Upgrade İçin Ram Tavsiyesi/Yardım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

alwaysbehappy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba
Kullandığım Anakart" msı h110m pro-vd" 2133 mhz ddr4 ram desteklemekte.
Halihazırda tek slotta kullandığım Ram ise "Kingston Hyperx Fury 8gb 2133 mhz ddr4"

Bu bilgiler ışığında 8 gb ram takviyesi yapmak istiyorum, konu ile alakalı tavsyilereinizi bekliyorum.

Kafama takılan konulardan birisi birkaç yerde okudum kadarıyla yüksek mhz ram takviyesi yaparsam 2133 mhz de diğer ram ile uyumlu olarak kullanabilirmiyim, yoksa mavi ekran mı yerim. Bu şekilde düşünmemim sebebi 2133 mhz ram pasif soğutmalı olarak piyasada bulamadım.

Konu ile ilgili bilisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Ek olarak anakartımda m2 ssd soketi yok diye biliyorum, anakartıma takabileceğim bir adet ssd de bakıyorum bu konu ile alakalı da tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Loxes

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cvp: Upgrade İçin Ram Tavsiyesi/Yardım

Hocam alicaginiz ramin suanki raminiz ile ayni olmasi gerekli ssd olarakta Kingston A400 onerebilirim.

KS

alwaysbehappy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: Upgrade İçin Ram Tavsiyesi/Yardım

Loxes' Alıntı:
Hocam alicaginiz ramin suanki raminiz ile ayni olmasi gerekli ssd olarakta Kingston A400 onerebilirim.

Öncelikler yorumunuz için teşekkür ederim şu an kullandığım ram in aynısını internet üzerinde bulamıyorum. markası farklı olanların da pasif soğutması yok. farklı marka olması sorun teşkil eder mi ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

PassMark RAM SPD data retrieval tool şu aracı indirip çalıştırın ve açılan uygulamada EXPORT seçeğinden uluşturacağınız belgeyi veya içeriğini paylaşın. Belgeyi paylaşmanızı tavsiye ederim

SSD disk için SATA disk almanız gerek dönüştürücü için PCIe X4 ara yüzünden aparatla M.2 disk takabilirsiniz ama anakartınızın diğer soketleri PCIe 2.0 X1 hızında olduğundan M.2 disk öneremem size bu yüzden. SATA disk önereceğim ama bütçe gerekli.

KS

alwaysbehappy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:

PassMark RAM SPD data retrieval tool şu aracı indirip çalıştırın ve açılan uygulamada EXPORT seçeğinden uluşturacağınız belgeyi veya içeriğini paylaşın. Belgeyi paylaşmanızı tavsiye ederim

SSD disk için SATA disk almanız gerek dönüştürücü için PCIe X4 ara yüzünden aparatla M.2 disk takabilirsiniz ama anakartınızın diğer soketleri PCIe 2.0 X1 hızında olduğundan M.2 disk öneremem size bu yüzden. SATA disk önereceğim ama bütçe gerekli.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Önerinizi yapacağım biraz uzun sürebilir.

8GB 2133MHz CL14 1.2V Kingston marka KHX2133C14/8GB model bir RAM kullanıyorsunuz aynı ürünü veya alternatifi için önerinizi yapacağım.

Piyasada CL14 2133/2400MHz 8GB bellek bulamadım. 2400MHz CL15 bir ürün alırsanız bu belleği 2133MHz CL14 olarak manuel OC yöntemiyle eşitleyebilirsiniz. Bunun dışında önerim yok size piyasa stoklarına göre.

Yada sizdeki belleği satıp Patriot Viper Steel Series DDR4 8GB 3000MHz Performance Memory Module - PVS48G300C6 - 389 TL 778 TL fiyata bu bellekten 2 adet alabilirsiniz.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

ugur.gozaydin' Alıntı:
Önerinizi yapacağım biraz uzun sürebilir.

8GB 2133MHz CL14 1.2V Kingston marka KHX2133C14/8GB model bir RAM kullanıyorsunuz aynı ürünü veya alternatifi için önerinizi yapacağım.

Piyasada CL14 2133/2400MHz 8GB bellek bulamadım. 2400MHz CL15 bir ürün alırsanız bu belleği 2133MHz CL14 olarak manuel OC yöntemiyle eşitleyebilirsiniz. Bunun dışında önerim yok size piyasa stoklarına göre.

Yada sizdeki belleği satıp Patriot Viper Steel Series DDR4 8GB 3000MHz Performance Memory Module - PVS48G300C6 - 389 TL 778 TL fiyata bu bellekten 2 adet alabilirsiniz.

Bro daha uyguna buldum bırakıyorum linki , https://www.itopya.com/patriot-8gb-viper-steel-siyah-3000mhz-cl16-ddr4-single-kit-ram_u11810

KS

alwaysbehappy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Verdiğini kıymetli bilgiler için teşekkür ederim.
2133 mhz 14cl ramın yanına 2400 mhz 15 cl ram aldığımda kendi başıma oc eşitlemesi yapabilirmiyim.
yaptığımı düşünürsek bu şekildeki durum mu daha fazla performans verecektir yoksa tavsiye ettiğiniz 3000 mhz olan ramlar mi daha fazla performans verecektir.

Şimdiden teşekkür ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Birebir aynı yongaya sahip aynı ürün almadığınız sürece bellekler tam performans çalışmayacaklardır. Size tavsiyem kit yada aynı bellekten almanız olur. Anakartınız 2133MHz üzerinde hız desteklemiyor görünüyor bu yüzden 3000MHz RAM 'de alsanız 2133MHz ayarında kullanacaksınız ama aynı bellekler olduğundan dolayı daha stabil çalışacaklar.

KS

alwaysbehappy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Verdiğiniz değerli bilgi ve tavsiyeler için teşekkür ederim. Bahsettiğiniz 3000mhz lik ramlerden 2 adet sipariş verdim. Teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri