VG259QM mouse hareketinde bulanıklaşma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Reckless

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
arkadaşlar selamlar yakın zamanda asus vg259qm 280hz 1ms gtg monitör aldım genelde valorant oynuyorum ekran kartım gtx 1050 ve 280 fps leri alabiliyorum neden aldın dicekseniz şimdi benim sorunum şöyle normalde 280 hz de mouse hareketinde akıcı olması gerekmiyor mu mesela oyundayım mouseu hareket ettiriyorum hızlı bi şekilde sağa sola bulanıklaşma gibi bişey oluyo hani bi video yapmışlardı 280 hz de ekranı aşşağı kaydırırken bile yazıları çok rahat okursunuz diye yazıları da okuyamıyorum  bu bi arıza mı yoksa 60 hz den geçtiğim için alışamamış olabilir miyim bilemiyorum gsync açık elmb sync açık oyun fps modunda  kafam çok takıldı yardımcı olursanız sevinirim iyi forumlar.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Normalde bu olmaması gerekir dediğiniz gibi akıcılık artar mouse hareketiniz scoll hareketlerinizde akıcılık olması gerek. Bir bulanıklılık olmaması gerekiyor. Eğer ürünü yeni aldıysanız 60Hz den sonra geçtiğiniz için bir alışma süresi gerekebilir. Gözleriniz eğer 3-5 gün sonrada böyle görüyorsa üründe yada aktarım kablonuzda sorun olabilir.

Ama öncesinde Mouse ürününüzün kaç Hz ile raporlama yaptığına bir bakın. Eğer düşük bir Hertz oranında raporlama yapıyorsa sorun budur büyük ihtimalle. Mouse ürününün yazılımı varsa oradan mouse ürününüzü olabilecek en yüksek Hz ayarına alıp deneyin.

KS

Reckless

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
tamamdır 3 5 gün sonra bakacağım  o zaman duruma göre mouse logitech g203 1ms 1000hz

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Mouse ayarlarınız 1ms 1000Hz olarak ayarlı değil mi? Öyle ise alışma sürecinden dolayı olabilir sorun. Eğer 3 gün içinde hala aynı ise servis yada iade yapabilirsiniz 14 gün iade hakkınızı kaçırmayın eğer ürünü yeni aldıysanız.

KS

Reckless

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
ugur.gozaydin' Alıntı:
Mouse ayarlarınız 1ms 1000Hz olarak ayarlı değil mi? Öyle ise alışma sürecinden dolayı olabilir sorun. Eğer 3 gün içinde hala aynı ise servis yada iade yapabilirsiniz 14 gün iade hakkınızı kaçırmayın eğer ürünü yeni aldıysanız.

ayarlı evet  yani bulanıklaşma değilde böyle mesela aniden biyerden düşman çıkıyo dönerken böyle akıcı görmem gerekmiyor mu oyunu görmem kısıtlanıyo gibi dönerken bi garip

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Monitörünüzde yada kablonuzda sorun olabilir. Yazılımsal sorunda olabilir. Mesela G-Sync ayarını kapatıp deneyin işe yararsa monitörde bir sorun vardır. Kabloyu değiştirip deneyin işe yararsa kablo sorunludur. ELMB ayarının kademeleri vardır düşük-orta-yüksek diye onları bir kurcalayın işe yarayabilir.

KS

Reckless

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
5 gün oldu monitör geleli yapılabilicek bütün denemeleri yaptım. ve hala aynı şeyler oluyor ve üstüne üstlük ghosting başladı. ekran kartından kaynaklı olabilir mi? gtx 1050 ama oyunda 250 300 fps leri alıyorum iade etmeli miyim ürünü

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ekran kartından olma olasılığı pek mümkün değil. 280Hz ürün kullanıyorsunuz FPS değeri ne olursa olsun bu yaşadığınız sorun direkt monitör odaklı bir şey gibi duruyor. Size tavsiyem sorunu firmaya bildirip iade isteyin.

Aslında aklıma bir şey geldi ürünü 240Hz olarak dener misiniz. Ürün odaklı bir sorun mu anlamak için bir kontrol edin derim bunu.

KS

Reckless

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ekran kartından olma olasılığı pek mümkün değil. 280Hz ürün kullanıyorsunuz FPS değeri ne olursa olsun bu yaşadığınız sorun direkt monitör odaklı bir şey gibi duruyor. Size tavsiyem sorunu firmaya bildirip iade isteyin.

Aslında aklıma bir şey geldi ürünü 240Hz olarak dener misiniz. Ürün odaklı bir sorun mu anlamak için bir kontrol edin derim bunu.
deneyebileceğim herşeyi denedim 240 hz falan.  trendyoldan aldım da adamlara ne diyeceğim ki mağaza magic çoğu ürün iadesini kabul etmiyolarmış gibi şeyler okudum ama bakalım nolucak

https://prntscr.com/11a1cik bu ışık sızması değil mi?  böyle bir sorun yaratabilir mı ne gibi zararları olur?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
14 Gün koşulsuz şartsız iade hakkınız var. Bu yasal bir hak firma inisiyatifinde değil bu. Siz ürünün beklentilerinizi karşılamadığını ve üründe ghosting sorunu olduğunu belirtin ve iade talep edin.

KS

Reckless

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Reckless' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

deneyebileceğim herşeyi denedim 240 hz falan.  trendyoldan aldım da adamlara ne diyeceğim ki mağaza magic çoğu ürün iadesini kabul etmiyolarmış gibi şeyler okudum ama bakalım nolucak

https://prntscr.com/11a1cik bu ışık sızması değil mi?  böyle bir sorun yaratabilir mı ne gibi zararları olur?

tamam çok teşekkürler

yazdığımı gördünüz değil mi tam siz diğerini cevapladığınız sırada attım galiba görmemiş olabilirsiniz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
IPS panel monitörlerde genelde IPS Glow olur ama sizinki biraz sızma gibi duruyor. Size gelen ürün pekte iyi bir panele sahip değilmiş anlaşılan. Çok kötü değil ama çok iyi de değil bu sızma. Tabi bu bir iade sebebi değil çünkü her üründe az veya makul seviyede olur bu durum.

Sizinki makul seviyede.

KS

Reckless

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
anladım peki iade yerine asusla görüşüp ghosting sorunum var falan desem nolur öyle olunca ekstra ücret alıyorlar diye biliyorum ama çünkü iade etsem aynı monitörü aynı fiyata bulamayacağım indirimde almıştım da yorumlarınızı bekliyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İade hakkınız dolmadan bence iade edin. ASUS 'un ne diyeceğini bilmiyorum o yüzden hakkınız yanmasın bence. Ama tabi karar sizin.

KS

Reckless

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
iade ettim ürünü yolladim sizden ricam bana monitör önerisi yapabilirmisiniz bütçem 3800tl civarı valorant tarzı oyunlar oynuyorum renkler benim için önemli değil ghosting bulaniklasma falan olmasın yeter şöyle sağlam bi 240hz 1ms gtg monitör olursa çok iyi olur teşekkürler şimdiden

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Önerinizi yapacağım.

ACER Predator XB273GXbmiiprzx 27" 240Hz 1ms GTG(0.1ms VRB) IPS Panel - 3.519 TL - Bu ürün piyasada önerebileceğim en iyi 240Hz ürünlerin başında gelir. Oldukça düşük Input Lag süresine ek olarak Overdrive ile yani bir nevi OC ayarı ile VRB 3. kademesinde 0.1ms panel süresi verebiliyor. Tabi bunun için ekran parlaklığını kısıyor. Bunu ekstra bilginiz olsun diye belirteyim dedim. Hem görsel kaliteden taviz vermiyorsunuz hem Acer markasının tepe serisi olan Predator serisinden bir ürün alıyorsunuz. Trendyol 'da Betaplus satıcısında ürün 3.399 TL , birnumara.com adresinde 3.342 TL , gamemar.com adresinde 3.370 TL buralardan link atmadım sebebi Amazon bir sorun olursa daha çok ilgileniyor ve daha kolay iade alıyor.

KS

Reckless

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
ben bu işi anlayamıyorum bu kadar sağlam özellikleri olan bir monitör nasıl bu kadar uygun olabiliyor üstelik ips panel öneriniz için çok teşekkür ederim

KS

Reckless

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
anladım o acıdan da doğru aslında çok teşekkürler 1 peki 240 hz 24 inç önerebileceğiniz var mı ghostingsiz falan filan sizede zahmet oluyo ama teşekkürler şimdiden

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri