V9 İle Lider Haber Virüsü

Gnome

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
11 Mar 2021
Mesajlar
1
Tepki
0
Konum
50 | Nevşehir
Merhabalar bir kesim tarafından bilinen çok can sıkıcı arama motoru virüsü olan V9 ile Lider Haber arama motoru virüsünden bir türlü kurtulamıyorum Hem Google Chrome hemde İnternet Explorer yani yeni adıyla Microsoft Edge bulaştı ne yaptıysam olmadı bu virüs ile ilgili çok videolar çekilmiş fakat hiçbir faydası olmuyor bir zaman sonra tekrardan otomtaık olarak arama moturum oluyor bu can sıkıcı virüs taratmadıgım anti virüs programları kalmadı ne yaptıysam nafile format atmak istemiyorum bilgisayara yokmudur bunun bir çözümü kurtuluşu gerçekten bıktım artık lütfen yardımcı olun :(

Tarattıgım Virüs Programları;

Esed Nod32
Avast Antivirüs
malwarebytes

bu 3 virüs programı ile tarattıgım halde hiçbir virüse rastlamadı...


Bu virüs ile ilgili görseller;


 

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
11 Eki 2017
Mesajlar
41,834
Tepki
4,131
Konum
34 | İstanbul Anadolu
Öncelikle tüm tarayıcıları kapatıp tüm Cache dosyalarını silin.
  • @echo off
  • taskkill /f /im explorer.exe
  • del /s /f /q %userprofile%\Recent\*.*
  • del /s /f /q C:\Windows\Prefetch\*.*
  • del /s /f /q C:\Windows\Temp\*.*
  • del /s /f /q %userprofile%\appdata\local\temp\*.*
  • explorer.exe
  • exit
3 yöntem ile bunları girebilirsiniz. Birincisi CMD yani Komut istemini yönetici olarak çalıştırıp ilk satır ve son satır hariç tek tek her satırı el ile yazıp her satır sonunda ENTER tuşuna basıp komutun tamamlanmasını beklemek ve sonraki satıra geçmek. Diğer yöntem ise bir Not Defteri açın ve yukarıdaki kodları yazın yada kopyala yapıştır yapın. Dosya / Kaydet deyip Masaüstünü seçin ve Kayıt türü ayarını Tüm dosyalar yapın. Daha sonra dosyaya bir isim verin. Örneğin Reset.bat burada Reset dosya adı .bat dosya tipi oluyor. Yani bir isin verip sonuna .bat yazacaksınız. Daha sonra Kaydet deyin. Bu oluşan dosyayı masaüstünde bulup sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştıracaksınız ve bir siyah DOS ekranı açılacak. İşlemleri uygulayacak ve DOS ekranı kapanacak. Eğer bir onay vs. isterse yada bir işlemde çok uzun süre takılırsa ki 1 dk. sürecektir en uzun işlem bundan uzun sürerse bir tuşa basıp geçebilirsiniz. İlk boşluğa kadar olan kod kısmı interneti komple sıfırlayacak ve diğer kısım sistemdeki kalıntı dosyaları temizleyecek. İşlemlerden sonra DOS ekranı kapanacak ve siz sistemi yeniden başlatacaksınız. Sistem açıldığında biraz bekleyin yeniden ayarlamalar yapılacak otomatik olarak sonra internet gelecek. Yada direkt el ile temizlemek için %userprofile%\Recent , C:\Windows\Prefetch , C:\Windows\Temp %userprofile%\appdata\local\temp bu konumlara girip topluca silme işlemi uygulayabilirsiniz ama ilk yöntem daha etkilidir. Silinmeyenler o an kullanılıyor demek olur onları geçin sorun yok.

Daha sonra CCleaner yazılımını indirip kurun ve tarayıcılarınızı sistemden kaldırın. İnternet Expolorer kaldırılıyor diye biliyorum EDGE geldiğinden beri ama kalkmaz ise ona başka bir şey düşünürüz. Yine CCleaner yazılımından kaldırma işlemi tamamlanınca Kayıt Defteri(Registry) bölümünden en az 2 defa tarama yapıp kayıt defteri kalıntılarını silin.

Daha sonra antivirüs yazılımı ile özellikle Malwarebytes işe yarar bir sistem taraması yapın komple tarama olsun hızlı tarama değil. Sonuç olumlu olursa yani bir şey çıkmaz ise sistemi yeniden başlatın ve EDGE ile tarayıcıları tekrar indirip kurun.

Sonucu bildirirsiniz.
 

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri
Üst