Toplicam pc tavsiye ve rirmisiniz doğru bir pc mi

merakli559

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
merhaba arkadaşlar yeni bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum ama bazı konularda kararsız kalıyorum yardımlarınızı bekliyorum...

amd olarak:
işlemci:Amd ryzen threadripper 3960x
anakart:asus rog zenith II extreme 
ekrankartı:asus rtx  2080 ti rog strix oc 11g
ram:32gb hyperx
güç kaynağı:corsair ax1600i 80plus
hdd:seagate barracuda 10tb
ssd:samsung 970 evo plus 2tb 2adet
komple sıvı soğutma olucak
  Kasa her ikisinde de coolar master mcc-c700m
intel olarak:
işlemci:Intel core i9 9960x
anakart:asus rampage VI extreme omega
ekrankartı:asus rtx  2080 ti rog strix oc 11g
ram:32gb hyperx
güç kaynağı:corsair ax1600i 80plus
hdd:seagate barracuda 10tb
ssd:samsung 970 evo plus 2tb 2adet
komple sıvı soğutma olucak

arkadaşlar aklımda bu ikisi var hangisi olmalı bilemedim bu arada yurtdışında kalıyorum bu yüzden biraz yüksek bişiler istedim bikere olsun uzun ömür olsun sürekli yenileme düşüncesi vs olmasın diye doğru kararmı sizin tavsiyeleriniz nedir lütfen söylermisiniz..?

9392

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sisteminizin ne odaklı olduğu da önemli ve eğer oyuncu sistemi ya da 8 çekirdek gerektiren render programları için ise 3960X'in 9900K'dan pek bir üstünlüğü olmaz ve madem böyle mükemmel bir bütçe RTX 3000 serisini beklememeniz büyük hata olur.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ayrıca birde yaşadığınız ülkeyi yazın ve alışveriş yapmak için hangi siteyi kullanıyorsunuz bunu da yazın ve bütçenizi tabi ben size en uygun sistemi toparlayayım gerisi sizin takdirinize kalsın.

İntel pentium' Alıntı:
Sisteminizin ne odaklı olduğu da önemli ve eğer oyuncu sistemi ya da 8 çekirdek gerektiren render programları için ise 3960X'in 9900K'dan pek bir üstünlüğü olmaz ve madem böyle mükemmel bir bütçe RTX 3000 serisini beklememeniz büyük hata olur.

Bu virüs vs. olayları yüzünden üretim ve genel çıkış tarihleri çok ileri zamanlara atıldı yani beklemek saçma bir karar olabilir ki büyük ihtimalle öyle olacak. Zaten 2080 Ti alan bir kullanıcı ortalama 10 yıl dokunmaz o karta gerek yok şahsi fikrim. ayrıca 9900K yani INTEL sisteme bu bütçede hiç ama hiç gerek yok 3950X AMD işlemcisi ile daha ileri dönük bir sistem toplanır ki aynı FPS değerlerini alırsınız. PCI-e 4.0 içinde hazır olursunuz ki zaten bu sistemde PCI-e 4.0 önerisi yapacağım.

9392

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu konuda da yazmışsınız oyun amaçlı diye o yüzden 3950X daha iyi olur tabi 10. nesil intelleri saymazsak.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
İntel pentium' Alıntı:
Bu konuda da yazmışsınız oyun amaçlı diye o yüzden 3950X daha iyi olur tabi 10. nesil intelleri saymazsak.

Başka forum vs. sitelerden link paylaşmak yasaktır bu yüzden linki sildim.

INTEL 10. nesil için konuşacak olursa daha yüksek nm teknolojisi neticesinde Ryzen işlemcilere göre çok geride ve kendilerinin bahsettiği 9. nesle göre performans tablosunda çok ciddi artışlar olmaması fiyat politikası neticesinde yine AMD arkasında kalacak. INTEL için 11. nesil önemli olacak nm düşüşe ve AMD 'nin izlediği politikaları izleyecek ve INTEL ekran kartı ile istediğini elde edebilir yoksa halen daha AMD gerisinde devam ediyor. Rekabet iyidir bize yarar ama INTEL hala aynı kafayı koruyor AMD tökezlemez ise ki 7nm altı için önümüzdeki yıl tablolarıda açıklandı ki daha PCI-e 4.0 olayını konuşmuyoruz bile INTEL 'de anca 2021 sonrası toparlayabilir toparlarsa.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri