TL Legacy Güvenilir Mi ?

Storagon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
90
TL Legacy Güvenilir Mi ?

tükenişler

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
256
Virüs muhabbetleri patladığı zaman bir süre kullandım idare eder kanka.

caen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
28
TLauncher denen firma, asıl tlauncher'ı spyware ile doldurup kendi sitesiyle satıp virüs pompalayan bir site. Gerçek Tlauncher dediğiniz şuan TLegacy, urlsi de https://llaun.ch/tr. Sizin kullandığınız tlauncher.org. İnsanlar vaktinde tlauncher'ın rus youtuberlara launcherı kullanmaları için para verdiğini söylüyor.
r/piratedgames'teki arkadaşlar bu reddit postunda oldukça açıklayıcı bir şekilde bundan bahsediyor.
Buradan sonra diyeceğim bahsi geçen Tlauncher virüslü olan. (url tlauncher.org)
TLauncher ilk olarak rusya'dan resmi kayıt yaptırıyor.
1701599532954.png

Buradaki (SC) doğu afrika'daki, vergilerin az olmasıyla bilinen bir şehir.
1701599591050.png

Daha sonra teker teker TLauncher adı geçen siteleri teliflemeye başladılar.
-
TLauncher'ın kodu TLegacy tarafından çalınıp C veya C++ kullanılarak compile edilmiş ve kodunun içinde saçma salak dosyalar var. Örneğin:

00006490 0b A irsetup.exe // (Bilgisayarda temp dosyasında duruyor)

001baada 07 A cmd.exe // indirme dosyasında niye cmd adlı diye birşey var?

004043d4 0e A downloader.zip

00404516 0f A downloader.exe

00426596 17 A AdditionalExecuteTL.exe

-

Tlauncher''ın bu şüpheli dosyalar adına kendi savunması ise:
Tlauncher uzun zamandır geliştiriliyor ve milyonlarca satır kodu var. Küçük bir kısım koda herhangi bir anlam yüklenebilir, sonuçta insanların geneli kodlamacı değil. Yani herhangi bir koda gidip zararlı diyebilirsiniz.
1701599099431.png

-
Ama reddit postunu açan arkadaş bunada bakmış ve görmüş ki TLauncherda toplam 50.000 satır kod var, bahsettikleri milyonlara yakın bile değil ve de TLegacy'den bile az kodu var.
1701599087414.png

-
-
Daha sonra yaptığı editte yukarıda bahsi geçen temp dosyalarını virustotal'e sokuyor ve genelinden virüs çıkıyor.
1701599256455.png

-
-
1701599287665.png

-
Ayrıca burada dediğim bilgileri kendi ingilizcenizle izlemek isterseniz detaylı bir videonun linkinide bırakıyorum.

-
Son bir not olarakta TLauncher'ın indirdiği java dosyaları asıl java sitesinden bile değil. Kendi hostladıkları java versiyonları yüklüyorlar ki kim bilir içinde ne var. Siz kendiniz karar verin.
1701599900415.png

Kendiniz karar verirsiniz. SKLauncher gibi kodu herkese açık launcherlar kullanırsanız daha rahat olabilir sizin için

KS

Storagon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
90
TLauncher denen firma, asıl tlauncher'ı spyware ile doldurup kendi sitesiyle satıp virüs pompalayan bir site. Gerçek Tlauncher dediğiniz şuan TLegacy, urlsi de https://llaun.ch/tr. Sizin kullandığınız tlauncher.org. İnsanlar vaktinde tlauncher'ın rus youtuberlara launcherı kullanmaları için para verdiğini söylüyor.
r/piratedgames'teki arkadaşlar bu reddit postunda oldukça açıklayıcı bir şekilde bundan bahsediyor.
Buradan sonra diyeceğim bahsi geçen Tlauncher virüslü olan. (url tlauncher.org)
TLauncher ilk olarak rusya'dan resmi kayıt yaptırıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 29557
Buradaki (SC) doğu afrika'daki, vergilerin az olmasıyla bilinen bir şehir.
Ekli dosyayı görüntüle 29558
Daha sonra teker teker TLauncher adı geçen siteleri teliflemeye başladılar.
-
TLauncher'ın kodu TLegacy tarafından çalınıp C veya C++ kullanılarak compile edilmiş ve kodunun içinde saçma salak dosyalar var. Örneğin:

00006490 0b A irsetup.exe // (Bilgisayarda temp dosyasında duruyor)

001baada 07 A cmd.exe // indirme dosyasında niye cmd adlı diye birşey var?

004043d4 0e A downloader.zip

00404516 0f A downloader.exe

00426596 17 A AdditionalExecuteTL.exe

-

Tlauncher''ın bu şüpheli dosyalar adına kendi savunması ise:
Tlauncher uzun zamandır geliştiriliyor ve milyonlarca satır kodu var. Küçük bir kısım koda herhangi bir anlam yüklenebilir, sonuçta insanların geneli kodlamacı değil. Yani herhangi bir koda gidip zararlı diyebilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 29554
-
Ama reddit postunu açan arkadaş bunada bakmış ve görmüş ki TLauncherda toplam 50.000 satır kod var, bahsettikleri milyonlara yakın bile değil ve de TLegacy'den bile az kodu var.
Ekli dosyayı görüntüle 29553
-
-
Daha sonra yaptığı editte yukarıda bahsi geçen temp dosyalarını virustotal'e sokuyor ve genelinden virüs çıkıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 29555
-
-
Ekli dosyayı görüntüle 29556
-
Ayrıca burada dediğim bilgileri kendi ingilizcenizle izlemek isterseniz detaylı bir videonun linkinide bırakıyorum.

-
Son bir not olarakta TLauncher'ın indirdiği java dosyaları asıl java sitesinden bile değil. Kendi hostladıkları java versiyonları yüklüyorlar ki kim bilir içinde ne var. Siz kendiniz karar verin.
Ekli dosyayı görüntüle 29559

Kendiniz karar verirsiniz. SKLauncher gibi kodu herkese açık launcherlar kullanırsanız daha rahat olabilir sizin için
Helal olsun böyle bir açıklama yapmışsınız teşekkür ederim. Elimden gelse orijinalini alacağım ama maalesef alamıyorum o yüzden launcher baktım. Ama güvenemedim. İyi ki de indirmemişim diyorum şu anda.

caen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
28
Helal olsun böyle bir açıklama yapmışsınız teşekkür ederim. Elimden gelse orijinalini alacağım ama maalesef alamıyorum o yüzden launcher baktım. Ama güvenemedim. İyi ki de indirmemişim diyorum şu anda.
Ben SKlauncher öneririm kendimde kullanıyorum. Sıklıkla güncelliyorlar, yakın zamanda modpack desteğide geldi.

Kayra0133

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
22
ben tlauncher mcl kullanıyorum aynısı herhalde tam bakmadım ama eğer indiriceksen dosya co da var güvenilir 2 senedir kullanırım

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri