Topladığım Sistemi Değerlendirir İseniz Sevinirim.

Lunchx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
Öncelikle merhaba iyi günler, yeni bir sistem toplayacağım ve parçalarını belirledim asıl demek istediğim bu parçalar arasında bir uyumsuzluk var mı veya herhangi bir parça yerine başka bir parça modeli takılırsa iyi olur mu? Önerilerinize ve tavsiyelerinize açığım.

Kasa: NZXT H510 Flow siyah
Anakart: MSI MPG B550 Gaming Edge Wi-Fi
İşlemci: Ryzen 7 5800X
Ekran kartı: ASUS TUF Gaming RTX 3070 Ti.
İşlemci soğutucusu: NZXT Kraken Z63 RGB 280mm.
RAM: Corsair Vengeance RGB Pro sl 32 GB (2x16 GB)
SSD: Samsung 970 EVO Plus.
PSU: Corsair RM 850 80+ Gold.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Parçalarda uyumsuzluk yok ama 3070 Ti için 5800X yüksek bir işlemci ve sistemin geneli biraz fazla pahalı gibi. Ne kadar burası?

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Kaç k bu sistem reis

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
H

Hocam geç cevap için çok özür dilerim, İsveç’te yaşıyorum hocam Türkiye’de olsam toplayamazdım ama 22000 küsür İsveç Kronu tuttu.
O halde sorun yok. Sadece ben olsam RAM olarak başka marka seçerdim ve birde sıvı soğutmayı değiştirdim yine başka bir markayla. Bu bileşenler tek tek mi yoksa bir hazır sistemin mi parçası? Birde eğer almadıysanız alışveriş yaptığınız yerlerden birkaç link paylaşırsanız bakarım neler yapılabilir.

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Hocam 37k Türk parası ama Türkiye’de sadece 3070 ti 19k gibi bir fiyat ama burada 7k civarı ve askeri ücret 18000 İsveç kronu yani bu sistem fazla para değil burada.
Eğer içinize siniyorsa alın geçin hocam ucuzmuş ta zaten.

KS

Lunchx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
O halde sorun yok. Sadece ben olsam RAM olarak başka marka seçerdim ve birde sıvı soğutmayı değiştirdim yine başka bir markayla.
Hocam G skill al diyorlar o da bütçemi aşıyor önerebileceğiniz güzel bir RAM var ise görseli performansı falan sevinirim, sıvı soğutmada LCD ekran var diye seçtim hoşuma gitti önerebileceğiniz bir sıvı soğutma var ise önerebilirsiniz.

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Hocam G skill al diyorlar o da bütçemi aşıyor önerebileceğiniz güzel bir RAM var ise görseli performansı falan sevinirim, sıvı soğutmada LCD ekran var diye seçtim hoşuma gitti önerebileceğiniz bir sıvı soğutma var ise önerebilirsiniz.
Yani ilk bilgisayarım olucak inşallah bir sorun yaşamam, Allah herkese en iyisini nasip etsin hocam.
Umarız hocam,Gskillin hangi modeli Triden Z,Neo falan mı ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
ADATA-XPG / Crucial / TEAM / G.Skill / Kigston-HyperX / Patriot / Goodram / APECER NOX önerebilirim RAM markası olarak.

Sıvı soğutma kötü değil ama ekran koyup, aynı paraya asıl önemsenecek yeri yani pompayı daha zayıf bir model alıyorsunuz. Şimdi marka model olarak Lian Li GALAHAD 360 veya ARCTIC 360 ARGB öneririm ama kasayı NZXT H7 FLOW ile değiştirin.

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Yakında çıkıcak sanırım AMD'nin yeni işlemcilerinden almayı düşünür müsünüz acaba ? Fiyat biraz daha artar ama iyi olur bence hocam.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Hocam 37k Türk parası ama Türkiye’de sadece 3070 ti 19k gibi bir fiyat ama burada 7k civarı ve askeri ücret 18000 İsveç kronu yani bu sistem fazla para değil burada.
İyiymiş hocam keşke burdada 18k asgari olsa .

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Belki Anakart + işlemci masrafı 5k 6k daha fazla kron tutar.

KS

Lunchx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
ADATA-XPG / Crucial / TEAM / G.Skill / Kigston-HyperX / Patriot / Goodram / APECER NOX önerebilirim RAM markası olarak.

Sıvı soğutma kötü değil ama ekran koyup, aynı paraya asıl önemsenecek yeri yani pompayı daha zayıf bir model alıyorsunuz. Şimdi marka model olarak Lian Li GALAHAD 360 veya ARCTIC 360 ARGB öneririm ama kasayı NZXT H7 FLOW ile değiştirin.
Hocam bende H7 ye geçecektim ama işte fiyat o zaman yükseliyor ama bir 5 6 sene sonra öyle yaparım, RAM önerin için teşekkür ederim iyş akşamlar kral.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri