Upload hız sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Vuslat

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
3 Nis 2020
Mesajlar
3
Tepki
0
Konum
42 | Konya
Dostlar merhaba. Upload hızım 5 Mbps lakin CAT5 kablo ile hız testinde 0.07 çıkıyor fakat Wi-Fi adaptörunu taktığımda problem yok kablo başka PC'de denendi, Realtek driveri kaldırdım yeniden kurdum Win 10 temiz kurulum yaptım. Kablo ile bir mail bile gitmiyor. PC'yi bir yıl oldu toplayalı ilk defa net bağladım yeni keşfettim.

B450 S2H, R5 2600, Corsair 8 GB RAM, XPG 256 m2.
 

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
11 Eki 2017
Mesajlar
41,832
Tepki
4,145
Konum
34 | İstanbul Anadolu
Eğer aynı modem ve kablo başka bir PC de sorun yaratmıyorsa sorun sizin sistemdeki sürücü odaklıdır büyük ihtimalle.

Önce ağ kartınızın kurduğunuz son sürücüsünü kaldırın ve sistemi yeniden başlatın. Daha sonra sistem açılınca Windows Güncellemelerini kontrol edin ve varsa bir güncelleme yapın. Daha sonra aşağıdakileri uygulayıp tekrar yeniden başlatın.

Tüm ağ ayarlarınızı sıfırlamak ve Cache dosyalarını silmek sorunu çözebilir. Aslında sistem yeni kurulumuş Cache yoktur ama olsun yinede hepsini uygulayın.
  • @echo off
    netsh int ip reset a.txt
    ipconfig /flushdns
    ipconfig /registerdns
    ipconfig /release
    ipconfig /renew
    netsh winhttp reset proxy
    netsh winsock reset
    netsh advfirewall reset

    del /s /f /q %userprofile%\Recent\*.*
    del /s /f /q C:\Windows\Prefetch\*.*
    del /s /f /q C:\Windows\Temp\*.*
    del /s /f /q %userprofile%\appdata\local\temp\*.*
    exit
Bir Not Defteri açın ve yukarıdaki kodları yazın yada kopyala yapıştır yapın. Dosya / Kaydet deyip Masaüstünü seçin ve Kayıt türü ayarını Tüm dosyalar yapın. Daha sonra dosyaya bir isim verin. Örneğin Reset.bat burada Reset dosya adı .bat dosya tipi oluyor. Yani bir isin verip sonuna .bat yazacaksınız. Daha sonra Kaydet deyin. Bu oluşan dosyayı masaüstünde bulup sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştıracaksınız ve bir siyah DOS ekranı açılacak. İşlemleri uygulayacak ve DOS ekranı kapanacak. Eğer bir onay vs. isterse yada bir işlemde çok uzun süre takılırsa ki 1 dk. sürecektir en uzun işlem bundan uzun sürerse bir tuşa basıp geçebilirsiniz. İlk boşluğa kadar olan kod kısmı interneti komple sıfırlayacak ve diğer kısım sistemdeki kalıntı dosyaları temizleyecek. İşlemlerden sonra DOS ekranı kapanacak ve siz sistemi yeniden başlatacaksınız. Sistem açıldığında biraz bekleyin yeniden ayarlamalar yapılacak otomatik olarak sonra internet gelecek. Tekrar deneyin sorun devam ediyor mu bakın.




İşe yaramaz ise şöyle yapın, Aygıt yöneticisini açın ve ağ kartınızı ağ bağdaştırıcılarında bulun. Daha sonra bulduğunuz ağ kartınıza ait aygıta çift tıklayın ve açılan pencerede Ayrıntılar sekmesine gelin. Özellik kısmından Donanım kimlikleri deyin ve Değer kısmındaki listeden en tepedeki veriye sağ tıklayıp kopyala deyip nette aratın bu arama sonucunda çıkan veriler size hangi marka ve model numarasına ait bir ağ kartı kullandığınızı söyleyecek. Bu sürücüyü ilgili markanın kendi sitesinden indirip kurulum yapın. Sizin anakartın ağ sürücüsü Realtek olarak geçiyor https://www.realtek.com/en/component/zoo/advanced-search/72?Itemid=276 buradan model adına göre sürücünüzü indirin.
 
KS

Vuslat

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
3 Nis 2020
Mesajlar
3
Tepki
0
Konum
42 | Konya
Eyvallah hocam uygulayacam dediklerinizi sonucu yazarım.
 
KS

Vuslat

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
3 Nis 2020
Mesajlar
3
Tepki
0
Konum
42 | Konya
Çok teşekkür ederim hocam not defterini yaptım halloldu
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri
Üst