Tüm oyunlarda crash hatası!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

berkayshn07

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar. 2 ay önce rx590 16gb ram Ryzen5 2600 b450m bir bilgisayar dizdim. Tüm oyunları kasmadan oynayabiliyorum fakat ultra grafiklerde oynadığımda oyun 5-10 dakika sonra kapanıyor. Sebebi ısınmadan kaynaklı galiba diye düşündüm ve radeon ayarlarından ekran kartı fanının hızını artırdım baya bir etki etti ama yine de oyunlar kapanıyor. Mesela the forest oynuyorum ultra grafikler 100 fps güzel ama oyun 5 dakika sonra kapanıyor lütfen bana yardım edin sorun ısıdan mı kaynaklı ne yapmalıyım bilmiyorum. Kasayı her ay güzelce temizliyorum süpürüyorum içini toz filrtesini falan değiştiriyorum ama bu oyunlar kapanıp duruyor verdiğim para boşa gtimiş gibi hissediyorum.Ama minecraft , lol vb oynarken kapanmıyor grafiği düşük diye sanırsam. Teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RE: TÜM OYUNLAR CRASH VERİYOR YARDIM EDİN

Sistem bileşenlerinizi yazar mısınız. Güç kaynağı marka modeli dahil. Bu tarz sorunlar genelde güç odaklı olur ama tüm sistemin özelliklerine baksak daha detaylı bir şeyler yazabilriim.

KS

berkayshn07

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
sapphire rx590+, ryzen 5 2600, hyperx16gb 3000mhz ram , Fr-ps6580p 650w Power Supply (80 Plus) asus tuf b450m plus anakart 1tb toshiba harddisk 250 gb samsung ssd var yüksek grafikli oyunlar bir kaç dakika sonra çöküp kapanıyor ama lol csgo gibi oyunlarda böyle bi sorun yok ultra ayarlarda witcher oynarken 15 dakika sonra kapanıyor her seferinde fakat kasma söz konusu değil lütfen yardım edin :(

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bileşenlerinizde sorun yatacak tek bileşen var FRISBY marka PSU 'nuz. Önce sistemde MSI Afterburner ile sıcaklıklarınıza ve genel CPU ve GPU kullanımlarınıza bakalım SS paylaşın oyun içerisinden kapanan oyunlardan ve diğerlerinde ayrı ayrı SS istiyorum sizden. Sonra sistem kablolarınızı kontrol edin güç kaynağından anakart veya ekran kartı için eksik bir kablo yada gevşek bir kablo var mı bakın. Bunların sonucuna göre size birkaç yük testi yaptıracağım eğer sistem aşırı yüke bağlı kapanıyorsa PSU sorundur. Eğer sıcaklıkğa bağlı kapanıyorsa bunu başka bir şekilde çözmeye çalışırız.

KS

berkayshn07

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar biraz araştırdım size de geç cevap veriyorum kusura bakmayın ekran kartım 70 dereceyi geçtiği an kapanıyor tüm oyunlarda denediğim kadarıyla 71 olunca direkt kendini kapatıyor yani. PSU için bir şey diyemem ama örneğin minecraft gibi bir oyunda ekran kartım 55 derece en fazla fakat witcher 3 ultra ayarlarda ekran kartımın sıcaklığı 70 dereceyi geçtiği an kapanıyor aynı şey battlefield 1'de the forestta falan da yaşandı ne zaman 70i geçse direkt kapanıyor tüm kabloları kontrol ettim sorun yok gözüküyor PSU için bilgili değilim ama benim gözlemlerim sonucunda ekran kartında sıkıntı var gibi ilginiz için çok teşekkürler. Ayrıca bazı yerlerde msi afterburnerdan bu 70i geçince kapanma olayını ayarlayabildiğimiz yazıyordu ama onu bulamadım mesela biz 70 yerine 85 yaparsak o zaman kapanıyormuş falan. Bilgili değilim pek bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ekran kartınızda bir sorun oluşmuş gibi duruyor. Eğer OC vs. varsa kartta yazılım ayarlarınızı sıfırlayın. PSU zaten sadece tek bileşen bazlı göze çarpan bileşen dedim onda sorun var demedim. Kart için dediğimi kontrol edin. İşe yaramaz ise sorun kartın kendisindedir ki servis vs. durumu gerisi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri