Toplama Pc Bazen Açılışta Kapanıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

serdar1796

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Merhaba, iyi günler. Yeni topladığım Pc'im bazen açılırken hemen kapanıyor. Bir resetlenme durumu söz konusu değil. Pc açılıyor ve 2-3 saniye sonra tamamen kapanıyor. Ve tekrar açtığımda hiçbir sıkıntı olmadan gayet stabil bir şekilde çalışıyor. Ayrıca bir durum daha var. Bazen de Pc açıldıktan 4-5 saniye sonra monitöre görüntü geliyor. Sanki monitör Pc'ye bağlı değilmiş gibi.

MotherBoard : Asus TUF Gaming B550M-Plus Wi-Fi
Storage : SAMSUNG 500GB 980 PRO PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD
Processor : AMD Ryzen 5 5600G
Memory / Ram : Team T-Force Delta Tuf Gaming Alliance Rgb TF9D48G3200HC16C01 16gb (2x8) Ddr4 3200MHZ CL16 Gaming Ram
PSU : ASUS Tuf Gaming 650W 80 Plus Bronze 650W PSU
Case : ASUS TUF GAMING GT301 RGB

KS

serdar1796

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
RE: Cvp: Toplama Pc Bazen Açılışta Kapanıyor

Pcüstadı77' Alıntı:
Bağlantı kablosunda sorun olabilir.

Öyle bir sorunu bende düşünüyorum ama kablolarda bir sıkıntı varsa bunun sadece başlangıçta değil de her zaman Pc'yi kapatması gerekmiyor mu?

Arthur Morgan

Co Admin
Co Admin
Tepki
2,116

serdar1796' Alıntı:
Pcüstadı77' Alıntı:
Bağlantı kablosunda sorun olabilir.

Öyle bir sorunu bende düşünüyorum ama kablolarda bir sıkıntı varsa bunun sadece başlangıçta değil de her zaman Pc'yi kapatması gerekmiyor mu?
Kabloda oynama falan olabilir. Yani arada sırada kablo yerinden az da olsa çıkıyordur belki.

KS

serdar1796

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9

Pcüstadı77' Alıntı:
serdar1796' Alıntı:
Kabloda oynama falan olabilir. Yani arada sırada kablo yerinden az da olsa çıkıyordur belki.

Kablolar haricinde bunun olmasına neden olabilecek başka sorunlar olabilir mi acaba? Bildiğiniz herhangi bir şey?

Butfudman

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cvp: Toplama Pc Bazen Açılışta Kapanıyor

Anakartında kısa devre var muhtemelen , Kablolarını kontrol edip tekrar dönüş yaparmısınız.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

CPU baskısı, yanlış macun sürümü veya hatalı soğutucu montajı CPU kanadında bu soruna yol açabilir. Tüm kontrollerinizi tekrar baştan yapın buna kablolama dahil. Ayrıca bellekleri tüm soketlerde tek tek XMP açık ve kapalı test etmenizi öneriyorum. Son olarak BIOS güncellemeniz varsa yapmanızı tavsiye ederim.

KS

serdar1796

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9

Bilgisayarımla bayağı bir süre boğuştuğum için burayı tamamen unutmuşum. Geç geri dönüş için özür dilerim. Sorunlarımı çok şükür hallettim. Şimdi onları yazacağım, başka birilerinin başına gelmişse eğer bu bilgileri takip edebilirler.

1 - PC'nin kapanma olayı işlemci yüzündenmiş. Tam olarak nedenini bilmiyorum ama sanırım dahili ekran kartında, üst üste güncelle yaparken - ki windows update sağolsun benden habersiz yüklemiş - bir arıza meydana gelmiş. Onu iade edebildim çok şükür.

2 - Monitörün geç açılmasının ve bazen hiç açılmamasının nedeni; PC ve monitörün fişini takar takmaz PC'yi başlatmamdan kaynaklanıyormuş. Bunu bayağı bir araştırdım ve bu durumun kesinlikle bundan kaynaklandığına emin oldum. Fişleri takarken monitörün tam olarak açılıp tekrar kapanmasını bekledikten sonra PC'yi başlatıyorum ve herhangi bir sorun meydana gelmiyor. Bu durum, belki display port kablosu yüzünden meydana geliyor olabilir belki de başka bir şey yüzünden.

Söyleyeceklerim bu kadardı, tüm yardımlar için teşekkürler...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Sorununuzu çözdüğünüze ve çözümü paylaştığınıza sevindim. Uzun yıllar sorunsuz ve keyifli kullanımlar dilerim.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri