Vatan bilgisayardan sistem toplamak

okncnk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
Arkadaşlar merhaba vatan bilgisayardan sistem toplamak mantıklı mıdır fiyat olarak uygun mudur diğer firmalara karşı

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Arkadaşlar merhaba vatan bilgisayardan sistem toplamak mantıklı mıdır fiyat olarak uygun mudur diğer firmalara karşı
Fiyat olarak diğer sitelerden daha pahalı.İnternetten alacaksan vatandan almana gerek yok fakat mağazadan alacaksan alabilirsin.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Fiyat olarak gereksiz şekilde pahalı oluyor. Tercih etmek mantıklı olmaz.

KS

okncnk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
Mağazadan almayı düşünüyorum

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Mağaza hep pahalı olur kira,çalışan masrafı vb. nedenlerden dolayı Vatanın kendi internet sitesiyle kendi mağazası arasında fiyat farkı yok diye biliyorum.Ama diğer sitelerle arasında baya fark var.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Mağaza da doğal olarak fiyat farkı oluyor ve internettekine göre yüksek oluyor ama ailen internete güvenmiyorsa sistemi toplatmak istiyorsanız oradan alınabilir.

Genzo

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
287
Hocam vatandan sistem toplanır mı toplanmaz mı bu çok göreceli bir konu. İlk toplama bilgisayarımı phenom 555 ne işlemciydi be gözlerim doldu şuan neyse konumuza dönelim. Sistem toplamaya hakim olmadığım günlerdi , gittim vatana bastım parayı kolumun altına aldım pc yi çıktım eve gittim taktım oynamaya başladım. Bu süreç 2 saat filan sürmüştü. Sonra mevcut iki ekran kartımıda vatandan aldım fiyatları piyasadan iyiydi aldım. Monitörüm piyasadan 200-300 pahalıydı ama gittim vatandan aldım ölü pikselle iade ile kargonun riskleri ile uğraşamam dedim. Zira ilk açılan monitörde ölü piksel çıkmıştı ikinciyi açtılar. Ama gelgelelim ana kartlarımı , işlemcilerimi , pc kasamı hep online aldım. Notebook umu gittim mediamarkatan aldım piyasa ile 200 fark vardı. Kargo ile gelirken yaşayacağım strese değmez dedim.

Kısaca sadete gelirsek senin risk kabullenme durumun , ekonomik durumun , beklentilerin ne olduğuna göre değişen bir durum. Ben genelde vatanı piyasaya göre üç beş fazlada olsada kullanmaya çalışıyorum. Onun dışında online alışverişte risklerini kabullenebileceğim ürünleride online tercih ediyorum.

Malkom-x

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
Bilgisayar toplayacaksanız ve tüm parçaları tek siteden alırsanız çok pahalıya gelir. En mantıklısı bence hazır sistem ancak toplamak isterseniz parçaları farklı sitelerden almanız daha mantıklı.

Huso

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Hocam Ben Vatandan Topladım Kendi Sistemimi Gayette memnunum toplama yaptığım için çok yardımcı oldular fiyat konusunda doğru kasaları vs.. seçmeye yardım ettiler eğerki Vatan dan alacaksan büyük vatanlara git diğerlerinde stok olmayabiliyor ben şahsen Bostancı Vatandan aldım ve çok memnunum

Ablak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
70
fiyat olarak gereksiz pahalı oluyor bence ve bazı ürünlerde çok geçiriyorlar, ben tüm parçaları alıp kendim toplama taraftarıyım tabi bilmeyen için toplatabilir

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Tek tek indirim kovalayarak toplamak çok daha ucuza getiriyor sistemi. Bunun daha önce videolarını yaptım . Hatta her videomda söyledim. Güzel kampanyalarla sistem toplamak çoğu zaman İÇERİK ÜRETİCİLERİNİN TOPLADIĞI SİSTEMLERDEN BİLE DAHA UCUZA SİSTEM TOPLAMANA OLANAK SAĞLIYOR. Ya da aynı fiyata topluyorsan bile bileşenler daha kaliteli oluyor. Tek tek sabırla indirim kovalayıp toplamanı tavsiye ederim. En basit örneği Vatan mağazasından 3200 mhz cl 16 ballistix ram almak istesen 1800 lira diyorlar ama kendi sitesinde ara ara indirimlerle 900-1000 Tl ye düşüyor.
Kendimden örnek vereyim ;

Bu sistemi topladığımda 12 k ya 5500 ve 6600 lü sistem veriyorlardı. Psu normal , kasa hava akışı kötü , ssd dramsiz , ramler standart oluyordu ve stok soğutucu ile geliyordu .
Arada 1.750 TL farkla hem İşlemci 5600 oldu , hem ekran kartı 6600xt oldu , hem ssd dram li bir model oldu , psu kasa kaliteli oldu , ramler de d50 rgb ve hynix çipli kaliteli ramler oldu . Tarih aralığında çıkan sistemlere kendin de bakabilirsin.

KS

okncnk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
Valla abi mağazaya geldim dediğiniz gibi gereksiz pahalı r5 5500 rx6600 lu sisteme 16k fiyat çektiler vatanda

KS

okncnk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
Abi tek tek toplasam kurulumu nasıl yapacağım

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri