UPS hakkında birkaç soru!

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Net ve tek seferde söylüyorum bunu oluru olmazı yok baştan söyleyeyim.

Bu UPS ürünü 600W bir ürünmüş ve sisteminizde 750W GOLD bir PSU ürününüz var. En kötü şartta eğer sisteminiz 540W üzeri bir güç tüketirse sisteminiz UPS yokmuş gibi elektrik kesintisinde aniden kapanır. Hiç tolere payı yok aniden UPS yokmuş gibi.

NOT : 540W dememin sebebi 80+ GOLD sertifikalı bir ürün en kötü şartta sistemin ihtiyacı olanının 11% fazlasını prizden çekiyor. 540W gücün %11 fazlası 599W küsüre denk gelir yani UPS cihazınızın sınırına.

KS

Miguel Diaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Net ve tek seferde söylüyorum bunu oluru olmazı yok baştan söyleyeyim.

Bu UPS ürünü 600W bir ürünmüş ve sisteminizde 750W GOLD bir PSU ürününüz var. En kötü şartta eğer sisteminiz 540W üzeri bir güç tüketirse sisteminiz UPS yokmuş gibi elektrik kesintisinde aniden kapanır. Hiç tolere payı yok aniden UPS yokmuş gibi.

NOT : 540W dememin sebebi 80+ GOLD sertifikalı bir ürün en kötü şartta sistemin ihtiyacı olanının 11% fazlasını prizden çekiyor. 540W gücün %11 fazlası 599W küsüre denk gelir yani UPS cihazınızın sınırına.
voltajıdamı dengeleyemez? mili saniyelerden bahsediyorum. hocam

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78
Bende yorum yapayım. sistemimde RTX 3070 ve i7 11700f işlemci var. güç kaynağım 650 watt. Scheneider marka ups kullanıyorum. 1000 va yani 650 watt. Uğur hocam tavsiye etti de aldım. Sistemimle oyun oynarken elektrik gitti ama kapanmadı sistem. Yaklaşık 3 dakika kadarda açık kaldı. Bu sürede ben zaten kendim sistemi güvenli şekilde kapattım.

KS

Miguel Diaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Bende yorum yapayım. sistemimde RTX 3070 ve i7 11700f işlemci var. güç kaynağım 650 watt. Scheneider marka ups kullanıyorum. 1000 va yani 650 watt. Uğur hocam tavsiye etti de aldım. Sistemimle oyun oynarken elektrik gitti ama kapanmadı sistem. Yaklaşık 3 dakika kadarda açık kaldı. Bu sürede ben zaten kendim sistemi güvenli şekilde kapattım.
hocam ayıptır söylemesi bu dediğiniz bilgi benim ne işime yarayacak :D

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78
Belki sizin ups ile benim ups arasında teknoloji farkı olabilir diye dedim. Çünkü benim sistemimde yükte iken ups in max gücünün civarlarında elektrik çekiyor ama pat diye sistem kapanmıyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri