Soru Topladığım Sistem Hakkında Önerileriniz Nelerdir?

F4n!

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Arkadaşlarım merhaba; sizlerle toplamayı düşündüğüm bileşenleri paylaşacağım, sistem hakkında önerilerinizi merak ediyorum.

Kasa: Cougar Panzer-S 3x120mm
İşlemci: İntel İ5 13600K
Anakart: Asus Prime Z690-P LGA 1700 ATX (farklı öneriler verebilirseniz sevinirim)
Ekran Kartı: Gigabyte RTX 3070 TI Aorus Master 8G
RAM: Corsair Vengeance RGB RS 32 GB (2x16) 3600 Mhz CL18
SSD: Samsung 970 Evo Plus 1 TB
Güç Kaynağı: Cooler Master 650W 80+ Gold (farklı öneriler verebilirseniz sevinirim)
Sıvı Soğutma: Corsair H100 veya Corsair H150 (farklı öneriler verebilirseniz sevinirim)

Özellikle anakart, sıvı soğutma sistemi, güç kaynağı konusunda yeterince bilgi sahibi değilim, bu konular özelinde önerilerinize açığım, teşekkür ederim.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
İlk olarak sıfır alıyorsanız o kasa bence olmamış. O değişmeli. Ekran kartı aşağıdaki ise o fiyata RTX4070 bulunuyor , onu tercih edin.

RTX 4070

PSU olarak da alabiliyorsanız aşağıdaki ürünü öneririm.

Kemo

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
127
Ekran kartını 4070 tercih edin bence

KS

F4n!

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
İlk olarak sıfır alıyorsanız o kasa bence olmamış. O değişmeli. Ekran kartı aşağıdaki ise o fiyata RTX4070 bulunuyor , onu tercih edin.

RTX 4070

PSU olarak da alabiliyorsanız aşağıdaki ürünü öneririm.

Öneriler için teşekkür ederim, öncelikle sormak istediğim konulardan biri de buydu, 3 fan ve 2 fan arasında ne kadar soğutma farkı olur?

Ayrıca bu ekran kartı özelinde üretici sayısı fazlaca mevcut, Asus, MSI ve Evga ürünlerinin daha kaliteli olduğu ve soğutma konusunda başarılı olduğunu söyleyen bir kaç yazı okudum. Eldeki bütçeyle Asus'un 3070 kartını almak yerine Gigabyte 3070 TI almayı düşündüm. 4070 fiyatları bu markalarda çok fark ediyor, bu az bilinen ve 2 fana sahip kartlardan alacağım performans ile bu kartların performansında çok farklılık alır mıyım?

ardateo

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
871
Öneriler için teşekkür ederim, öncelikle sormak istediğim konulardan biri de buydu, 3 fan ve 2 fan arasında ne kadar soğutma farkı olur?

Ayrıca bu ekran kartı özelinde üretici sayısı fazlaca mevcut, Asus, MSI ve Evga ürünlerinin daha kaliteli olduğu ve soğutma konusunda başarılı olduğunu söyleyen bir kaç yazı okudum. Eldeki bütçeyle Asus'un 3070 kartını almak yerine Gigabyte 3070 TI almayı düşündüm. 4070 fiyatları bu markalarda çok fark ediyor, bu az bilinen ve 2 fana sahip kartlardan alacağım performans ile bu kartların performansında çok farklılık alır mıyım?
hocam öncelikle performans konusunda 4070 3080 i geçen bir performansa sahip soğutma olarak ise 2 fanlı ile 3 fanlı arasında çok fazla fark yok

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,053
Arkadaşlarım merhaba; sizlerle toplamayı düşündüğüm bileşenleri paylaşacağım, sistem hakkında önerilerinizi merak ediyorum.

Kasa: Cougar Panzer-S 3x120mm
İşlemci: İntel İ5 13600K
Anakart: Asus Prime Z690-P LGA 1700 ATX (farklı öneriler verebilirseniz sevinirim)
Ekran Kartı: Gigabyte RTX 3070 TI Aorus Master 8G
RAM: Corsair Vengeance RGB RS 32 GB (2x16) 3600 Mhz CL18
SSD: Samsung 970 Evo Plus 1 TB
Güç Kaynağı: Cooler Master 650W 80+ Gold (farklı öneriler verebilirseniz sevinirim)
Sıvı Soğutma: Corsair H100 veya Corsair H150 (farklı öneriler verebilirseniz sevinirim)

Özellikle anakart, sıvı soğutma sistemi, güç kaynağı konusunda yeterince bilgi sahibi değilim, bu konular özelinde önerilerinize açığım, teşekkür ederim.
Profesyonel değilse samsung ssd gereksiz pahalı kc3000 öneririm

KS

F4n!

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Profesyonel değilse samsung ssd gereksiz pahalı kc3000 öneririm
Teşekkür ederim hocam benim baktığım SSD 3.0 teknolojiye sahip, sizin gönderdiğinizle aynı fiyata geliyor. 3.0 ile 4.0 arasında nasıl bir fark var? Aynı fiyata performans farkı oluşturacaksa sizin önerdiğinizi almak daha mantıklı olur.

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,053
Teşekkür ederim hocam benim baktığım SSD 3.0 teknolojiye sahip, sizin gönderdiğinizle aynı fiyata geliyor. 3.0 ile 4.0 arasında nasıl bir fark var? Aynı fiyata performans farkı oluşturacaksa sizin önerdiğinizi almak daha mantıklı olur.
4.0 daha hızlı okur daha hızlı yazar

KS

F4n!

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Hocam anakartta önerdiğiniz ile benim seçtiğim arasında ne farklar var aydınlatabilir misiniz? Anakartlar arasında fiyat farkları çok oluşuyor, bunun sebebi nedir? Bir de örneğin Asus ekran kartı almak istedim, Asus anakarta monte edilmesi ile farklı markalara monte edilmesinde herhangi bir değişiklim olur mu?

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,053
Hocam anakartta önerdiğiniz ile benim seçtiğim arasında ne farklar var aydınlatabilir misiniz? Anakartlar arasında fiyat farkları çok oluşuyor, bunun sebebi nedir? Bir de örneğin Asus ekran kartı almak istedim, Asus anakarta monte edilmesi ile farklı markalara monte edilmesinde herhangi bir değişiklim olur mu?
Yoo sorun olmaz farklı anakart olması

fatihbalksen

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
65
Benim de çok fazla bilgim yok ama en bariz fark sizin seçtiğiniz kart prime serisi benim önerdiğim rog serisi
rog asusun en üst seviyesidir
B serisi Z serisi bakımından bende çok bilgi sahibi değilim

Örneğin sizin dediğiniz kart wifi 6 benim dediğim 6e destekliyor

KS

F4n!

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Kasayı çok beğenmiştim ama sanırım artık üretilmiyor, bulamadım hiç bir yerde. Görünüşü çok hoşuma gitmişti, fiyatı da uygundu, aynı kriterlerde kasa önerisi yapabilir misiniz?

fatihbalksen

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
65
f/p bir kasa ekran kartı da rahatlıkla sığacaktır

KS

F4n!

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
4070 varken 3070 ti almayın
Teşekkür ederim hocam daha önce de bu tavsiye verildi. 3 farklı ekran kartına yönelebildim fiyat olarak;

https://www.akakce.com/ekran-karti/...7d-192-bit-gddr6x-12-gb-fiyati,431541334.html

https://www.akakce.com/ekran-karti/...2w-192-bit-gddr6x-12-gb-fiyati,431587483.html

https://www.akakce.com/ekran-karti/...8h-192-bit-gddr6x-12-gb-fiyati,431670159.html

Palit ve İnno3D Twin arasında fiyat farkı yok, İnno3D OC sunuyor.
İnno3D'nin 3 fanlı ekran kartı diğerlerinden 1000 TL daha pahalı. Bunlar arasında hangisini seçmek daha mantıklı olur? Çift pervanelilerden OC olan mantıklı gibi geliyor ama ısınma sorunu yaşayıp performans sorunu yaşar mıyım? Yoksa 1000 TL fazla verip 3 fanlı olanı mı almalıyım? Ve ekran kartı üreticileri arasında nasıl bir fark var da bu denli fiyat farkı oluşabiliyor?

f/p bir kasa ekran kartı da rahatlıkla sığacaktır

Teşekkür ederim, ilk önerdiğiniz kasa hoş ve fiyatı güzel, başka bir şey bulamazsam bunu edineceğim sanırım.

KS

F4n!

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
İchill modeli tepe modellerden diye biliyorum o yüzden onu alma imkanınız varsa kaçırmayın. 1000TL farka değer.

Teşekkür ederim, bir sorum daha olacak. OC sistem istemediğimi varsayarsak 13600K ve 13600KF işlemicler 13600 işlemciye göre daha ucuz. Bu işlemciler arasından K veya KF modeli alıp OC yapmadan B serisi bir anakarta takarsam herhangi bir sorun oluşturur mu? Yoksa B karta 13600 takmak mı gerekir?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Teşekkür ederim, bir sorum daha olacak. OC sistem istemediğimi varsayarsak 13600K ve 13600KF işlemicler 13600 işlemciye göre daha ucuz. Bu işlemciler arasından K veya KF modeli alıp OC yapmadan B serisi bir anakarta takarsam herhangi bir sorun oluşturur mu? Yoksa B karta 13600 takmak mı gerekir?
Eğer giriş seviye B serisi anakart almazsanız sorun olmaz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri