- Tepki
- 4
Vramlerimde sorun oldunu düşünüyorum bu yüzden vramlerimi test edecek bi program arıyorum
Evet sorun büyük ihtimalle ekran kartında. İmkan varsa yukarda mesaj içinde attığım linkten FurMark yada OCCT indirip test edin , varsa başka kablo yada monitör/TV'ye bağlayarak da sorun kesin olarak ekran kartında mı bakabilirsiniz. Garantisi varsa garantiye de yollanabilir ama sıkıntıyı tam bulabilmek için kablo yada monitör denemesi önemli.Oyunlarda böyle oluyor VRAM bozuk mu demek bu.
yavaşca ekrana yayılıyor pixeler
Ekli dosyayı görüntüle 35754
Kaç dakika yaptınız? 10-15 Dakika kadar beklerseniz sorun varsa zamanla ısınır yada hatayı belli edebilir.Furmarkdan bişey çıkmadı occt yi denemdim TV ye bağlayacam şimdi
Bir sorun varsa çözünürlük bir şeyi etkilemez ne olursa olsun görüntüde hata olacaktır.Bi daha denerim 60 dereceleri gördü ekran kartı çok uzun süre yapmadım TV de açtım oyunu ama çözünürlük çok düşük etkilermi hatayı
KasperSky yada MalwareBytes gibi antivirüs programlarıyla test yapabilirsiniz. Orijinal olmayan korsan oyun yada herhangi bir dosya da bu durumu tetikleyebilir. Windows işletim sisteminde sıkıntı olabilir. Bu biraz ucu açık bir durum. Her oyunda yapıyorsa ayrı ama tek oyunda yapıyorsa oyun silinip tekrar yüklenebilir. Varsa ekran kartı yada anakart sürücüleri güncellenebilir.Pikseller gelmesede donuyor ve oyunda attıyor zaten benim asıl amacım hatayı bulmak neden oyundan attını arıyorum vramler şüpeli olduğu için konu başlığını VRAM yaptım
Aslında bu uygulamalarda bir sıkıntı çıkmıyorsa yüksek ihtimalle kartta sorun olmaması gerekir çünkü ısınmıyor da. Oyunlarda donmayı Xbox gamebar da tetikleyebiliyor. Her ne kadar gereksiz görünse de sorunu tam bilmediğimiz için farklı yöntemler denenebilir. Ayarlar kısmından Xbox Gamebar'ın tüm izinleri kapatılıp (kullanmıyorsanız eğer) kaldırılabilir bile.Ekli dosyayı görüntüle 35763
arkada prime95 testi açık o yüzden işlemci %100 de
Bu sebeple biraz uzun süre yapın demiştim. Kartınızın garantisi var mı?Xbox uygulaması yüklü ama game barı göremedim ve şuan PC oyunda değilken dondu arkada test açık ne yapacam
Ekli dosyayı görüntüle 35764
beklenen hata geldi
Garantiye gönderin hazır elinizde imkan varken başka şeylerle uğraşmayın derim.Garanti var ve servisle görüşüyordum zaten sadece böyle bir kanıt lazımdı bana
xbox game barı nasıl devre dışı bırakacam xbox dışında bi program göremedim uygulamalarda