Topladığım sistemi çalıştıramadım :(

kbc10

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar, 

İnternet üzerinden uyumluluklarını araştırarak bir sistem toplamaya çalıştım. Telezyon bağlantısı yaparak film, dizi izlemek için topladım. Bağlantılarımı düzgün yaptığımı düşünüyorum ancak sistem açılmıyor. Sorun sizce ne olabilir ? 

Sistem bileşenleri:
AMD Ryzen 3 2200G İşlemci, 3.5/3.7GHz AM4
Asrock ASRB450 GITXAC Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac AMD B450 3466MHz+ (OC) DDR4 Socket AM4 mATX Anakart
2 adet Patriot PVS48G320C6Viprt Steel 8gb DDR4 3200 MHz CL16 Ram
SanDisk Plus SDSSDA-480G-G26 2.5" 480 Gb SATA 3 SSD
Power Boost BST-ATX500R Quark 500W 12 CM Fanlı Güç Kaynağı
Sharkoon Shark Zone C10 Bilgisayar Kasası (Mini-ITX, 1 x 5,25 harici, 1 x 2,5 inç/3,5 inç dahili 2 x USB 3.0)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Güç bağlantılarını iyice kontrol edin. Ayrıca PSU arkasındaki anahtarı 1 konumuna almayı unutmayın gözünüzden kaçmıştır diye söyleyeyim dedim.

Ayrıca bu kadar iyi bileşenlere bu kadar kötü bir PSU almasaydınız keşke diye belirtmek isterim.

Son olarak anakartınızın BIOS sürümü 3.40 üzerinde olmamalı. Bu sürümden sonra Ryzen 2200G ve tüm Raven ailesi işlemcilerine destek anakart tarafından kesiliyor. Bilginiz olsun diye bunu söylemek istedim. Anakart güncel BIOS ile geldiyse 3.40 sürümünden sonraki bir sürüme sahip ise işlemcinizi anakart tanımayacaktır.

KS

kbc10

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Güç bağlantılarını iyice kontrol edin. Ayrıca PSU arkasındaki anahtarı 1 konumuna almayı unutmayın gözünüzden kaçmıştır diye söyleyeyim dedim.

Ayrıca bu kadar iyi bileşenlere bu kadar kötü bir PSU almasaydınız keşke diye belirtmek isterim.

Son olarak anakartınızın BIOS sürümü 3.40 üzerinde olmamalı. Bu sürümden sonra Ryzen 2200G ve tüm Raven ailesi işlemcilerine destek anakart tarafından kesiliyor. Bilginiz olsun diye bunu söylemek istedim. Anakart güncel BIOS ile geldiyse 3.40 sürümünden sonraki bir sürüme sahip ise işlemcinizi anakart tanımayacaktır.

Teşekkürler yorumlarınız için. Muhtemelen BIOS ile alakalı. Oyun bilgisayarının işlemcisiyle sorun olmadı. 

Son olarak bu sisteme hangi işlemciyi(APU sistem için) önerirdiniz ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Aslında yeni APU işlemcileri gelebilir bu yıl içinde ama beklemek istemem derseniz piyasadaki şuan en iyi APU işlemcisi Ryzen 7 5700G modeli ama fiyatı sizi biraz aşabilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri