Uyguna 2K Monitör Arayanlara GIGABYTE G27QC A İncelemesi

Leuna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
48
İncelenen Ürün : https://www.itopya.com/gigabyte-27-...2xusb-hdr-va-qhd-curved-gaming-monitor_u13517 ( 4600 TL )

Soldaki ürün TN Panel , 1080p , 5ms , 60hz , 5+ Soldaki ürün TN Panel , 1080p , 5ms , 60hz , 5+ senelik bir monitör.senelik bir monitör.

Soldaki ürün TN Panel , 1080p , 5ms , 60hz , 5+ senelik bir monitör.

Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar. Monitörü yaklaşık 2-3 haftadır kullanıyorum. Ben 4800 fiyatındayken almıştım fakat şuan 4600 seviyesine geri düştüğü için almak isteyen arkadaşlar için bu yazıyı hazırlamaya karar verdim. Ürünün A modeli değil de , normal modelinin incelemeleri bulunmakta. Buna ek olarak bir de ( kısmen ) uzun kullanımda videoda değinilmeyen noktalar ve kendi gözümde artı eksilerinden bahsedeceğim. Kısa ve öz olmak gerekirse ;

Artıları

+ Bütçe dostu. Piyasada 2K 165+ olarak alınabilecek en iyi seçenek.
+ VA panele göre renklerinin canlı olduğunu düşünüyorum , fakat bu görüşümü yukarıdaki TN panel eski monitörümle karşılaştırarak söylüyorum.
+ Çoğu kişi hoparlörünün yeterli olmadığından bahsetmiş. Gümbür gümbür olmasa da gündelik kullanımda şahsen bana yetiyor.

+ 3 sene Gigabyte garantili. Normalde 2 sene civarında olduğu için artı kısıma eklemek istedim.

Eksileri

- Freesync Flickering sorunu mevcut. Her oyunda olmasa da çoğu oyunda mecburiyetten Freesync ayarını kapatmak zorunda kalıyorum.
- Black Smearing sorunu var. Muhtemelen bu sorunun olmadığı VA paneller üst düzey monitörlerdir. Dolayısıyla normal kullanımda sorun olmasa da yazılım , programlama gibi işlerle uğraşacak arkadaşların VA panel almasını tavsiye etmiyorum. Bu durum bu monitörden kaynaklı değil , VA panelinden kaynaklıdır. Yine de eksi yönde belirtmek istedim bilmeyenler sürprizle karşılaşmasın. Bilmeyenler için Black Smearing ;

6g0hnj9lymj61.gif

Görmeyenler İçin İnceleme Videoları ;

Ek olarak yukarıdaki videolar G27QC modelinin incelemeleridir. G27QC A ile aralarında sRGB kapmasında farklılıklar bulunmakta. G27QC A , daha güncel bir modeldir. Ergonomi , görünüm , tasarım tamamen aynı. Sadece bir kaç değer farklı bilginiz olsun. Farkları görmek için ;

https://www.epey.com/monitor/karsilastir/591059-737938/gigabyte-g27qc_gigabyte-g27qc-a/

Kapsamlı inceleme yazısı için ;

Şuanlık başka bir sorunu aklıma gelmiyor. Açıkcası eksilerde belirttiklerim genel olarak VA panellerinin genel sorunundan dolayı olmuş oldu. Bu monitörü benim gibi bütçesini arttıramayan kişilere sorunsuz bir şekilde önerebilirim. Oyunlarda her hangi bir sıkıntısını görmedim. Yukarıda yazdığım kusurlar monitörden kaynaklı değil. Sadece paneli VA olduğu için bütçeniz de yetiyorsa bunun yerine IPS tercih etmeniz sizin için daha doğru olacaktır. Yorumlardan soru gelirse cevaplayacağım. Okuduğunuz için teşekkür ederim.

KS

Leuna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
48
IPS kovalamaya çalışan arkadaşlarıma ise önerim ;

165hz , 400 cd/m² , 1 milyar renk , HDR400 , 10bit ( fake )

Yerli videosu olan bir incelemesi yok. Fakat yabancı kanallarda övülerek anlatılan bütçe dostu bir monitörmüş. Fiyatının şuankine göre uygun olduğunu düşünüyorum ihtiyacı olan kaçırmamalı.

Androturk36

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
25
Kanka ben şimdi aldım eve gidiyorum. Umarım memnun kalırım. Orada ölü piksel testi yaptılar sorun çıkmadı

KS

Leuna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
48
Kanka ben şimdi aldım eve gidiyorum. Umarım memnun kalırım. Orada ölü piksel testi yaptılar sorun çıkmadı

Hayırlı olsun hocam. Memnun kalacağınızı düşünüyorum şahsen. Eksilerinde bahsettiğim Black Smearing sıkıntı yaratabilir sadece.

Fiyatta artmış , umarım eski fiyatından almışsınızdır. Şuan ki fiyatına daha iyisi alınır.

Androturk36

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
25
Hayırlı olsun hocam. Memnun kalacağınızı düşünüyorum şahsen. Eksilerinde bahsettiğim Black Smearing sıkıntı yaratabilir sadece.

Fiyatta artmış , umarım eski fiyatından almışsınızdır. Şuan ki fiyatına daha iyisi alınır.
Merhaba hocam. Ghostscreen var. Onu nasıl çözebiliriz?

KS

Leuna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
48
Merhaba hocam. Ghostscreen var. Onu nasıl çözebiliriz?
Bende her hangi bir sorun bulunmamakta hocam. Ya da varsa da benim daha gözüme çarpmadı. Maalesef bende olmadığı için önüne nasıl geçilebilir bilemiyorum. Monitörün arkasındaki analogla farklı ayarlar denemeye çalışın. Adaptive-Sync kapalıysa açın. HDMI ile bağlıysa DP ile bağlamayı deneyin. 165hz yerine elle 1-2hz altına almayı deneyin. Farklı konulardan çözüm bulmaya çalışın. Olmazsa en son ihtimal servise göndermek en mantıklısı olur gibi duruyor. VA panellerde sıkça rastlanan bir durum , değişse de yine olmaya devam edebilir. Elimden bunları demek gelebiliyor maalesef. Geçmezse farklı bir konu açıp daha iyi yardım alabilirsiniz hocam. Umarım sorununuz çözülür.

Androturk36

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
25
Bende her hangi bir sorun bulunmamakta hocam. Ya da varsa da benim daha gözüme çarpmadı. Maalesef bende olmadığı için önüne nasıl geçilebilir bilemiyorum. Monitörün arkasındaki analogla farklı ayarlar denemeye çalışın. Adaptive-Sync kapalıysa açın. HDMI ile bağlıysa DP ile bağlamayı deneyin. 165hz yerine elle 1-2hz altına almayı deneyin. Farklı konulardan çözüm bulmaya çalışın. Olmazsa en son ihtimal servise göndermek en mantıklısı olur gibi duruyor. VA panellerde sıkça rastlanan bir durum , değişse de yine olmaya devam edebilir. Elimden bunları demek gelebiliyor maalesef. Geçmezse farklı bir konu açıp daha iyi yardım alabilirsiniz hocam. Umarım sorununuz çözülür.
Ghostscreen dediğim olay mesela fareyi hazli hareket ettirsem ufak gölgeler peşinden geliyor. 4600 e aldım. Bu fiyata artık yok yani

KS

Leuna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
48
Yine almayı düşünen arkadaşlar için , 50 dakika sonra İtopya üzerinden 100 stokla beraber tekrardan 4600 TL'den yine satışa çıkartılacaktır.

Kaynak ;

Alacaklara hayırlı olsun şimdiden.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
G24F-2 Modeli de 3399TL ye çıkacak diye gördüm onun da fiyatı çok güzel oluyor bence FHD monitör arayanlar onu kaçırmasın.

KS

Leuna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
48
G24F-2 Modeli de 3399TL ye çıkacak diye gördüm onun da fiyatı çok güzel oluyor bence FHD monitör arayanlar onu kaçırmasın.
Aynen katılıyorum hocam. FHD arayanlar içinde G24F-2 Fast IPS monitörü fiyatına göre gayet iyi arkadaşlar kaçırmayın bana kalırsa. Fakat DA'den bu indirimleri değil daha aşağılarını beklerdim açıkcası. Videodaki bir kaç tane ürün harici zaten 1-2 haftadır bu fiyatlarda. En azından videoya özel 200-300 daha aşağısı olabilirdi. Yine de güzel indirimler tabii kaçırmamak lazım.

Ek olarak şunu söylemek istiyorum , yazımda belirttiğim eksi kısımlardaki Black Smearing sorunu , @Androturk36 hocamın PM yoluyla bana yazması üzerine çözümü , monitör arkasından analogla Black Equalizer ayarı 11'e çıkartılınca hallediliyor. Renk gamutu biraz kayıyor fakat siyah ile ilgili iş yaparken onu 11'e çıkartıp , geri kalan kullanımınızda 10'a geri çekerseniz pek bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri