Toplama Bilgisayarımı Değerlendirebililirmisiniz ?

Baris Yakit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar linkiteki bilgisayarı aldım.
https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/4ES7KZAM 

Linkteki Bilgisayarım değerlendirebilirmisiniz ? Rica etsem ve monitör seçimindede desteğinizi bekliyorum 

1MS 144hz  G-sync ve Freesync  TN panel 24"  1400 TL bandında
Rampage Rm-244 Flash 24" FHD 1ms 144hz G-sync Freesync Hdmı Dp Led Gaming Oyuncu Monitörü RM-244 FLASH

1MS 240 HZ G-sync ve Freesync VA PANEL 27" 1500R CURVED EĞİMLİ  1999 TL
Monster Aryond A27 V1.1 Gaming Monitör

1MS 144HZ Freesync LED PANEL 27" 1750 TL
James Donkey JD27FG1MS144 27'' 1ms 144Hz Full HD FreeSync Gaming Monitör

1MS 144HZ FreeSync VA PANEL 24" 1450 TL 1200R CURVED EĞİMLİ
GameBooster 23.6" GB-2461CF 1ms 144hz HDMI

Bu 4 monitör arasında kaldım yardım edin.

veya performans odaklı 2bin tl nin altında başka monitör de olabilir

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle sizi üzmek istemem ama topladığınız sistem hiç iyi bir sistem olmamış.Bu fiyata çok daha kaliteli sistemler önerebilirdik sizlere ama aldıysanız ve iade işlemi için geçtiyse süre diyebilecek bir şey malesef yok.Monitör öneri kısmına gelince ise ;

https://www.hepsiburada.com/acer-xv...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.14.2

https://www.amazon.com.tr/dp/B081LTXZ1R?m=A1UNQM1SR2CHM&tag=epey-21&_encoding=UTF8&aff_sub4=1

Bu ikisi çok kaliteli IPS panel 144Hz 1ms monitörlerdir.Benim öncelikli tercihim kesinlikle 2.ÜRÜN olan ViewSonic olurdu eğer bütçeyi aşamaz iseniz kesinlikle Acer ürünü tercih edin size pişmanlık yaşatmaz.

KS

Baris Yakit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Yavuz' Alıntı:
Öncelikle sizi üzmek istemem ama topladığınız sistem hiç iyi bir sistem olmamış.Bu fiyata çok daha kaliteli sistemler önerebilirdik sizlere ama aldıysanız ve iade işlemi için geçtiyse süre diyebilecek bir şey malesef yok.Monitör öneri kısmına gelince ise ;

https://www.hepsiburada.com/acer-xv...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.14.2

https://www.amazon.com.tr/dp/B081LTXZ1R?m=A1UNQM1SR2CHM&tag=epey-21&_encoding=UTF8&aff_sub4=1

Bu ikisi çok kaliteli IPS panel 144Hz 1ms monitörlerdir.Benim öncelikli tercihim kesinlikle 2.ÜRÜN olan ViewSonic olurdu eğer bütçeyi aşamaz iseniz kesinlikle Acer ürünü tercih edin size pişmanlık yaşatmaz.

Daha teslim almadım bu gün kargolanacak. çok forum gezdim herkes AMD öneriyor ben amd istemiyorum intel tarafı olsun istiyorum ama kimse mantıklı bi cevap yazmıyordu şu an ki sistemin neresini beğenemediniz acaba ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Topladığınız sistem F/P odağında hiç ama hiç iyi bir sistem değil. INTEL önerilmemesinin sebebi F/P dengesinde ve ürün olarak AMD 'ye göre çok alt sınıflarda kalması. Ayrıca topladğınız sistemde bileşen seçimleride hiç iyi değil. Birincisi ve en göze batanı AMD destekli bir RAM seçmişsiniz XMP profilinde sorun yaşama ihtimaliniz var. Diğer şeyler ise pek iç açıcı değil. Bu fiyata ben daha başka bir sistem önerirdim size.

KS

Baris Yakit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Topladığınız sistem F/P odağında hiç ama hiç iyi bir sistem değil. INTEL önerilmemesinin sebebi F/P dengesinde ve ürün olarak AMD 'ye göre çok alt sınıflarda kalması. Ayrıca topladğınız sistemde bileşen seçimleride hiç iyi değil. Birincisi ve en göze batanı AMD destekli bir RAM seçmişsiniz XMP profilinde sorun yaşama ihtimaliniz var. Diğer şeyler ise pek iç açıcı değil. Bu fiyata ben daha başka bir sistem önerirdim size.

AMD ile kıyaslamayarak bi yorum yaparsak sevinirim sadece iyi değil diyorsun
AMD Kesin ve kesin ve net biçimde istemiyorum ramlar konusunda haklı olabilirsin pek dikkat etmemiştim.
iyi değil veya kötü olan kısımları bir tık bilgilendirici açıklarsan sevinirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Size iyi değil derken bu bütçeye bir sistem alırken seçtiğiniz konfigürasyon iyi değil diyorum. Siz olayı INTEL ve AMD olarak değerlendirmeyin.

Örnek olarak R5 3600X işlemci üzerine RTX 2070 Super olan bir sistemi 10K altına toplayabilirdiniz. Size demek istediğimi anladınız mı? Ayrıca bir değer şey ise biraz daha bekleseydiniz RTX 3070 olan bir sistemi yine Ryzen 5 3600X ile 12K civarına toparlayabilirdiniz.

Olay burada işlemci değil doğru dengeyi bütçe doğrultusunda performans odağını kaybetmeden bulmak.

Umarım anlayabilmişimdir.

KS

Baris Yakit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Size iyi değil derken bu bütçeye bir sistem alırken seçtiğiniz konfigürasyon iyi değil diyorum. Siz olayı INTEL ve AMD olarak değerlendirmeyin.

Örnek olarak R5 3600X işlemci üzerine RTX 2070 Super olan bir sistemi 10K altına toplayabilirdiniz. Size demek istediğimi anladınız mı? Ayrıca bir değer şey ise biraz daha bekleseydiniz RTX 3070 olan bir sistemi yine Ryzen 5 3600X ile 12K civarına toparlayabilirdiniz.

Olay burada işlemci değil doğru dengeyi bütçe doğrultusunda performans odağını kaybetmeden bulmak.

Umarım anlayabilmişimdir.

hocam ilgin ve alakan için müthiş teşekkür ederim ama sizin dinlemek istemediğiniz şey benim sistemim de AMD tercihinde bulunmamam AMD Tarafını unutup da sistemi değerlendirirseniz cok daha mutlu olurum.
Neden herkez de AMD olmak zorunda ki. AMD tercihimi kabul edip değerlendirmeni rica ediyorum sen azarlıyarak tekrar bir amd karşılaştırması yapıyorsun farkındaysan her yorumum da AMD olmadan cevap veriniz diye rica da bulunuyorum evet AMD ile daha ucuza daha iyisini toplayabilirsiniz bunu anlıyorum ve ben AMD ile ucuz ve daha iyi istemiyorum ben İNTEL istiyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bakın hala AMD yada INTEL olarak değerlendiriyorsunuz. Ben size sadece o paraya daha iyi bir sistem kurulabilir diye söyledim. Ben size kaba bir yorum yada bir zorlayıcı kelamda bulunmadım.

Sizin sistemdeki genel olarak en büyük sorun RAM gibi duruyor gerisi bileşen olarak uyumlu problem yok.

Bu arada Monitör seçimlerinizdeki Monster ürünü alabileceğiniz o ürünler arasındaki en iyi ürün. Diğerlerini eleyin o ürünler arasında.

KS

Baris Yakit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bakın hala AMD yada INTEL olarak değerlendiriyorsunuz. Ben size sadece o paraya daha iyi bir sistem kurulabilir diye söyledim. Ben size kaba bir yorum yada bir zorlayıcı kelamda bulunmadım.

Sizin sistemdeki genel olarak en büyük sorun RAM gibi duruyor gerisi bileşen olarak uyumlu problem yok.

Ramlar konusun da çook haklısınız hatamı kabul ediyorum ben o konuda .
Eksik ve nacizane bilgimle elimden gelen buydu hiç bir forumda sizin kadar ilgili ve bilgilendirici bir yardımda bulunulmadığı için elimde olan ve araştırmalarıma uygun biçimde toplamaya çalıştım .

Not : Yanlış bir kelam da bulunduysam affola özürlerimi iletirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ö.değil sadece ufak bir yalnış anlaşılma oldu aramızda bir sorun yok yani.

Başka bir sorunuz var mıydı? Monitör hakkında görüşümü belirttim. Ekipman alacak mısınız öneri ister misiniz?

KS

Baris Yakit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:

Başka bir sorunuz var mıydı? Monitör hakkında görüşümü belirttim. Ekipman alacak mısınız öneri ister misiniz?

Monitör seçeneklerimi yorumlarsan çok mutlu olurum terchini hangi panel yada hangisi olurdu

ugur.gozaydin' Alıntı:

Monitör seçeneklerimi yorumlarsan çok mutlu olurum terchini hangi panel yada hangisi olurdu 
Ekipmanlarm Var Monster Virtual 7.1 kulaklık ve Monster V5 Mausem var harikada memnunum xD

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Monster ürünü demiştim size o listedeki en iyi ürün olarak. Diğerlerini ben marka olarak önermem ürün olarak özellikler fena değil ama ben o paralara o markaları önermem. Monster tercihiniz olsun. Eğer alternatif ürün isterseniz bütçe verin bakayım.

KS

Baris Yakit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Monster ürünü demiştim size o listedeki en iyi ürün olarak. Diğerlerini ben marka olarak önermem ürün olarak özellikler fena değil ama ben o paralara o markaları önermem. Monster tercihiniz olsun. Eğer alternatif ürün isterseniz bütçe verin bakayım.

Muhteşemsin ekipmanlarım monster zaten monitörüm niye olmasın sizin kadar bilgili bir Forumdaş ımında tavsiyesi varsa terchim Monster Monitörden yana olacaktır . Teşekkür ediyorum

KS

Baris Yakit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Biraz inceledim    1 monster 2 acer olarak yazıyorum

Panel Monster  VA        Kontrast  3000:1      CD/M 400         240HZ       27"
Panel Acer       IPs        [font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Kontrast   1000:1       CD/M 250          165HZ         24"  [/font]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]başkada bir fark yok  sanırım monstermi acermi diye sorayım son olsun. ona göre tercihimi yapacağım.[/font]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
VA panelin avantajları kontrast oranı ki buda daha fazla bir aralıkta siyah ve beyaz dengesi oluyor. IPS panelin artısı daha doğru ve geniş renklerdir. VA panelde gerçekten güzel renkler verir ama IPS bu işin en tepesidir.

VA paneller genelde daha parlak olur ki 400nit ile monster zaten sizde bulmuşsunuz değerini. 250nit sorun değil ve az değil ama 400 ile kıyaslanınca az tabi.

27" ve 24" olayı ise 1080p de ben çok fazla ürün deneyimledim. Benim deneyimime göre 1m veya 1.50 metre uzaklıktan ekran 27" yani büyük olduğundan ve 1080p çözünürlük sabit olduğundan PPI değeri olarak pikseller belirginleşiyor ve netlik bozuluyor. PPI değeri şudur piksellerin sıkışıklık yoğunluğu anlamına gelir ve ne kadar çok olursa o kadar net bir görüntü elde edersiniz. 27" boyutta 1080p çözünürlükte PPI yoğunluğu yaklaşıl 82 PPI değerindedir. 24" te ve 1080p de ise 92 PPI değerindedir bu durum. Bence 1080p için 27" fazla büyük. Herkesin gözüne 27" te bu şekilde netliğin bozulma yani netliğin bozulması durumu faklı nükseder. Yani çoğu insan yok ya 27" iyi derken çoğu insan 24" daha net diyebilir. Yani bu tamamen göreceli bir durum.

Hz olayına gelirsek 165Hz vs. 240Hz ben aradaki farkı anlamıyorum. 280Hz üründe denedim ama 165Hz ile arasındaki farkı benim gözlerim fark etmemişti.

Monster acemi sayılmaz. Zaten paneli başka bir firmadan alıyor piyasadaki bilindik Panel üreticilerinden birisinden alıyor. Büyük ihtimalle ya Samsung ya LG yada AU firmasından alıyordur. Panelin üzerine kendi özelleştirmesini yapıyor o kadar.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri