Termal Pad Terlemesi

ozcanoztekin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Herkese Hayırlı İşler; Termal Pad terlemesi yaşayan varmı aramızda. Kartın üzerine yağ gibi kaygan ince bi şekilde akması?

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416
Cvp: Termal Pad Terlemesi

Selamlar,

Termal pedi nerede ve hangi amaçla kullanıyorsunuz? Kalitesiz termal pedler ne yazık ki yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında erime ve dökülmeler yapıyor.

Amael

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
RE: Cvp: Termal Pad Terlemesi

OceanLaB' Alıntı:
Selamlar,

Termal pedi nerede ve hangi amaçla kullanıyorsunuz? Kalitesiz termal pedler ne yazık ki yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında erime ve dökülmeler yapıyor.

Termal alirken cok dikkatli olmak gerekiyor cok dogru. Mevcut termal ped sicakliktan eriyor ise kalitesizdir. Acilen demontaj yapiniz. Anakarta akip kisa devreye sebep olacaktir. 

ARCTIC Termal PAD 50x50mm (0,5mm) (ACTPD00001A) https://www.amazon.com.tr/dp/B00UYTT3I2/ref=cm_sw_r_awdo_83E93B8G0T88FHRR1M8Q

Şöyle kaliteli pedleri tercih edebilirsiniz. Biraz tuzludur ama anakarti yakmaktan iyidir.

Bir de Termal pedi yapistirirken demir plakadan buyuk olmamasi oranina dikkat ediniz.

KS

ozcanoztekin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6

OceanLaB' Alıntı:
Selamlar,

Merhaba Asus 1660 Süper Dual Oc  3 Aylık Sıfır kart Orjinal padi kart hiç sökülmedi Sıfır Yani :) Bundan Önce Msi armor 2070 de de aynı problem vardı.
Orjinal padlerin en az bi 3 4 yıl dayanması lazım değilmi.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416

ozcanoztekin' Alıntı:
OceanLaB' Alıntı:
Selamlar,

Merhaba Asus 1660 Süper Dual Oc  3 Aylık Sıfır kart Orjinal padi kart hiç sökülmedi Sıfır Yani :) Bundan Önce Msi armor 2070 de de aynı problem vardı.

Kartın orijinal pedinin sıcaklıktan eriyip akması anormal bir durum hocam. Rica etsem bir görsel ekleyebilir misiniz konuya? 5 yıl bile dayanması lazım değil 3 :)

KS

ozcanoztekin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6

OceanLaB' Alıntı:
ozcanoztekin' Alıntı:

Kartın orijinal pedinin sıcaklıktan eriyip akması anormal bir durum hocam. Rica etsem bir görsel ekleyebilir misiniz konuya? 5 yıl bile dayanması lazım değil 3 :)
Tabi :) Bu 2070 Akşam da 1660 Süper i Ekliycem . Arkasında backplate var Çipin üstünde Termal Pad Komple Akmış 1.5 yıllık bi kart

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416

Valla hocam o kadar sistem topladım, kartların içini söktüm, yeri geldi tamirini yaptım. Ancak termal pedin bu şekilde akıttığına şahit olmamıştım. Terleme ister istemez "az da olsa" kendini belli ediyor. Fakat sizinki yayılarak çoğalmış resmen.

Merak ettiğim bir konu var; Kasanız hava almıyor mu? Veya konumlandırdığınız yer hava çıkışına müsade etmiyor olabilir mi?

KS

ozcanoztekin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6

OceanLaB' Alıntı:
Valla hocam o kadar sistem topladım, kartların içini söktüm, yeri geldi tamirini yaptım. Ancak termal pedin bu şekilde akıttığına şahit olmamıştım. Terleme ister istemez "az da olsa" kendini belli ediyor. Fakat sizinki yayılarak çoğalmış resmen.

Merak ettiğim bir konu var; Kasanız hava almıyor mu? Veya konumlandırdığınız yer hava çıkışına müsade etmiyor olabilir mi?

Gayet Serin aslında Isı Değerleri falan normal Kasada Mesh Bi kasa Rahat bi Sirkülasyona Sahip Tamam Bunda Böyle Oldu 3 aylık 1660 süperim de Pci kısımından Baktığımız yağ aşşağı inmiş durumda. Arkadaşımada Aynı Asul Dual 1660 süper aldık Oda Aynı Özellikleri Söktük kasadan KArtın Altını çevirdik Bir parmak bal Nerdeyse :) Biraz Araştırdım oem pad kullandıklarını söylüyenler. Herkes Kısmaya başlamış sanırım maldan :D

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Kasanızın hava akışında bir problem varsa ve üzerine nemli bir ortamdaysa kasa ekstra olarak birde Termal Pad kalitenizde kötüyse bu 3 ekten bu tarz şeylere sebebiyet verebiliyor. Önerim önce ilk iki şeyi (Kasa hava akışı ve ortamdaki nem ölçümü) kontrol etmeniz ve sonra kaliteli bir Termal Pad almanız. Pullsar ICE DRAGON alabilirsiniz önerimdir. Piyasadaki pek çok markanın iyi ürününü akrabam Mining sistemlerde denedi en iyi sonucu bu ürün veriyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri