Vatan'dan Csgo Sistemi Toplamaya Çalışıyorum

kimcapli

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba herkese. Vatan Bilgisayar üzerinden alışveriş kredisiyle bilgisayar toplamak istiyorum. 12.000 tl limit veriyor Fibabank. Yani 12.000 tl'yi geçemiyorum sistemde. Ryzen 5 5600 + SAPPHIRE Rx 6700 Pulse 10 GB + Ortalama bir 2x8 ram + ortalama bir ssd + ortalama bir kasa koyarsam hemen hemen 12000 civarına denk geliyor.

Sistemden beklentim şu; 144 hz monitör alacağım sonradan ve sadece CSGO oynayıp arada twitch üzerinden bir iki saat yayın açarım diye düşünüyorum. Başka bir oyun oynama beklentim yok. Ama CS'yi 300 fps sabit oynamak istiyorum. Sizce 12.000 tl'ye yukarıda belirttiğim gibi bir sistem toplasam, alışveriş kredisiyle alsam, sonra da monitörü tamamlasam mantıklı olur mu? Belirttiğim işlemci, ekran kartı ve diğer şeyler iyi performans verir mi sizce?

Yorumlarınız benim için çok önemli, şimdiden herkese teşekkürler.
(Nakit ya da başka türlü alma şansım yok, tek alabileceğim şey alışveriş kredisi maalesef, buna göre yorum yaparsanız çok sevinirim.

NotHappy

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,173
Vatandan başka bir yerden alamiyorsan mantıklı fiyat.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
144Hz monitör için her türlü yeterli gelir daha üstü FPS verir ama sabit 300FPS vermesi zor gibi. İlla ki düşecektir ama 144Hz için sorun olmaz. Vatan dışında bir yerden alabiliyor musunuz ?

KS

kimcapli

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evet, sadece alışveriş kredisiyle ürün alabileceğim yerleri düşünebilirim Vatan Bilgisayar gibi.

AMD tarafında Wattman gibi sorunlar yaşadığını gördüm diğer kullanıcıların, biraz bundan çekindim açıkçası. Tabii herkes bu sorunu yaşamıyor anladığım kadarıyla. Intel 12400f ile nvidia kartlı bir sistem mi düşünsem diye de sorguluyorum bu yüzden. Bir de soğutma konusu aklıma takılıyor. Çünkü çok iyi bir ram ya da çok iyi bir kasa alamayacağım. Soğutması ve ram performansı bu sistemi nasıl etkiler bilemiyorum.

Son olarak aklıma takılan şey ise 12400f kullanırsam almam gereken anakartın fiyatı. Anladığım kadarıyla intel işlemciler her anakartla uyum sağlayamıyor. Bu yüzden bütçemi arttırmak zorunda kalıyorum.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Evet, sadece alışveriş kredisiyle ürün alabileceğim yerleri düşünebilirim Vatan Bilgisayar gibi.

AMD tarafında Wattman gibi sorunlar yaşadığını gördüm diğer kullanıcıların, biraz bundan çekindim açıkçası. Tabii herkes bu sorunu yaşamıyor anladığım kadarıyla. Intel 12400f ile nvidia kartlı bir sistem mi düşünsem diye de sorguluyorum bu yüzden. Bir de soğutma konusu aklıma takılıyor. Çünkü çok iyi bir ram ya da çok iyi bir kasa alamayacağım. Soğutması ve ram performansı bu sistemi nasıl etkiler bilemiyorum.

Son olarak aklıma takılan şey ise 12400f kullanırsam almam gereken anakartın fiyatı. Anladığım kadarıyla intel işlemciler her anakartla uyum sağlayamıyor. Bu yüzden bütçemi arttırmak zorunda kalıyorum.
Ram 3200Mhz olsa yeter , daha fazlasını işlemci desteklemiyor zaten (DDR4). 12400F Mesh olan bir kasa ile stok soğutucuda kullanılabilir aslında. Sıcaklık çok sorun olmaz. Alabiliyorsanız 12400F ve Nvidia bir kart alın. Olmuyorsa bile bence 12100F tercih edin ki ileride 13.nesil işlemcileri de anakart ve Ram değişmeden takabilesiniz.

KS

kimcapli

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ram 3200Mhz olsa yeter , daha fazlasını işlemci desteklemiyor zaten (DDR4). 12400F Mesh olan bir kasa ile stok soğutucuda kullanılabilir aslında. Sıcaklık çok sorun olmaz. Alabiliyorsanız 12400F ve Nvidia bir kart alın. Olmuyorsa bile bence 12100F tercih edin ki ileride 13.nesil işlemcileri de anakart ve Ram değişmeden takabilesiniz.
Bu durumda şöyle yapabiliyorum.

RX 6700 10 GB'Yi -> Zotac GTX 1660 Super GDDR6 6GB ya da ASUS TUF GTX 1660 SUPER GAMING 6 GB​

ile değiştirebilirim. i5 12400f uyumlu bir anakartla 13000 civarına geliyor. (Ekstra kupon falan ekleyerek 12000'e düşürürüm bunu mesela en kötü ihtimal)

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Bu durumda şöyle yapabiliyorum.

RX 6700 10 GB'Yi -> Zotac GTX 1660 Super GDDR6 6GB ya da ASUS TUF GTX 1660 SUPER GAMING 6 GB​

ile değiştirebilirim. i5 12400f uyumlu bir anakartla 13000 civarına geliyor. (Ekstra kupon falan ekleyerek 12000'e düşürürüm bunu mesela en kötü ihtimal)
RX6700 3060Tİ gibi düşünün. 1660S İle arada çok fazla performans farkı var , değmez. RX6700 Alın o zaman.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri