V-Sync açmak ekran kartını yorar mı?

Klatenix

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
V-Sync açmak ekran kartını veya başka bileşenleri yorar mı?

Bilgisi olanlar yazsın lütfen.

Alpaslan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Bu ayarı aktif etmeni önermem sebebi daha önce bu işlere kafa yoran bir kişiliğe sahiptim bir gün Battlefield 1 oyununu oynarken senin dediğin ayarı aktif ettim ve mouse sağ veya sola çevirince gözle görülür bir şekilde yavaşlama fark ettim devre dışı bıraktığım'da gayet akıcı bir şekilde dönüyordu

Not : 75 Fps'e sabitlemiştim

Senin yazdığın şeye gelecek olursak bu konu hakkında bilgim olmadığı için yorum yapmayacağım sadece yukarıda belirttiğim şeyleri söylemek istedim

SmileFate

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
835
Sistemi yorma konusunda kesin bir kararım yok ancak FPS 'i sınırlayacağı için sisteminiz normalden daha az kullanılabilir. Ancak gecikme olarak zararlı bir etkisi olabilir. Onunda bu özelliği açacağınız (açılması gereken) oyunlar için çok önemli olacağını zannetmiyorum. Deneyimlemeniz gerek..

V-Sync çevrimiçi rekabetçi fps oyunları dışında diğer oyunlarda kullanılabilir, güzel bir özelliktir. Tabi ki burada önemli etkenin oynadığınız oyunun ne olduğudur bana göre. Oynadığınız oyun zaten akıcılık isteyen ve hızlı eylem gerektiren bir oyun ise veya nişancı türünden bir oyun ise bunlarda yine genel olarak kullanılmaması daha iyidir. Çünkü bu tür oyunlarda hızlı refleksler verebilmek gereklidir bu yüzden V-Sync 'in sağlayacağı gecikme sisteme göre sinir bozabilir. Onun dışında normal akışta giden oyunlar için dediğim gibi güzel bir özelliktir, FPS 'inizi sabitleyerek ekrandaki yırtılmaları ve titremeleri önler.

Oynadığınız oyuna göre donanımız, Monitörünüzün tazeleme hızından daha düşük bir FPS veriyorsa V-Sync sizin için işe yaramayabilir. Bu durumda varsa oyun ayarlarında veya ekran kartı kontrol panelinizde yarı yarıya/yarım V-Sync gibi özellikler olur bunları uygulayabilirsiniz. Bu da monitör tazeleme hızınızın yarısına göre FPS sabitler. Tam açıklamaları zaten panelin bir yerinde yazar veya aratabilirsiniz.

V-Sync yerine monitörünüz destekliyorsa FreeSync veya G-Sync kullanmanız daha faydalı olacaktır.

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
Hayır V-Sync açmanız sistem bileşenlerinize bir zarar vermez. Hatta yüksek FPS aldığınız oyunlarda monitör frekansına eşitleyeceği için parçalarınız daha az çalışır. Dolayısıyla daha az yorulur. Fakat Valorant, CS:GO gibi hızlı akan ve anlık tepki vermeniz gereken oyunlarda gecikme oluşturacağı için açmanızı tavsiye etmem.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri