Hmm, anladım...
ADSL den VDSL ye geçişlerde TTNET yeni bir imza ve sözleşme istiyor. Ben de VDSL ye geçerken imzalamak zorunda kalmıştım. VDSL ayrı bir teknik paket olarak değerlendiriyorlar.
''Telekom madem VDSL portta olduğumu söylüyor neden bana 2 yıldır ADSL verdiler ki?''
Siz iki yıl ADSL kullanmışsınız. Malesef TTNET sizi arayıp bu konuda ADSL desiniz, sizi VDSL ye geçirelim. Şu imkanlarınız var vs. şeklinde arayıp teklif vermiyor. Sadece varsa yoksa kampanyalar için, abone olmak yönünden arıyorlar. VDSL için santrale veya bürolara gidip bizzat talep etmek gerekiyor.
Ben de VDSL geçişini bu şekilde yapmıştım. Uzun zaman oldu demek ki pek birşey değişmemiş.
Hat hız değerlerinde de zaten kelime oyunu var. 24 e kadar diyorlar. arıyorsunuz 24 alamıyorum. Zaten net 24 alacağınızı söylemedik. Dikkat ederseniz 24 e kadar alabilirsiniz dedik diyorlar.
Altyapı yenileme, istek olan yerlere dahi yeni hatlar eklemede malesef ciddi sıkıntılar var. Büyükşehirlerde bile.
''Diyorlar ki hem mesafe uzak hem de port dolu.''
İşte tamamen yeni ISS in teknik imkanları ile ilgili malesef
Başka bir ISS firması var mı bulunduğunuz yörede bir araştırın. imkanları daha iyi olabilir.