UYGULAMALARIN GORUNTUSU YOK

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Başlata Dosya Gezgini Seçenekleri yaz ve gir açılan ufak pencerede Görünüm sekmesine gel ve Varsayılanları geri yükle 'ye tıkla Uygula/Tamam 'de hepsi bu kadar sorunun çözülmesi gerek.

KS

Çağdaş Aydın

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Söylediğiniz işlemi aynen uyguladım ama hiçbir değişiklik olmadı.yeniden başlatmayıda denedim.Lütfen yardım et.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Çağdaş Aydın' Alıntı:
Söylediğiniz işlemi aynen uyguladım ama hiçbir değişiklik olmadı.yeniden başlatmayıda denedim.Lütfen yardım et

Aşağıdakileri teker teker dene ve birisi işe yaramazsa ise diğerine geç.

Bu linkteki dosyayı indir ve Yönetici olarak çalıştır sonra CMD ekranında bir soru soraca Y,N işareti çıkacak Y harfine basın ve ENTER 'a basın işlem tamamlanınca PC kapanacak açın ve kontrol edin. İşe yaramaz ise aşağıdakini uygulayın.

---

CMD (Komut istemi) 'ni yönetici olarak çalıştırın. (Başlata CMD veya Komut istemi yazıp sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır deyin)

Aşağıdaki her satırı yazın ve her satırdan sonra ENTER 'a basın.

ie4uinit.exe -show 
taskkill /IM explorer.exe /F 
DEL /A /Q "%localappdata%\IconCache.db" 
DEL /A /F /Q "%localappdata%\Microsoft\Windows\Explorer\iconcache*"
shutdown /r /f /t 00

PC kapanacak yeniden başlatın ve tekrar kontrol edin.

Buda işe yaramaz ise sistemsel sorundur Sistem sıfırlama veya sorunun olmadığı bir tarihe Sistem geri yükleme yapabilirsiniz.

KS

Çağdaş Aydın

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Çağdaş Aydın' Alıntı:
Söylediğiniz işlemi aynen uyguladım ama hiçbir değişiklik olmadı.yeniden başlatmayıda denedim.Lütfen yardım et

Aşağıdakileri teker teker dene ve birisi işe yaramazsa ise diğerine geç.

Bu linkteki dosyayı indir ve Yönetici olarak çalıştır sonra CMD ekranında bir soru soraca Y,N işareti çıkacak Y harfine basın ve ENTER 'a basın işlem tamamlanınca PC kapanacak açın ve kontrol edin. İşe yaramaz ise aşağıdakini uygulayın.

---

CMD (Komut istemi) 'ni yönetici olarak çalıştırın. (Başlata CMD veya Komut istemi yazıp sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır deyin)

Aşağıdaki her satırı yazın ve her satırdan sonra ENTER 'a basın.

ie4uinit.exe -show 
DEL /A /Q "%localappdata%\IconCache.db" 
shutdown /r /f /t 00

PC kapanacak yeniden başlatın ve tekrar kontrol edin.

Buda işe yaramaz ise sistemsel sorundur Sistem sıfırlama veya sorunun olmadığı bir tarihe Sistem geri yükleme yapabilirsiniz.

HEPSİNİ DENEDİM AMA HALA AYNI ŞEKİLDELER.SİSTEM GERİ YÜKLEME VE SIFIRLAMA DISINDA ONEREBİLECEGİN BASKA NE VAR ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Başka bir önerim yok malesef bu 2 seçenek dışında sorunun kökten çözecek. Biraz daha araştırıp bir şey bulursam yazarım bulamazsam yazmam.

C:\Users\%username%\AppData\Local\Microsoft\Windows\Explorer bu konuma gir ve iconcache yazan tüm DLL dosyalarını seç ve sil sonrasında PC 'yi yeniden başlat sorun çözülmez ise başka alternatif çözümler arayacağım bulursam yazarım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Çağdaş Aydın' Alıntı:
SİLİNCE NE OLACAK PEKİ BİRŞEY OLMAZ DEMİ :) https://i.hizliresim.com/qvO2kZ.png

O dosyalar iconların cache dosyaları sistem yeniden başlagıcında yeniden oluşturulur ama istersen yedek alabilirsin.

Eğer silmeye çalıştığında uyarı alırsan silinemiyor diye o uyarı penceresi açık kalsın kapatma görev yöneticisini aç ve ayrıntılar sekmesine gel explorer.exe 'yi bu ve görevi sonlandır de sonra masaüstü komple gidecek ve o uyarı penceresinde silmeye devam et sonra görev yöneticisinden Dosya 'ya tıkla ve Yeni görev çalıştır de ve explorer.exe yaz ve çalıştır sonra sistemi yeniden başlat.

Buda işe yaramaz ise CMD 'yi aç yönetici olarak sonra sfc /scannow yaz ve ENTER 'a bas o sistemi tarayacak bir sorun varsa düzeltecek işlem biraz uzun sürer sonra sfc /verifyonly yaz ve yine ENTER 'a bas işlem bitince sistemi yeniden başlat ve bak sorun çözülmüşmü.

KS

Çağdaş Aydın

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
HEPSİNİ SİLMEYİ BİR TÜRLÜ BAŞARAMADIM ÇÜNKÜ EXPLORER.EXE KAPATINCA O DOSYADA KAPANIYOR. :(

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
CMD ile dene. Yönetici olarak çalıştır;

Bu komutları gir her satırda ENTER 'a bas.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Dosyalar kullanılıyor hatası alıyorsun. Neyse bunu es geçelim başka sorunlar çıkmasın ben sana alternatif çözüm bulursam yazarım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bir kaç yöntem daha buldum her yöntem arasına çizgi çektim birisi olmaz ise diğerine geç.

Başlata Powershell yaz ve yönetici olarak çalıştır mavi pencere açılacak buraya;

Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Bu kodu yaz ve ENTER 'a bas işlem tamamlanınca aşağıdaki satırları yaz her satırda ENTER 'a bas;

taskkill /f /im explorer.exe
start explorer.exe
exit

Başlata Powershell yaz ve yönetici olarak çalıştır mavi pencere açılacak buraya;

Get-AppXPackage -Name Microsoft.Windows.ShellExperienceHost | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Get-AppXPackage -Name Microsoft.Windows.Cortana | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Bu 2 satırı yaz ve ENTER 'a bas her satırda. İşlem tamamlanınca aşağıdaki satırları yaz her satırda ENTER 'a bas;

taskkill /f /im explorer.exe
start explorer.exe
exit

C:\Users\%username%\AppData\Local\Microsoft\Windows
Bu konumda Exploerer klasörüne SHİFT tuşuna basılı tutarak sağ tıkla ve Powershell penceresini buradan açın veya Komut istemi penceresini buradan açın yazar ona tıkla ve açılan pencerede " dir " tırnak işaretleri olamadan yaz ve ENTER 'a bas ve sonra Göre yöneticisini aç ayrıntılara gir ve explorer.exe 'ye sağ tıkla işlem ağacını sonlandır de ve kod yazdığın pencereye geri dön " del iconcache* " tırnak işaretleri olamdan bu kodu yaz ENTER 'a bas sonra tekrar " dir " yaz ve listede iconcache adlı bir dosya olmadığından emin ol sonra exit yaz ve ENTER 'a bas. Sonra CTRL + ALT + DELETE tuşlarına bas ve Oturumu kapat sonra tekrar aç ve sonuca bak.

Komut istemini (CMD) yönetici olarak çalıştır ve aşağıdaki her satır kodu yaz ve ENTER 'a bas her satırın işlemi uzun sürebilir;

sfc /scannow
sfc /verifyonly
run Dism /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
run Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
exit
Bu işlemlerden sonra sistemi yeniden başlat.

Bunları dene işe yaramaz ise baya araştırdım tek çaren ya Windows sıfırlama yada Format.

KS

Çağdaş Aydın

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
HALA SORUNUM ÇÖZÜLMÜŞ DEGİL HEPSİNİ UYGULADIM SIFIRLAMAK VEYA FORMAT ATMAK SEÇENEKLERİM ARASINDA YOK :/

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Benim başka önerebileceğim bir şey kalmadı eğer başka bir şey bulursam yine yazarım ancak Format veya Sıfırlama haricinde şuanlık başka önerim yok.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri