Termal ped

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
berkay1934' Alıntı:
Merhabalar ekran kartının ramlerinede termal ped lazımmış ne önerirsiniz acaba kusura bakmayın baya konu açtım

Aşağıdaki markanın ürünleri kaliteli ve ısı iletimi güçlü olan ürünlerdir. Isı iletimi 6.0 W/mK iletir bazı dandik sıvı macunlar bu kadar ısı iletimi sağlayamıyor bu marka iyi bu konuda.

Boyutlarına ve kalınlıklarına göre fiyatı değişiyor. Boyutu ve kalınlığını iyi seçmeniz gerekli dikkat edip ona göre alın. Boyut olarak seçiminizi mosfet ve bellek sayısı ve ölçülerine göre seçilmeli. Örneğin 50x50mm(5cm kare) boyutlu olan versiyon bir bellek çipinin boyutunun 1cm kadar olduğunu var sayarsak 10 adet bellek modülünü doldurur ama mosfetleri saymadım buna göre ölçü ve sayıya göre tercih yapılmalı.

Aynı şekilde kalınlığıda soğutucu montajını zorlamasın diye bellek modülü ve soğutucu plaka arasında vida yapısı ne kadar bir boşluğa izin veriyorsa bu şekilde tercih edilmeli yoksa kalın bir PAD soğutucuyu montajlamanıza izin vermez. Bunu da vida uzunlu ve soğutucuyu PAD siz montajlayıp aradaki boşluğu ölçerek yada hali hazırda PAD varsa ki vardır bu PAD lerin kalınlığına göre tercih yapmak iyi olur genelde 1mm kalınlık yeterli olur ama yetersiz kalınlıkta kalırsa oynamasın diye 1.5mm kalınlıkta olanlarda var bu şekilde tercih yapılmalı.

Arctic Termal Ped 50x50mm Boyut (1.0mm Kalınlık) - 37,42 TL
Arctic Termal Ped 50x50mm Boyut (1.5mm Kalınlık) - 43,76 TL
Arctic Termal Ped 145x145mm Boyut (0.5mm Kalınlık) - 74,56 TL
Arctic Termal Ped 14xx145mm Boyut (1.0mm Kalınlık) - 110,83 TL
Arctic Termal Ped 145x145mm Boyut (1.5mm Kalınlık) - 162,30 TL

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Dediğim gibi her şeyi açıkladım umarım kalın gelmez biraz esneme payı oluyor bunların ama yinede ben ölçülü alırdım. Bu arada 50x50 yeterli olur mu bunu da bence ölçüp hesaplayıp alın kartı zaten sökeceksiniz yeterli gelmezse diye söylüyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kalınlık farkını mm cinsinden olduğu için anlayamaman doğal çok ince bir şeyden bahsediyoruz 1.5mm alabilirsin biraz esniyor bu PAD ler sorun olmaz diye düşünüyorum montajda. 1mm alabilirsin yada 1.5mm büyük bir sorun olacağını sanmam.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri