılmadı macun almama gerek var mı yani

İlk defa kurulacaksa, termal macun sürülü gelir soğutucunun altında. Gerek kalmıyor yani macun almanıza bu durumda :)

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78

Taner hocam forum kuralları dışı gibi olacak ama ufak bir sorum olacak. Sende hangi sıvı soğutucu markasını tercih etmeliyiz ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri