Valorant Oynarken PC Reset Atıyor

saydogan41

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar herkese selam. Geçen aylarda da bu konuyla ilgili bir post paylaştım. Valorant oynarken PC kendi kendine reset atıyor bir süre sonra. Garantiye gönderdim, RAM arızalı denildi değişim yapıldı. Geri aldıktan sonra tekrar Valorant girdim ve yine PC reset attı. Valorant haricinde CS:GO, LoL, L4D2 gibi oyunlar da oynuyorum ama bu oyunlarda herhangi bir problem yaşamıyorum sadece Valorant oynarken reset atıyor.

2x8 GB Ram,
Ryzen 5 2600,
GTX 1660 Super,
550W Psu 80+,
Biostar B450 MH Anakart

Sistem özelliklerim bu şekilde. Konuyu Riot Games'e de yazdım ancak herhangi olumlu/verimli bir geri dönüş alamadım. Bu problem bilgisayarı aldıktan 7 ay sonra olmaya başladı. İlk 7 ay boyunca Valorant oynarken hiçbir problemle karşılaşmadım.

Olay Görüntüleyicisinde "Kernel Power 41" hatası olarak görüntülemekteyim. Hata açıklaması; "Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir." Problemin PSU'dan kaynaklanacağını sanmıyorum öyle olsa diğer oyunlarda da reset atardı diye düşünüyorum. Ram, işlemci, ekran kartında da bir problem yok her şey gayet düzgün görünüyor. Sizce hatanın sebebi ne olabilir, nasıl anlarım ? Teşekkürler şimdiden.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorun PSU olabilir. Siz olmayabilir diye düşünüyorsunuz ama şunu atlıyorsunuz LOL, CSGO ve L4D2 oyunları ve Valorant sisteme aynı derecede yük bindirmez. Aynı çekirdek sayısını aynı bellek kapasitesini aynı GPU yükünü vermez. Yani sonuç olarak sorun PSU olabilir.

Ayrıca Kernel Power 41 hatası pek çok şeyden kaynaklanabilir. 

• PSU ilk akla gelen. Farklı bir PSU ile deneyin en az 500W olsun ve iyi bir marka model olsun. Çin menşei merdiven altı yada dandik bir ürün denemeyin ki denediğinize değsin. Olumlu sonuç alamayabilirsiniz dandik bir ürün kullanırsanız. 
  • Sonra CPU yani işlemcide olan bir hata buna sebep olabilir. Bunu birkaç yöntem ile anlamak mümkündür. Windows Güç ayarlarından sistemi yüksek performans moduna alıp Planı değiştir deyin ve gelişmiş ayarlarından İşlemci Güç Yönetimi ayarını 100% ayarda 10% dilimlerler ile test edip gücü azaltıp deneyebilirsiniz. İlk olarak 90% deneyin sonra 80% diye 5% değerine kadar hatanın olmadığı bir seviyeye gelene kadar deneyin. Bu eğer işe yararsa sorun ya işlemciye giden güç odaklı yada direkt işlemciden olabilir. 
  • RAM hatası olabilir. RAM değişmiş olabilir ama memtest86 ile sistemi bir RAM taramasına sokun. Eğer hata alırsanız RAM XMP ayarından yada anakarttan kaynaklı bir sorun olabilir. RAM değiştiği için ondan şüphelenmemek olmaz tek RAM ile XMP kapalı kaç RAM soketi varsa tek tek denenmesi faydalı olur.
  • Anakart BIOS sorunu olabilir. Güncelleme varsa yapın derim. Ayrıca anakart çipset sürücünüz kurulu değilse kurun derim.
  • GPU arızası olabilir işlemci için yaptığınız güç düşürme olayını ekran kartı içinde yapın. Bunun için ekran kartı markanızın GPU yazılımını yada başka bir GPU yazılımını kullanabilirsiniz. MSI Afterburner veya EVGA Precision X1 gibi.

Oguzhan011

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Dostum aynı problemi yaşıyorum bende pc aldıktan 7 ay sonra aynı sorunu yaşadım bugün. Sadece valorantta oyun ortasında pc kendi kendine reset atıyor. Problemi çözdün mü. Dönüş yaparsan çok sevinirim

reflection

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
22
+1 başka oyunlarda başıma geliyor.gıcık oldum psu dan şüpheliyim.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri