Update sonrası pc reset sorunu

acikgozss

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tekrar selamlar;

Bilgisayarımı yeni aldım henüz 2 aylık PC ÖZELLİKLERİ: R5 3600, RTX 2060 GİGABYTE, 550V corsair psu, b450 m s2h Anakart, 16 GB 3200 mhz silicon power. Bilgisayarı ilk kullanırken hiç bir problem yoktu. 4.2 ghz ye sabitleyip uygun voltajı verdim ve kapanma sorunu vesaire olmadı. birkaç gün sonra windows update yapınca yeniden başlattım. bilgisayar 5 6 kere kendi kendine yeniden başladı sonrasında windows temizleniyor dedi açıldı. baktığımda update güncellemeleri yapamadı tarzında bir hata geldiğini gördüm. bilgisayara format atmak istemiyorum :( 1 tb oyun var içerisinde. format atmadan bu sorunu nasıl çözebilirim acaba?

Sonrasında bilgisayarı ne zaman resetlesem 6 7 kere yeniden başlatıyo sonra windows temizleniyor deyip açılıyo ama normal kapatıp açmada böyle bi sorunla karşılaşmıyorum sadece resette bu problem var.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: Update sonrası pc reset sorunu

Frekansı ve voltajı normale çekip dener misiniz. Eğer sorun halen daha devam ederse önerilerim olacak. Birde BIOS sürümünüz güncel olsun mutlaka.

KS

acikgozss

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: Update sonrası pc reset sorunu

ugur.gozaydin' Alıntı:
Frekansı ve voltajı normale çekip dener misiniz. Eğer sorun halen daha devam ederse önerilerim olacak. Birde BIOS sürümünüz güncel olsun mutlaka.

Evet düzeldi, ama ben nasıl 4.2 ye sabitliyebilirim acaba? biraz daha voltaj vererek denedim yine yeniden başlatılıyor yaptı.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Anakartınızın VRM yani voltaj bileşenleri pek güçlü değil. 6/12 çekirdekli 3600 işlemcisine OC için çok başarılı bir anakart değil yani. Yapabilirsiniz OC tabi sorun yok ama işlemcinizin silikon kalitesi eğer kötüyse en baba anakart bile olsa o frekansa hiçbir şekilde hiçbir voltaj ile çıkartamayabilirsiniz. Bunları anlatıyorum ki nedir ne değildir bilin.

Voltajı kaç olarak belirliyorsunuz?

KS

acikgozss

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Anakartınızın VRM yani voltaj bileşenleri pek güçlü değil. 6/12 çekirdekli 3600 işlemcisine OC için çok başarılı bir anakart değil yani. Yapabilirsiniz OC tabi sorun yok ama işlemcinizin silikon kalitesi eğer kötüyse en baba anakart bile olsa o frekansa hiçbir şekilde hiçbir voltaj ile çıkartamayabilirsiniz. Bunları anlatıyorum ki nedir ne değildir bilin.

Voltajı kaç olarak belirliyorsunuz?
4.2 ghz için 1250 voltaj vermiştim kapanma sorunu falan hiç olmadı aslında. prime95 ilede 30 dk falan test yaptım hiç hata almadım. wraith prism var soğutucu ondada sıkıntı yok.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Prime95 100% sonuç verir gibi bir durum yok aslında. Uygulamadan uygulamaya veya oyunda oyuna işlemcinin farklı çekirdeklerine farklı işler gönderilir. Demek ki Prime95 'in yük bindirmediği bir alana denk geldiniz son zamanlarda. Windows sisteminin güncelleme için yaptığı işlemlerde patlatmış olabilir ayarları. Yani stabil bir değer için daha çok test yapılmalı.

KS

acikgozss

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Prime95 100% sonuç verir gibi bir durum yok aslında. Uygulamadan uygulamaya veya oyunda oyuna işlemcinin farklı çekirdeklerine farklı işler gönderilir. Demek ki Prime95 'in yük bindirmediği bir alana denk geldiniz son zamanlarda. Windows sisteminin güncelleme için yaptığı işlemlerde patlatmış olabilir ayarları. Yani stabil bir değer için daha çok test yapılmalı.

Aslında sorun windows updatelerden sonra gerçekleşti diyebilirim. Araştırma yaptım biraz ve bu sorunla karşılaşan çok insan var ama hiç  bi çözüm yoluna ulaşılamamış. Şuan 2021-x64 tabanlı Sistemler için Windows 10 Version 21H2 12 Toplu Güncelleştirmesi (KB5008212) bu güncelleştirmeyi yapamıyor sistem. Bazı güncelleştirme dosyaları eksik veya sorunlu. Güncelleştirmeyi indirmeyi daha sonra tekrar deneyeceğiz. Hata kodu: (0x80073712) bu hatayı veriyor tekrar dene diyorum yine aynı sorun.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Voltaj olarak bir tık daha çıkabilirsiniz aslında. R5 3600 için baktığım kadarıyla 1.3V ile 1.35V arası değerler denenmiş nette. Daha düşük voltaj ile çalıştıranlar genelde biraz daha orta-üst seviye anakarta sahip kullanıcılar. Ayrıca bazıları SOC voltajı düşürerek yani işlemci ve RAM hariç diğer her şeye giden voltajı düşürerek stabil bir sonuç almışlar. Ancak siz SOC voltaj ile oynamayın bilmiyorsanız.

Güncelleme sorunları için;

https://support.microsoft.com/tr-tr...825-8a7e-2a4a37d6d787?ui=tr-TR&rs=tr-TR&ad=TR - Şunları dener misiniz.

Birde https://answers.microsoft.com/tr-tr...ken-hata/6747bf2c-e796-4cf2-b912-6a8117488dc3 bu sayfadaki ilk yanıt yani Microsoft Temsilcisinin önerdiklerini ve işe yaramazsa aşağıdaki Cem Altunbaş adlı Gönüllü Moderatör 'ün önerdiklerini deneyin.

KS

acikgozss

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Voltaj olarak bir tık daha çıkabilirsiniz aslında. R5 3600 için baktığım kadarıyla 1.3V ile 1.35V arası değerler denenmiş nette. Daha düşük voltaj ile çalıştıranlar genelde biraz daha orta-üst seviye anakarta sahip kullanıcılar. Ayrıca bazıları SOC voltajı düşürerek yani işlemci ve RAM hariç diğer her şeye giden voltajı düşürerek stabil bir sonuç almışlar. Ancak siz SOC voltaj ile oynamayın bilmiyorsanız.
Voltajlarda denemeler yapayım ozaman ben biraz. SOC voltaja girmem hiç gerek yok :D

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Sonra önerdiğim sitelerdeki önerileri Windows Update için deneyin. İşe yaramazsa voltaj işine tekrar bakarsınız.

KS

acikgozss

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Sonra önerdiğim sitelerdeki önerileri Windows Update için deneyin. İşe yaramazsa voltaj işine tekrar bakarsınız.

Okkeydir yordum senide valla kusura bakma teşekkürlerimi sunarımm :))

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri