UHD 144hz monitör mü yoksa QHD 240hz mi?

KS

Ritim Ustası

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
142
144Hz ile 240Hz arasındaki farkı ben bile anlayabiliyorum ama benim için 144Hz fazlasıyla yeterli olduğu için 240Hz bana bir şey ifade etmiyor. Karar sizin zevkler ve renkler meselesi. :)
O zaman UHD daha mantıklı ben Fifa 23 de oynayacağım için görüntü güzel olsun isterim şuan oynadığım oyunda 60 hz monitörle düşük FPS le oynamama rağmen rakiplerden daha iyi oynuyorum benim için aşırı yüksek hz farketmez ama kaliteli görüntüyle oynamak baya zevk verir gibi

KS

Ritim Ustası

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
142
Göz ekrana bakarken genelde çok daha düşük Hzlere alıştığı için bu ekrana bakarken göz yorgunluğu yaşıyosun en azından ben yaşıyorum bunu 144Hzde bile yaşadım, mesele alışmakla alakalı 240 Hz baya fark ediyor etrafındaki hiçbir cihaz bu kadar hızlı yenileme hızına sahip değildir ben parlaklığı düşürerek buna çare buluyorum 144Hz olması bile yüksek parlaklıkta beni yoruyor mesela.
Benim öyle bi göz problemim yok bazıları hassas oluyor monitöre bakarken çevremde var bir kaç kişi öyle uzun süre monitöre bakamıyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O zaman UHD daha mantıklı ben Fifa 23 de oynayacağım için görüntü güzel olsun isterim şuan oynadığım oyunda 60 hz monitörle düşük FPS le oynamama rağmen rakiplerden daha iyi oynuyorum benim için aşırı yüksek hz farketmez ama kaliteli görüntüyle oynamak baya zevk verir gibi
O halde önerdiğim ürünü alabilirsiniz gayet iyi bir üründür. Aşağıya dünyada incelemelerine değer verilen bir kanaldan link bırakıyorum.

KS

Ritim Ustası

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
142
O halde önerdiğim ürünü alabilirsiniz gayet iyi bir üründür. Aşağıya dünyada incelemelerine değer verilen bir kanaldan link bırakıyorum.

Bu monitörü almayı düşünüyordum ama satıcı güven vermiyor tasarımı da Samsung tan güzel

KS

Ritim Ustası

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
142
RTX 4000 serisi gelecek monitör üreticileri bence 4k monitörlere daha fazla odaklanmaları lazım piyasada tonla QHD var FHD nin modası geçti zaten televizyon üretimi bana göre malzeme israfı televizyon izleyen kalmadı pek fazla 4k oyuncu monitör çeşitliliğin artması lazım bu oyun konsolları ortalığı karıştırıyor bunlar için televizyona daha çok odaklanıyorlar hatta attığım bu monitörü bile konsola uyumlu olacak şekilde üretmişler bana PC, Oyun konsolundan daha iyi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu monitörü almayı düşünüyordum ama satıcı güven vermiyor tasarımı da Samsung tan güzel
Arada fiyat farkı var güzeldir ama farktan dolayı. En büyük artısı Philips ürünü Gerçek 8 Bit + 2 Bit FRC Yükseltmesi ile 10 Bit panele sahip olması.

KS

Ritim Ustası

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
142
Arada fiyat farkı var güzeldir ama farktan dolayı. En büyük artısı Philips ürünü Gerçek 8 Bit + 2 Bit FRC Yükseltmesi ile 10 Bit panele sahip olması.
Samsungun o modelinde çok fazla ölü piksel şikayeti var birde o çerçevedeki mavi ışıklar çerçevenin simetri olmaması çok dikkat dağıtıcı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Samsungun o modelinde çok fazla ölü piksel şikayeti var birde o çerçevedeki mavi ışıklar çerçevenin simetri olmaması çok dikkat dağıtıcı
Özellikle Samsung firmasından link attım size. Koşulsuz şartsız direkt iade ve değişim var kendi sitesinden alırsanız. Ölü piksel olayına takılmayın her monitörde denk gelebiliyor.

Birde nerede simetri sorunu var anlamadım.

b_samsung-ls28ag700nuxuf-1.jpg

KS

Ritim Ustası

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
142
Özellikle Samsung firmasından link attım size. Koşulsuz şartsız direkt iade ve değişim var kendi sitesinden alırsanız. Ölü piksel olayına takılmayın her monitörde denk gelebiliyor.

Birde nerede simetri sorunu var anlamadım.

Ekli dosyayı görüntüle 4859
Alttaki mavi ışıklar bak olmasaymış daha iyi olurmuş attığım monitörü güvenilir bir firma satsa düşünmeden alırdım bu 4k monitör kıtlığı çıldırtacak neden piyasada hiç yok varda Türkiye yemi getirmiyorlar bu 4k çözünürlük çıkalı kaç yıl olmuş birde 4k da pikseller daha yoğun olduğu için ölü piksel çıkma olasılığı da azmış buna rağmen samsungun monitöründe çıkıyor bana pek kaliteli gelmedi samsung

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Ölü piksel çıkma oranı genel olarak her üründe olan bir durum. O kullanıcının yorumu hangi tarihte yapılmış bilmiyorum ama fabrikasyon sürecinde peş peşe çıktığı için ürünler o kullanıcının o günkü açtırdığı ürünler tek bir parti ürün grubuna ait olduğu için ona öyle denk gelmiş olabilir. Bu demek değil ki ürün grubunun tamamında ölü piksel var. Ayrıca size söyledim +1K verin SAMSUNG mağazasından alın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri