Viewsonic VX2705 vs VX2718 Hangisi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

M_ozan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Selamlar arkadaşlar,

Gainward RTX 3070 ekran kartı var. Bu 2 monitörden 3.300 TL olanı sipariş geçeceğim. Bu fiyatlar uygun mudur sizce? Diğeri ile arasında çok fark var mı? ekran kartı ile uyumlu mu acaba?

Veya önebileceğiniz monitör var mı bu fiyat aralıklarında?

Baktığım monitör modelleri;

• ViewSonic VX2705-2KP-MHD 27" QHD, IPS, 144HZ, 1MS, Freesync - 3.995TL
• ViewSonic VX2718-2KPC-MHD 27" Kavisli 2K, Adaptive Sync, 1ms, 165 Hz - 3.300TL

Moderatörün son düzenlenenleri:

muratboztepe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Selam. Aradaki fiyat farkını oluşturan şey panel sanırsam. VX2705 IPS iken VX2718 VA panel. Eğer görüntü değilde performans istiyorum diyorsanız alttakini öneririm. Ancak üsttekinin görüntü kalitesi daha iyi olacaktır.
FPS oyunlarında genelde VA panel tercih edilir.
İyi forumlar.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416
Selamlar,

RTX 3070 ekran kartınız olduğu için 2K monitör bakarak doğru bir hareket yapıyorsunuz. İki monitörün özelliklerini karşılaştırdığımızda ViewSonic VX2718-2KPC-MHD modeli çok daha avantajlı konumda. 165Hz zaten ayrıca bir önemli fark. Ancak iki monitör arasında panel farkı var.

ViewSonic VX2705-2KP-MHD IPS panel, ViewSonic VX2718-2KPC-MHD VA panel olarak üretilmiş.

IPS panel ile VA panel arasında renk gamutu olarak çok fark var. IPS her zaman renkleri daha doğru ve canlı gösterir. VA paneller ise hız panelleridir. @muratboztepe dediği gibi FPS oyunlarında VA tercih edilir. Sizin için hangisi önemli?

• Doğru renkleri görmek mi istiyorsunuz?
• Yoksa FPS oyunları çok oynayıp hız mı istiyorsunuz?

Bana kalırsa 144Hz IPS modeli seçerim. Zira 165Hz hızlı olmasına hızlı ama, günümüz FPS oyunları ve koşulları için ideal olur. O yüzden VA panellerin renk doygunluğunu, siyahları gri gibi göstermesini sevmediğim için, tercihim bu yönde olurdu.

KS

M_ozan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ViewSonic VX2718-2KPC-MHD 27" Kavisli 2K, Adaptive Sync, 1ms, 165 Hz - 3.300TL bunu sipariş geçtim.
yardımlarınız için teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
2 ürününde panel piksel tepki süresi aynı, ama VA panel ürünün Input Lag yani giriş gecikmesi 6ms civarıyken IPS panel olan ürünün Input Lag değeri 5.5ms civarında. VA panel oyun için iyidir demek her durumda bence doğru değil. Bu 2 ürün arasında hızlı olan ürün aslında IPS panel modeli. +21Hz fark önemli değil. Ama yine de hayırlı olsun diyorum kötü bir ürün almadınız.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri