Toparladığım Sistem Için Tavsiyeniz Var Mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Canselkvnnn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Merhabalar,

Yakın bir zamanda sistem toplamaya karar verdim, MSI hayranı olduğum için çoğu parçayı MSI aldım. Bu pc toplarken amacım oyun (Warzone, valorant, ready or not, wwe 2k22) oyunlar oynuyorum. Sizden ricam bu parçaları yorumlamanız, uyumluluklarını söylemeniz ve oynayacağım oyunlarda bana yeterli olur mu diye yorumlamanız.

MSI mystic light konusunda biraz takıntılıyım her ARGB parçayı tek yazılım üzerinden kontrol edebilir miyim bu sistemle? Not olarak şunu da ekleyeyim, işlemciye oc vs yapmayacağım fazla yüke sokmayacağım. Kasa ve sıvı soğutucu indirimdeydi o yüzden elimde önceden bulunan parçalar.

• İşlemci - AMD Ryzen 9 5900X
• Anakart - MSI MAG X570 TOMAHAWK Wi-Fi
• Depolama - Silicon Power 1 TB SP01
• Ekran Kartı - Inno3D RTX3080 ICHILL x4 12GB
• RAM - Geil Orion RGB 16 GB (2x8) DDR4 4000 Mhz CL18
• PSU - MSI MPG A850GF 850W
• KASA - MSI MPG SEKIRA 500X
• SOĞUTUCU - MSI MPG CoreLiquid K240 ARGB

Moderatörün son düzenlenenleri:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sistem fena değil ama ben 5900X yerine 5800X 3D işlemcisini beklerdim. Ayrıca o kasaya ben o kadar para vermezdim. Yarı fiyatına bir kasa alıp soğutucuyu yükseltirdim. Ama almışsınız artık bir şey diyemeyeceğim bu yüzden. RAM modelini ise Crucial Ballistix Max serisinden seçerdim.

KS

Canselkvnnn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Sistem fena değil ama ben 5900X yerine 5800X 3D işlemcisini beklerdim. Ayrıca o kasaya ben o kadar para vermezdim. Yarı fiyatına bir kasa alıp soğutucuyu yükseltirdim. Ama almışsınız artık bir şey diyemeyeceğim bu yüzden. RAM modelini ise Crucial Ballistix Max serisinden seçerdim.
Dediğiniz ürünleri daha almadım, bana link atarak yardımcı olabilir misiniz. Bu arada kasayı yaklaşık 2500 gibi bir fiyata aldım. Eğer sıvı soğutucu yeterli olmazsa satıp yükseltme imkanım olur diye düşünüyorum, önerebileceğiniz parçalar olursa link atarsanız bana çok yardımcı olursunuz. Not da söylediğim gibi MSI mystic light üzerinden kontrol edebileceğim bir şey istiyorum tüm parçaları

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,417
Selamlar,

Uğur'a katılıyorum. 12900K işlemcisine fark atan 5800X 3D modeli çok daha iyi olacaktır. Özellikle Triple AAA+ oyunlarında avantajınız baya büyük olur.

Aceleniz yoksa bu işlemci beklenir: https://www.amd.com/en/products/cpu/amd-ryzen-7-5800x3d

Soğutucu olarak da 5900X işlemcisi Ryzen 9 serisi olarak 240mm çok tavsiye etmiyoruz. En az 360mm radyatör olması gerekir. 240mm ile ortalama 75 derece sıcaklıklara ulaşabiliyor. O yüzden sıvı soğutmayı yükseltmek avantajınıza olur.

KS

Canselkvnnn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Selamlar,

Uğur'a katılıyorum. 12900K işlemcisine fark atan 5800X 3D modeli çok daha iyi olacaktır. Özellikle Triple AAA+ oyunlarında avantajınız baya büyük olur.

Aceleniz yoksa bu işlemci beklenir: https://www.amd.com/en/products/cpu/amd-ryzen-7-5800x3d

Soğutucu olarak da 5900X işlemcisi Ryzen 9 serisi olarak 240mm çok tavsiye etmiyoruz. En az 360mm radyatör olması gerekir. 240mm ile ortalama 75 derece sıcaklıklara ulaşabiliyor. O yüzden sıvı soğutmayı yükseltmek avantajınıza olur.
İşlemci ne zaman stoklara gelir bilginiz var mı ve ya tahmininiz?
Ayrıca soğutucu olarak ne önerebilirsiniz, yazılım üzerinden kontrol edebileceğim şekilde.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ben kasayı şuan ki fiyattan değerlendirdim 2500 TL iyi bir sorun yok. Sıvı soğutucuda iyi ondada sorun yok sadece ben kasadan şuan ki fiyatından kısıp soğutucu yükseltilebilir diye öneri yaptım ama 2500 TL ise kasa dert değil bu haliyle güzel sistem.

İşlemci daha satışa çıkmadı ama 8-9K gibi bir fiyata gelecek gibi duruyor. 450 Dolar + KDV + Satıcı karı ile aşağı yukarı bu fiyatlara gelecek gibi duruyor. Çoğu sitede listelenmiş ama fiyat yazmamışlar henüz.

RAM içinde Curucial Ballistix Max 4000MHz CL18 belleklerini önermiştim ama iyi bir satıcıda stok bulamadım. Bu markanın bu serisi çok tutuluyor bu yüzden pek stoklarda bulunamıyor. Bellekler için de beklenebilir işlemci gibi.

KS

Canselkvnnn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Ben kasayı şuan ki fiyattan değerlendirdim 2500 TL iyi bir sorun yok. Sıvı soğutucuda iyi ondada sorun yok sadece ben kasadan şuan ki fiyatından kısıp soğutucu yükseltilebilir diye öneri yaptım ama 2500 TL ise kasa dert değil bu haliyle güzel sistem.

İşlemci daha satışa çıkmadı ama 8-9K gibi bir fiyata gelecek gibi duruyor. 450 Dolar + KDV + Satıcı karı ile aşağı yukarı bu fiyatlara gelecek gibi duruyor. Çoğu sitede listelenmiş ama fiyat yazmamışlar henüz.

RAM içinde Curucial Ballistix Max 4000MHz CL18 belleklerini önermiştim ama iyi bir satıcıda stok bulamadım. Bu markanın bu serisi çok tutuluyor bu yüzden pek stoklarda bulunamıyor. Bellekler için de beklenebilir işlemci gibi.
Herhalde ortalama 1 aya işlemci ve rami stoklarda görür müyüz ?

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,417
İşlemci ne zaman stoklara gelir bilginiz var mı ve ya tahmininiz?
Ayrıca soğutucu olarak ne önerebilirsiniz, yazılım üzerinden kontrol edebileceğim şekilde.

İşlemci stoğu önümüzdeki hafta gelmesi bekleniyor. Önden bilgi alabilirsem AMD tarafından size yazarım.

Soğutucu ise MSI MAG CORELIQUID 360R ARGB 360mm modeli tercih edilebilir.

• ÜRÜN: https://www.itopya.com/msi-mag-coreliquid-360r-argb-360mm-islemci-sivi-sogutucu_u10881

msi.png

KS

Canselkvnnn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Doğru hatırlıyorsunuz. Normalde 27/28mm olan radyatörlere nazaran bu ürün 38mm radyatöre sahip ve 25mm fan ile beraber toplamda 63mm kalınlıkta oluyor. Bu kalınlığa kasanızın üst bölgesi izin veriyor görünüyor. Sadece 280mm tercih etmeyin demiş MSI oda RAM ve anakart mosfet soğutuculara değebilir geniş fanlar ve radyatör yüzünden diye.

KS

Canselkvnnn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Doğru hatırlıyorsunuz. Normalde 27/28mm olan radyatörlere nazaran bu ürün 38mm radyatöre sahip ve 25mm fan ile beraber toplamda 63mm kalınlıkta oluyor. Bu kalınlığa kasanızın üst bölgesi izin veriyor görünüyor. Sadece 280mm tercih etmeyin demiş MSI oda RAM ve anakart mosfet soğutuculara değebilir geniş fanlar ve radyatör yüzünden diye.
o zaman bundan alırım, diğerini satıp.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
8 çekirdek 16 izlek bir işlemci kendisi ama 3D katman tipinde yonga teknolojisiyle Cache miktarı 96Mb seviyesine yükseltilmiş bir işlemci. Çekirdek performansı gelişiyor yani. Özetle K240 soğutucusu bu işlemciye yeterli gelir bence sorun yok.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Aynen bu ikisi beklenebilir. Birde RAM için aynı markanın yani Crucial markasının düz Ballistix modelinin 3600MHz CL16 versiyonu da alınabilir. Piyasada yine stok yok bu versiyonda da ama buda aklınızda olsun. Bu 3600MHz olan RAM modeli de 3733/3800MHz hıza aynı veya 1-2 CL daha düşük değerlerde veya 4000MHz civarlarına CL17 veya CL18 gecikmeyle manuel OC yöntemiyle çıkabiliyor. Bilginiz olsun.

KS

Canselkvnnn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Aynen bu ikisi beklenebilir. Birde RAM için aynı markanın yani Crucial markasının düz Ballistix modelinin 3600MHz CL16 versiyonu da alınabilir. Piyasada yine stok yok bu versiyonda da ama buda aklınızda olsun. Bu 3600MHz olan RAM modeli de 3733/3800MHz hıza aynı veya 1-2 CL daha düşük değerlerde veya 4000MHz civarlarına CL17 veya CL18 gecikmeyle manuel OC yöntemiyle çıkabiliyor. Bilginiz olsun.
o zaman dediğiniz gibi bekliyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri