Vento VG04F Kasa Havalandırma Problemi (Hector Sistem)

MGulcan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
47
Herkese iyi günler. Başlıkta belirttiğim marka/model kasanın havalandırması vasat. Sistemi almadan kasanın bu kadar kötü olduğunu bilsem özelleştirme yapardım. Ürünü satın alanların son haftalarda hep aynı sorundan kaynaklı konular açtığını gözlemledim. Yeni bir mesh kasa almadan ön paneli meshe çevirme imkanımız var mıdır? Önerilerinizi bekliyorum. Yüksek Grafikli oyunlarda İşlemci 80 dereceye geliyordu. Biostan core performans boostu kapatıp fan ayarlarını en yükseğe aldım işlemci sıcaklığı 69 70 derecelere sabitlendi. Ekran kartı sıcaklığı ise 80 85 derece arasında kalıyor onu düşüremedim.
Geçen günlerde @White Ravens hocamızın da bu konu ile önerileri olmuştu. Resimdeki kasanın ön panelini söküp fanları kasanın iç kısmına alıp ön tarafı kapatacak bir malzeme bulmaktı. Bu aşamada en zor kısım ön paneli kapatacak malzeme bulmak. Günlerdir internette araştırma yaptım ama mesh bir kaplama bulamadım . Ön Panelin göründüğü resimde ise paneli tamamen sökmeden camı çıkarma imkanımız var mıdır? Eğer cam çıkabilirse DA bir videosunda paylaştığı kasa modifiyesi yapan birileri ön cam sökülebilirse mesh bir kaplama yapacağını söyledi fiyat 255 tl+kargo. Tam Cam Hizalarından bir toz filtresi yapabilirmiş. fakat en az 15 günlük siparişi olduğu söyledi. kasa ölçüsü 43x15
Daha hızlı bir önerisi olan varsa çözümlerinizi bekliyorum . @OceanLaB
367d8e32-55a4-4ddf-bded-c1e402f4f477.jpg

05de5b59-d7fc-4afe-834b-fcb18b4e3745-jpg.6360

Ekli dosyalar

• 05de5b59-d7fc-4afe-834b-fcb18b4e3745.jpg
    05de5b59-d7fc-4afe-834b-fcb18b4e3745.jpg
    64.9 KB · Görüntüleme: 155

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Hocam başka bir konuda gördüğüm kadarıyla white rawens hocam önermişti sanırım, ön paneli komple çıkarıp fanları içe alıp sineklik tarzi mıknatıslı parça gerebilirsiniz on tarafa suanki halinden daha iyi olur, uğraşırım derseniz kasa değişimi de bir çözüm tabi fiyattan ötürü 2.el bakarsanız daha rahat edersiniz

KS

MGulcan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
47
hocam öyle bir parça bulması çok zor araştırdım ama bulamadım

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Öne gerdirilen parçanın linkleri konularda vardı aslında yanlış gormediysem @ckribrahim hocam biliyordur, üstad bu sineklik tarzi mıknatıslı parçaların linki var mı vento kasa için

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Bu sistem incelemesinde bile ekran kartı 82 derece civarlarındaydı diye hatırlıyorum. Fiyatı arttırmamak için daha iyi bir kasa kullanmadılar herhalde. Mesh bir filtre de bulamadıysanız bence ön kapağa bahsettiğiniz yerden kaplama yaptırılabilir.

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
Öne gerdirilen parçanın linkleri konularda vardı aslında yanlış gormediysem @ckribrahim hocam biliyordur, üstad bu sineklik tarzi mıknatıslı parçaların linki var mı vento kasa için
Mıktanıslı olanlar fan filtresi olarak geçiyor mıknatıslı olmasına gerek yok. Bu 100x100 olarak geliyor.

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
KS

MGulcan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
47
KS

MGulcan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
47
Araştırmalarıma göre alüminyum veya sert metalden olan sinekliklerden lazım. Yanınada şerit mıknatıs çekeceğim .Sizin gönderileriniz plastik sineklik manyetik alan oluşup toz tutmamasını sağlamakmış amaç. Sağlam bir ürün önerisi olan var mı @ugur.gozaydin

Son düzenleme:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sineklik teli işe yarar ama fazla sık olmasın araları. Üzerine "Tül Siyah Kumaş" alıp köşelerden az biraz gerdirip bir yapıştırıcıyla yapıştırın. Mıknatıs ayakları da keza aynı şekilde yapıştırın 4 köşeye. Hepsi bu kadar kendi özel MESH filtreniz oldu. Bunu kendi kasasında deneyen bir arkadaşım vardı ve çok iyi sonuç almıştı hem görüntü olarak hem işlev olarak.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri