Toplamak istediğim sistemim nasıl.

thetufan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar uzun süre laptop kullanıyordum ama artık masaüstüne geçmek istiyorum.

Araştırdım ve bu sistemi toplamaya karar verdim. İlk toplayacağım için yanlış seçim yapmış olabilir. Pc oyun ve çizim programlarında kullanılacak.

İşlemci : Intel Core i7 11700K

Anakart : ASUS ROG STRIX B560-F GAMING WIFI ATX

Ekran kartı : Asus Cerberus GTX 1050 Ti

Ram : Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB (2x8)

SSD : Kingston A2000 500GB M2 NVMe

Kasa: ASUS TUF GT301

Soğutucu :Cooler master masterlıquıd ml360r

Güç kaynağı : Asus TUF Gaming 750B 80+ Bronz 750W

Piyasada ekran kartı yok olsa da çok pahalı. Şimdilik bu kart işimi görür diye düşünüyorum ve ilerleyen zamanlarda değiştireceğim. 750w olmasının sebebi de o.

Bu sistem sağlıklı olur mu ?
Soğutucuyu  240 lık yapsam yine iyi besler mi ?
Şu parça olmamış dediğiniz var mı?

Yada yeni nesil kartları Bekliyeyim mi ? 

Önerilere açığım. Teşekkür ederim..

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Çok mantıklı bir karar değil bu sistemi kurmak. Size tavsiyem yine kaliteli bileşenlerden oluşan ama daha iyi bir ekran kartı içeren bir sistem almak olur. Hazır sistemlere bakın yani işin özeti. Eğer anlamıyorsanız çok bütçe verin bana ben size önerimi yaparım.

KS

thetufan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Çok mantıklı bir karar değil bu sistemi kurmak. Size tavsiyem yine kaliteli bileşenlerden oluşan ama daha iyi bir ekran kartı içeren bir sistem almak olur. Hazır sistemlere bakın yani işin özeti. Eğer anlamıyorsanız çok bütçe verin bana ben size önerimi yaparım.

Hmm anladım.Çok fazla anlamıyorum bütçem 15-18k arası.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Son birkaç soru sorayım önerimi yapmadan.

• Oyun haricinde çizim odaklı demişsiniz birde. 3D odaklı bir iş mi yapıyorsunuz? Eğer öyleyse Render alıyor musunuz? Eğer Render alıyorsanız CPU odaklı Render 'mı alıyorsunuz yoksa GPU odaklı Render 'mı alıyorsunuz?
  • Ekran kartı olarak NVIDIA yada AMD sizin için fark eder mi? AMD kartlarda 3D Render işinde çok çok başarılılar. Fiyat odaklı avantajı olursa AMD kart önermemde bir sakınca var mı sizin için bunu öğrenmek istiyorum.
  • İşlemci olarak INTEL yada AMD sizin için fark eder mi? Çok çekirdek işlerinde ki eğer CPU odaklı Render alıyorsanız fiyat ve performans avantajı sebebiyle AMD 5000 serisi bir işlemci daha mantıklı olacaktır. O yüzden soruyorum bunu. 
Bunları yanıtlarsanız sistem önerinizi yapacağım.

KS

thetufan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Son birkaç soru sorayım önerimi yapmadan.

• Oyun haricinde çizim odaklı demişsiniz birde. 3D odaklı bir iş mi yapıyorsunuz? Eğer öyleyse Render alıyor musunuz? Eğer Render alıyorsanız CPU odaklı Render 'mı alıyorsunuz yoksa GPU odaklı Render 'mı alıyorsunuz?
  • Ekran kartı olarak NVIDIA yada AMD sizin için fark eder mi? AMD kartlarda 3D Render işinde çok çok başarılılar. Fiyat odaklı avantajı olursa AMD kart önermemde bir sakınca var mı sizin için bunu öğrenmek istiyorum.
  • İşlemci olarak INTEL yada AMD sizin için fark eder mi? Çok çekirdek işlerinde ki eğer CPU odaklı Render alıyorsanız fiyat ve performans avantajı sebebiyle AMD 5000 serisi bir işlemci daha mantıklı olacaktır. O yüzden soruyorum bunu. 
Bunları yanıtlarsanız sistem önerinizi yapacağım.

1. Makine mühendisiyim.Ara ara 3d modelleme yapıyor ama genel olarak 2d ile yapıyorum. CPU odaklı alıyorum.
2. AMD Render da iyi olduğunu duymuştum, F/P ürünü de ama Kartta ve işlemci de AMD yi sevmiyorum.
3. Sizi yormadan İNTEL VE NVIDIA olursa sevinirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Aslında AMD deseydiniz sorun yoktu ancak INTEL 'in 12. nesil işlemcileri çıkacak Kasım ayında. Aralık veya Ocak ayında satılır halde olacaktır. Yani INTEL için aslında 2-3 ay gibi az bir süre kalmışken beklemekte sorununuz yoksa bekleyin derim. Yeni işlemciler DDR5 RAM ve PCIe 5.0 özellikleri ile gelecek gibi görünüyor.

KS

thetufan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Aslında AMD deseydiniz sorun yoktu ancak INTEL 'in 12. nesil işlemcileri çıkacak Kasım ayında. Aralık veya Ocak ayında satılır halde olacaktır. Yani INTEL için aslında 2-3 ay gibi az bir süre kalmışken beklemekte sorununuz yoksa bekleyin derim. Yeni işlemciler DDR5 RAM ve PCIe 5.0 özellikleri ile gelecek gibi görünüyor.

Anladım.Şuan için acelem yok, yeni nesiller gelecekse onları beklemem daha iyi olur. Peki size zahmet bir sistem yapma sansınız var mı ? En azından bilgi sahibi olurum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Örnek bir hazır sistem önerisi yapayım size o halde şimdilik.

Sistem 1 : AHMET GEZMIS-A1 - 17.999 TL

Sistem 2 : ULTIMA-3070 - 18.500 TL

KS

thetufan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Örnek bir hazır sistem önerisi yapayım size o halde şimdilik.

Sistem 1 : AHMET GEZMIS-A1 - 17.999 TL

Sistem 2 : ULTIMA-3070 - 18.500 TL

Teşekkürler

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri