Usb 3.2 Port Çoğaltma

selcukaysu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Merhaba,

ASUS B550e Gaming anakartım var. Aldığım kasada ön panelde 4 adet USB 3.2 girişi var. 2 adet kablosu var ama iki kablodan sadece 1'ini anakarta takacak yerim var. Diğeri için PCI-e kart alıp takmayı düşünüyorum. Sizce böyle bir şey mümkün mü?

Mümkünse bilindik bir ürün var mı?

Şimdiden teşekkür ederim.

Moderatörün son düzenlenenleri:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Merhaba. Asus b550e gaming anakartım var. Aldigim kasada ön panelde 4 adet usb 3.2 giris var 2 adet kablosu var.ama 2 kablodan sadece 1 ini ana kartta takacak yerim var digeri icin pcie kart alip takmayi düşünüyorum .sizce boyle birsey mumkun mu.
Mumkunse bilindik bir ürün var mı.
Şimdiden tesekkur ederim :)
Bağlantı ucunu atar mısınız, soket yapısına göre öneri yapalım.

KS

selcukaysu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Şu an erişimimde olmadığı için bu şekilde paylaşım atabiliyorum yetersiz ise eriştiğimde size tekrar detaylı bilgileri atayım. Kasa modelim "msi sekira 500g" .İki adet kablo gelip birleşiyor ve bir soket oluyor. O soketten de iki adet var. Birisini takmak için kasada yer var. Resim 2 de de anakartım olan "asus b550-e gaming" modeline bahsettiğim soketlerin bağlandığı yer gösterilmekte. İlgi ve yardımlarınız için teşekkür ederim.
1655110388870.png
1655110544453.png

Son düzenleme:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Eğer hız odaklı bir sorununuz yoksa Platoon USB 3.0 To USB 2.0 9pin Anakart USB 3.0 20 Pin 19 Pin 480 Mbps - 39 TL şu üründen alıp anakart altındaki USB 2.0 portlarını USB 3.0 portuna dönüştürebilirsiniz.

Eğer hız odaklı o soketlerin USB 2.0 hızından daha hızlı olmasını istiyorsanız anakart üzerindeki USB 3.2 Type-C soketini çoğaltan ürünler var piyasada, TR üzerinden bulabilir miyim bilmiyorum ama Aliexpress üzerinde var. Ben link paylaşırım bakıp.

Son düzenleme:
KS

selcukaysu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Açıkcası öndeki 4 usb de aynı hızda olsun istiyorum.hangisi hangisiydi karıştirma ihtimalim yüksek. Usb 3.1 e donusturen kartlar var amazonda galiba.hızları aynı oluyorsa 3.2 ile onlar olabilir.

KS

selcukaysu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Eğer hız odaklı bir sorununuz yoksa Platoon USB 3.0 To USB 2.0 9pin Anakart USB 3.0 20 Pin 19 Pin 480 Mbps - 39 TL şu üründen alıp anakart altındaki USB 2.0 portlarını USB 3.0 portuna dönüştürebilirsiniz.

Eğer hız odaklı o soketlerin USB 2.0 hızından daha hızlı olmasını istiyorsanız anakart üzerindeki USB 3.2 Type-C soketini çoğaltan ürünler var piyasada, TR üzerinden bulabilir miyim bilmiyorum ama Aliexpress üzerinde var. Ben link paylaşırım bakıp.
Mesela böyle bir ürün olabilir diye düşündüm.hızları aynı olur mu sizce ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Mesela böyle bir ürün olabilir diye düşündüm.hızları aynı olur mu sizce ?
Şöyle ki bu ufak metal soket anakartınızdaki USB 3.2 Gen 2 bir soket. Siz bunu USB 3.0 Gen 1 sokete çeviriyorsunuz ve ilk attığım üründe bu çevirmede USB 2.0 hızı alırsınız maksimum, çünkü çevirdiğiniz soket 2.0. Bundaysa evet 3.0 soket hızı alırsınız ve öndeki tüm 3.0 soketler aynı hızda olur.

KS

selcukaysu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Şöyle ki bu ufak metal soket anakartınızdaki USB 3.2 Gen 2 bir soket. Siz bunu USB 3.0 Gen 1 sokete çeviriyorsunuz ve ilk attığım üründe bu çevirmede USB 2.0 hızı alırsınız maksimum, çünkü çevirdiğiniz soket 2.0. Bundaysa evet 3.0 soket hızı alırsınız ve öndeki tüm 3.0 soketler aynı hızda olur.
Önceki cevabımda ek olarak url yi eklemeyi unutmuşum.olur mu diye sormak istediğim bu tarz bir üründü.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Evet
Önceki cevabımda ek olarak url yi eklemeyi unutmuşum.olur mu diye sormak istediğim bu tarz bir üründü.

PCIe X1 soketiniz varsa buda işe yarar. Ürün Yurtdışından gönderilir. yazıyor vergi vs. binebilir üzerine sepete ekleyince.

KS

selcukaysu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Evet

PCIe X1 soketiniz varsa buda işe yarar. Ürün Yurtdışından gönderilir. yazıyor vergi vs. binebilir üzerine sepete ekleyince.
Bu ürünü sipariş etmeye karar verdim . Kupon ile birlikte 190 tl ye gelecek. Sizce uygun mudur ?

Son düzenleme:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
KS

selcukaysu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Gümrük vergisini önceden hesaplayabiliyor musunuz? Ben bunu bilmiyordum.
Açıkçası bende bilmiyordum. Aliexpres ödeme alırken ürün fiyatı ,nakliye ve gümrük vergisi adı altında tek tek gosteriyor odeme ekranında .Görev yazan yer gümrük olması gerek.Tarayıcıdan siparis verirken öyleydi.

Ekli dosyalar

• 20220615_005310.jpg
    20220615_005310.jpg
    217.5 KB · Görüntüleme: 11

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri